Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Προσφυγικό: μετάθεση ευθυνών /// Οι αριθμοί "προδίδουν" Μητσοτάκη

Με έξοδο από τη Σένγκεν απειλούν Κομισιόν και χώρες με εσωτερικά προβλήματα 
Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, δεν έχει σημασία αν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες το κατανοούν ή αδιαφορούν
Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες κλονίζονται στο εσωτερικό τους και μόνο από την ιδέα να δεχτούν μερικές χιλιάδες πρόσφυγες στο έδαφός τους, η Κομισιόν, υπό την πίεση αυτών των χωρών αλλά και ακροδεξιών δυνάμεων που θα προτιμούσαν να λύσουν το πρόβλημα πνίγοντας τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, παρέχει στην Ελλάδα διορία τριών μηνών για να ελέγξει τα σύνορά της ώστε να μην αναγκαστούν οι άλλες χώρες να τα κλείσουν αναστέλλοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή της χώρας μας στη Συνθήκη Σένγκεν.
Σχολιάζοντας, από το Ισραήλ, την προειδοποίηση της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις που έχουνπροχωρήσει και θα είναι απολύτως έτοιμη τον επόμενο μήνα. Μένει να φανεί και αν η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της"
Τόνισε δε ότι "είναι σημαντική η συνεισφορά της χώρας μας στην Ευρώπη, καθώς ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ντροπιάζεται από τις εικόνες των νεκρών παιδιών στο Αιγαίο -ασχέτως αν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες το κατανοούν ή αδιαφορούν".

Οι αριθμοί "προδίδουν" τον κ. Μητσοτάκη

Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. 
Τον... "κεντροδεξιό" Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως τον πλασάρει το προπαγανδιστικό καρτέλ της ενημέρωσης, να ξιφουλκεί για την αλήθεια και το δίκιο των... αριθμών!
Ανασύροντας τα εγχειρίδια ενός μακρινού θατσερισμού, ο κ. Μητσοτάκης είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, τη χαρακτηριστική πολιτική φράση: "Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους, αλλά οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα".

Με αυτή τη φράση ο Κ. Μητσοτάκης άλλαξε μέσα σε λίγες λέξεις όλη τη βασική στόχευση της πολιτικής, που δεν είναι άλλη από την ευημερία των πολιτών, τόσο σε επίπεδο οικονομικό όσο και σε επίπεδο δημοκρατικών αξιών.Όμως δεν έμεινε εκεί, προχώρησε και ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές της ταξικής του... μυωπίας.
Ως πιστός νεοφιλελεύθερος δεξιός, έβαλε στο στόχαστρό του πάλι τους δημόσιους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους αλλά και τους αγρότες. Διότι καλά είναι όταν κρυφογελάς με τις κινητοποιήσεις κατά του εχθρού σου, αλλά, όταν φτάνει η ώρα να προτείνεις λύσεις, αποκαλύπτεσαι.

Έτσι αποκαλύφθηκε και ο αρχηγός της Ν.Δ., όταν με την πρότασή του για το ασφαλιστικό των αγροτών πρότεινε να μπει το χέρι του κράτους βαθιά στην τσέπη τους, ενώ, μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, να πληγούν όλες οι επικουρικές έως και 75%.
Και ποιους θέλησε να ελαφρύνει; Τους εργοδότες, που δεν πρέπει να πληρώνουν αυξημένες εισφορές για τους εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν.

Ποιος συμφωνεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη: 
Ή, μάλλον, με ποιον συμφωνεί ο Κυρ. Μητσοτάκης; Με το ΔΝΤ. 
Όπως έγραψε στην αγγλική έκδοσή της η "Huffington Post", το ΔΝΤ δεν θέλει αυξημένες εργοδοτικές εισφορές.

Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι δευτερεύον: 
Όταν ο πρωθυπουργός τού είπε συγκεκριμένους αριθμούς, τότε δεν απάντησε. 
Πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει ότι, όταν ήταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε 51 μετακλητούς, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο επόμενος υπουργός στο ίδιο υπουργείο είχε μόλις δύο; 
Σιωπή! 
Ίσως επειδή και οι αριθμοί λένε ορισμένες φορές την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: