Σε τέσσερις εβδομάδες:
Ασφαλιστικό, φορολογικό, δημοσιονομικό κενό, κόκκινα δάνεια
Αλ. Τσίπρας: Η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο
για ελάφρυνση του χρέους Σε εντατικοποίηση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους, προχωρά η κυβέρνηση, θέλοντας παράλληλα να αποφύγει τυχόν προσκόμματα που είναι έτοιμοι να προβάλουν οι συνήθεις ύποπτοι κύκλοι, όπως διαφαίνεται από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Όπως ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου, σήμερα θα παραδοθεί στους θεσμούς και σχέδιο αναδιάρθρωσης του φορολογικού, με στόχο "σε τέσσερις εβδομάδες" να κλείσουν όλα τα θέματα: ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα
δάνεια και δημοσιονομικό. Στο φορολογικό περιλαμβάνονται η φορολογία των αγροτών και η αναδιάρθρωση των συντελεστών για φυσικά πρόσωπα.
Εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση των προθεσμιών (15.2) για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη και προστασία της πρώτης κατοικίας.
Διαβάστε:
Αλ. Τσίπρας: Eπανεκκίνηση της οικονομίας για να βγούμε από την κρίση (Video)
Διαβάστε:
Αλ. Τσίπρας: Eπανεκκίνηση της οικονομίας για να βγούμε από την κρίση (Video)
Οι πραγματικοί σύμμαχοι
Είναι εύκολη η ανάρτηση στο Facebook.
Δεν υπάρχει κανείς απέναντι να τον κοιτάς στα μάτια.
Ούτε ο φίλος, ούτε ο... εχθρός.
Οι μη... επαγγελματίες του είδους, μάλιστα, δεν έχουν εχθρούς στο fb.
Μόνο ομοϊδεάτες, που κάνουν εξίσου εύκολα "like" στον αφορισμό και στο βρισίδι, όσο κι αυτοί που αφορίζουν και βρίζουν.
Κι έτσι φτιάχνεται μια εικονική πραγματικότητα που αντικαθιστά κάθε πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, αυτό τον καιρό στις ελληνικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης περισσεύουν οι διαπρύσιοι υποστηρικτές των ηρωικών Ελλήνων που σώζουν τους πρόσφυγες, την ώρα που όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι, λέει, πιέζουν τη χώρα μας να τους πνίξει.
Και ευδοκιμούν κι εκείνοι οι οργισμένοι που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, λέει, με αποτέλεσμα να μας πετάξουν οι Ευρωπαίοι έξω από τη Σένγκεν.
Το παρανοϊκό είναι ότι ενίοτε αυτές οι δυο κατηγορίες ταυτίζονται.
Μια από τα ίδια -ίσως και χειρότερα- συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι ρόλοι των καλών και των κακών είναι συνήθως αντεστραμμένοι.
Π.χ. του στιλ "οι τεμπέληδες Έλληνες στέλνουν στις χώρες μας εκατομμύρια λαθρομετανάστες που θα μας φάνε τα κοινωνικά μας επιδόματα".
Η πραγματικότητα είναι... λίγο διαφορετική.
Βεβαίως στα νησιά υπάρχουν χιλιάδες απλοί πολίτες και εκατοντάδες υπάλληλοι του κράτους που σώζουν καθημερινά ζωές προσφύγων, που διαχειρίστηκαν αυτούς τους μήνες με έναν τρόπο περίπου μαγικό τη διέλευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Ταυτόχρονα, εξίσου πολλοί απλοί πολίτες και υπάλληλοι στις χώρες όπου φτάνουν οι πρόσφυγες φροντίζουν για την περίθαλψή τους.
Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, τόσο η Ελλάδα - πέρασμα όσο και οι χώρες - προορισμοί θα είχαν καταρρεύσει.
Οι άνθρωποι αυτοί, εθελοντές και κρατικοί υπάλληλοι, παλεύουν καθημερινά να βοηθήσουν έναν άνθρωπο παραπάνω, να λύσουν με εντυπωσιακούς αυτοσχεδιασμούς τα προβλήματα που εμφανίζονται.
Δεν διανοούνται μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα, που διευκολύνει μαζικούς πνιγμούς -αν δεν τους προκαλεί κιόλας- ώστε να μείνουν οι κατατρεγμένοι απ' έξω.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν φωνάζουν.
Φοβούνται μήπως δεν καταφέρουν να σώσουν ένα παιδί, όχι μήπως πνίξουν την Ευρώπη οι πρόσφυγες.
Οι άνθρωποι αυτοί ακόμη έχουν τη στήριξη της σιωπηλής πλειοψηφίας τόσο στις χώρες πρώτης υποδοχής (Ελλάδα, Ιταλία), όσο και στις χώρες προορισμού (Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία).
Οι άνθρωποι αυτοί συμμαχούν στην πράξη -χωρίς καν να το ξέρουν.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι το πραγματικό ανάχωμα τόσο στη φοβική Δεξιά και Ακροδεξιά όσο και στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βρουν λύσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ