Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Η φράξια Σόιμπλε παραμονεύει /// Το 2015 γράφτηκε ιστορία

Η φράξια Σόιμπλε παραμονεύει. 
Τρίτο χτύπημα σε τέσσερις ημέρες: Μετά τον Σόιμπλε και τον Βέμπερ για τη Σένγκεν, ο Στάιγκερ επαναφέρει και το θέμα του "προσωρινού Grexit"
Οι ακραίες φωνές της Δεξιάς θα απομονωθούν περαιτέρω όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια τους τη χώρα, σχολίασαν πηγές του Μαξίμου.
Τις ακραίες αντιλήψεις για την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη επαναφέρει στο προσκήνιο η σκληρή ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, της οποίας ηγείται ο Β. Σόιμπλε. Μετά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ, που έθεσαν Κυριακή και Δευτέρα θέμα παραμονής της Ελλάδας στη Σένγκεν, ο ισχυρός παράγων της ίδιας ομάδας Β. Στάιγκερ επανέφερε χθες στο προσκήνιο την παλιά ιδέα του Σόιμπλε περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το άσχημο είναι

πως, τη στιγμή που αυτές οι φωνές εξασθενούν στην Ευρώπη, συνεχίζουν να έχουν ευήκοα ώτα στη Ν.Δ., όπως αυτά του κ. Βορίδη, ο οποίος συντάχθηκε χθες με τον Βέμπερ.


Το 2015 γράφτηκε ιστορία

Τελευταία μέρα του χρόνου
Ενός χρόνου πυκνού σε πολιτικά γεγονότα και μάλιστα σημαντικά. 
Το σημαντικότερο όλων ήταν -χωρίς αμφιβολία- η ανάδειξη από τον ελληνικό λαό για πρώτη φορά της Αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας. 
Και το ακόμα σημαντικότερο, ήταν ότι, παρά τον ανοιχτό πόλεμο των κυρίαρχων ιερατείων της Ευρώπης, αυτή η κυβέρνηση άντεξε σε έξωθεν και έσωθεν επιθέσεις
Επιθέσεις τυφλές, παράδοξες, αφού εκτός από τη Δεξιά, τον δικομματισμό και τη διαπλοκή, βέλη εξαπέλυαν τόσο το ΚΚΕ όσο και οι εξωκοινοβουλευτικές ομάδες της Αριστεράς που ύψωσαν τα ιδεολογικά τείχη για να προστατευτούν, αδύναμες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που απορρέουν από τις εθνικού χαρακτήρα ευθύνες διακυβέρνησης χώρας.

Η κυβέρνηση άντεξε και αυτό το οφείλει στην ψυχραιμία και το ένστικτο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα
Το οφείλει στον πατριωτισμό των Ελλήνων, όπως αυτός εκφράστηκε μεγαλειωδώς στο δημοψήφισμα και προκάλεσε την απορία και τον θαυμασμό όλου του κόσμου. 
Η κυβέρνηση, άπειρη από διακυβέρνηση χώρας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυσανάλογο βάρος από τις τεράστιες προσφυγικές ροές, όπως τις ρύθμιζε η Τουρκία προς τη χώρα μας. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει αρκετά καλά.

Η κυβέρνηση είχε και εύνοιες
Η κατάρρευση του φαύλου δικομματισμού την αναβάθμισε σε κυρίαρχη του πολιτικού παιχνιδιού. 
Κάτι που με καθυστέρηση έγινε αντιληπτό από όλους. 
Έγινε συνείδηση πως αυτή η κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τα καταστροφικά αδιέξοδα στα οποία την είχαν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την άφρονα δανειακή, για πελατειακούς λόγους, πολιτική τους. 
Έγινε αντιληπτό πως δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη ικανή να σχεδιάσει τη μετάβαση της χώρας στη Νέα Οικονομία για την αξιοποίηση των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, μεταξύ των οποίων είναι και η υψηλή επιστημονική μόρφωση και κατάρτιση εκατοντάδων χιλιάδων νέων που δραπέτευσαν από την πατρίδα μας για να σωθούν.

Η νέα χρονιά είναι χρονιά κρίσιμων εξετάσεων
Στο πρώτο εξάμηνο του έτους πρέπει να έχουν εκδηλωθεί και κυρίως να αποδίδουν καρπούς τα κυβερνητικά σχέδια. 
Έχουν σημασία οι αισιόδοξες εκτιμήσεις από αυστηρούς κριτές, όπως απέδειξε η πρόσφατη έρευνα της Εrnst & Υoung μεταξύ 1.600 στελεχών επιχειρήσεων από 53 χώρες και την Ελλάδα. 
Στην έρευνα αυτή καταγράφεται εντυπωσιακή αντιστροφή του επιχειρηματικού και οικονομικού κλίματος. 
Μετά από μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, οι επιχειρήσεις εμφανίζονται να εστιάζουν στην ανάπτυξη (55% έναντι 20% του Απριλίου) και δευτερευόντως στον περιορισμό δαπανών (29% από 51%), ενώ είναι αισθητά πιο αισιόδοξες όσον αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (39% από 19%). 
Καλή χρονιά σε όλους.


Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ: 
"Το 2016 θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί το μέλλον που μας αξίζει"

Τη χρονιά που έφυγε έλαβε τέλος η σαραντάχρονη κυριαρχία του παλιού και φθαρμένου δικομματικού συστήματος, που τόσα δεινά επέφερε στη χώρα μας
Για πρώτη φορά, ένα αριστερό κόμμα αναδείχθηκε στην κυβέρνηση αυτού του τόπου, δικαιώνοντας τους αγώνες και τις θυσίες ολόκληρων γενεών.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, την κατατρομοκράτηση του λαού από εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αποδείχθηκε πως ο ο λαός δεν εκφοβίζεται, δεν σταματά να διεκδικεί, κι αντιλαμβάνεται ποιος στέκεται πράγματι στο πλευρό του. 
Το μεγαλειώδες αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος έδειξε ότι οι εκβιασμοί δεν πιάνουν πια, κι ότι ο κόσμος διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα αγωνιστικότητας.
Η στήριξη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι το ισχυρότερο όπλο σε μια μάχη που συνεχίζεται και σήμερα, και μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του.
Αγωνιστικότητα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. 
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αναδείχθηκαν σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου. 
Ο ελληνικός λαός τα έδειξε απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, το προσφυγικό. 
Γυρίζοντας την πλάτη σε ξενοφοβικές κραυγές, στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, ο κόσμος, ιδίως οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προσέτρεξε να βοηθήσει, με όσα μέσα διέθετε ο καθένας.
Το 2016 θα πρέπει να είναι το έτος της δημιουργίας και της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των αδυνάτων
Η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της επαναθεμελίωσης του κράτους, της στήριξης της δημόσιας παιδείας και υγείας και της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της προστασίας του περιβάλλοντος.
Να φτιάξουμε τα θεμέλια για μια άλλη χώρα, σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τις λαϊκές ανάγκες. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, δίνοντας ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας.
Οφείλουμε να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του στην κρίση, να επεκτείνουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, να στηρίξουμε δομές αυτοδιαχείρισης και να προβάλουμε ένα  εναλλακτικό παράδειγμα οργάνωσης της ζωής και της καθημερινότητάς μας. 
Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά και νικηφόρος. 
Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες, υγεία και δύναμη. 
Θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί το μέλλον που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: