Ο Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική συγκυρία:
"Το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων και η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών επωφελούνται από την πρότασή μας"
Την απόφαση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να σεβαστεί την καθαρή εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός "να υλοποιήσει τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές: την προστασία των αδύναμων και των πολλών" διατράνωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή απάντηση στην εκλογολογία των ημερών, την οποία προωθούν πολιτικά και οικονομικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.
Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής".
Η υποκρισία της χριστιανικής Ευρώπης
Ναυάγια κάθε μέρα στο Αιγαίο με δεκάδες νεκρούς.
Μόνο τον Ιανουάριο έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα 360 πρόσφυγες και σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι 9 χθες.
Συνηθίσαμε πλέον τις ειδήσεις των ναυαγίων που καταχωρούνται ως μονόστηλα στις μέσα σελίδες.
Μας έκανε ίσως εντύπωση που από την έναρξη της μεταναστευτικής έκρηξης αγνοείται η τύχη 10.000 προσφυγόπουλων !
Τι απέγιναν;
Πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα, προωθήθηκαν για εμπόριο λευκής σαρκός, κομματιάστηκαν για να πουληθούν τα όργανά τους;
Το χωνέψαμε κι αυτό.
Μα γιατί φεύγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων αντικρίζουν τη θάλασσα για πρώτη φορά στη ζωή τους;
Αδιάφορο κι αυτό;
Και τι κάνουν εκείνες οι δυνάμεις εκείνων των ευρωπαϊκών χριστιανικών χωρών που μετείχαν της επιχείρησης διάλυσης του Ιράκ και της Συρίας;
Κουνούν το δάχτυλο προς τη χώρα μας και γι' αυτό το θέμα, λες και φταίμε εμείς για ό,τι συμβαίνει.
Λες και βρισκόμαστε σε μια θαυμάσια σταθερή οικονομική κατάσταση και μπορούμε να διαχειριστούμε με τις δυνάμεις μας και χωρίς καμία συνεννόηση με την αποστέλλουσα όλον αυτό τον κόσμο Τουρκία γι' αυτές τις θηριώδεις για το μέγεθος της δικής μας χώρας προσφυγικές ροές και μάλιστα διά θαλάσσης.
Η έκθεση της επιτροπής Σένγκεν που εγκρίθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει από την Ελλάδα καλύτερη καταγραφή προσφύγων, μεγαλύτερο έλεγχο συνόρων, σύστημα ανάλυσης κινδύνου και διαδικασία επιστροφής προσφύγων.
Πέρα από τις απειλές και τις απαιτήσεις, ποια ανάλυση έχουν κάνει για τις δυνατότητες αυτής της χώρας στη συγκεκριμένη φάση και ποια βοήθεια θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση να παρέχουν στο ευρωπαϊκό σύνορο από το οποίο περνάνε οι μετανάστες;
Και αφού ήταν και είναι επείγουσα η αντιμετώπιση του προβλήματος, πόσα έπραξαν για να λύσουν το πρόβλημα στη βάση εκκίνησής του, δηλαδή στην Τουρκία;
Στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρειάζεται μια στρατηγική μεγάλης πνοής.
Δεν χρειάζονται φθηνές μικροπολιτικές, σημείωσε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, ενώ ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, μιλώντας στο ΑΠΕ, σημείωσε ότι: «Δεν πρέπει να κατηγορούμε και να ενοχοποιούμε την Ελλάδα για το προσφυγικό, η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια, όπως και η Ιταλία, για να σώζει ζωές. Αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί».
Η Ε.Ε. και οι ηγέτιδες δυνάμεις έχουν αργήσει πολύ.
Θεώρησαν πως αρκεί να φορτώσουν το πρόβλημα σε άλλους ανεπιθύμητους και υποτακτικούς και αυτοί αρκεί να τους κατηγορούν για ανικανότητα.
Δεν είναι όμως έτσι.
Όσο το πρόβλημα της ειρήνης στη Μέση Ανατολή παραμένει άλυτο, αυτό είναι από τα προβλήματα που δεν χωράνε κάτω από το χαλί.
Ελπίζουμε στην αυριανή συνάντηση κορυφής στο Λονδίνο να μπουν με ειλικρίνεια οι βάσεις για σοβαρές λύσεις.
1 σχόλιο:
...εγέρθη ο γίγαντας τώρα λαός και τέλος φρικτό σας προσμένει...
Δημοσίευση σχολίου