Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Έρμαια της διαπλοκής τους /// Πράσινα και γαλάζια βαρίδια...

Αλαλες οι ηγεσίες Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ μπροστά στο σύστημα Σαμαρά - Βενιζέλου / Επιστολή Σηφουνάκη στη Γεννηματά με υπαινιγμούς για τις σχέσεις Βενιζέλου - Βγενόπουλου / Αδυνατεί να καταλάβει" η Ν.Δ. τα περί διαπλοκής
Όμηροι του βεβαρημένου, όχι μόνο πολιτικά, παρελθόντος των κομμάτων τους αποδεικνύονται οι σημερινοί ηγέτες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ επί ποινή ακυρώσεώς τους. Μετά την επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον "βίο και την πολιτεία" του επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου, ο πρώηνυπουργός Ν.Σηφουνάκης με επιστολή του στη Φ. Γεννηματά αφήνει αιχμές για τις σχέσεις του πρώην προέδρου του κόμματος με τον επιχειρηματία, τις οποίες ο Ευ. Βενιζέλος ουσιαστικά επιβεβαιώνει σε απάντησή του προς την κυβέρνηση. Η κ. Γεννηματά δεν είναι η μόνη που νίπτει τας χείρας της. Η Ν.Δ. δήλωσε αδυναμία "να καταλάβει" το ερώτημα του Μαξίμου "ποιος παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη για να αρχειοθετούνται οι υποθέσεις Βγενόπουλου", φοβούμενη πιθανότατα να έρθει αντιμέτωπη με οικεία πρόσωπα.

Διαβάστε σχετικά:

Πράσινα και γαλάζια βαρίδια...

Η πολιτική δράση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι παράλληλη με την περίοδο της φαυλότητας, τη χειρότερη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον δικομματισμό, ο οποίος την οδήγησε στη χρεοκοπία. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις και οι ισχυρισμοί του κ. Σηφουνάκη για τις σχέσεις με τον υπό δικαστική έρευνα επιχειρηματία Βγενόπουλο δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία.
Η συμμετοχή του κόμματος στο οποίο κατάφερε τελικά να γίνει αρχηγός σηματοδότησε την ομηρεία αυτού του πολιτικά διακριτού χώρου από τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και την παραχώρηση όλων σχεδόν των πολιτικών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησής τους στα ευρωπαϊκά ιερατεία. Ορκιζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή πως δεν πρόκειται να κουρευτούν τα ομόλογα των μικρών αποταμιευτών, αλλά δεν βρήκε λόγους για μια συγγνώμη ή μια δικαιολογία όταν αυτά κουρεύτηκαν σχεδόν γουλί.

Όταν άρχισε η έρευνα ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στη στήριξη της Proton Bank του Λ. Λαυρεντιάδη με 100 εκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα τού (υπό χρεοκοπία) Ελληνικού Δημοσίου, στις 14 Ιουλίου 2011, ο τότε υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος νομοθέτησε την παραγραφή του αδικήματος της παράνομης χρηματοδότησης. Κανένα πρόβλημα.

Βενιζέλος και Σαμαράς δεν είναι απλώς μόνο δύο πρωταγωνιστικά πρόσωπα ή κάποιες εξαιρέσεις. Είναι η αντιπροσώπευση όλης αυτής της πολιτικής περιόδου του ελληνικού κατήφορου. Έδειξαν πολλές φορές την άκρατη βουλιμία τους για την εξουσία και τον απολυταρχισμό. Το έργο που έχει απομείνει στον Βενιζέλο μαζί με τον συνέταιρό του Σαμαρά είναι να σαμποτάρει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο οποιαδήποτε προσέγγιση της παράταξής του με έναν εν δυνάμει πολιτικό σύμμαχο όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρήσει τις προοπτικές για νέα συγκυβέρνηση Δεξιάς και ΠΑΣΟΚ.
Βενιζέλος και Σαμαράς υπερτίμησαν τις δυνάμεις τους. Δεν έλαβαν τα μηνύματα των καιρών από τις τολμηρές αποφάσεις του ελληνικού λαού. Το πρόσφατο μήνυμα από τον Σηφουνάκη δεν είναι το τελευταίο. Το ευρωπαϊκό ιερατείο των Σοσιαλδημοκρατών δεν έχει μιλήσει ακόμη. Αν μάλιστα η Φώφη συνεχίσει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα φοβούμενη ή απειλούμενη από τον τέως αρχηγό και όσα γνωρίζει για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις δεν θα αφορούν μόνο πρόσωπα.

Ασφαλώς υπάρχει ανάγκη ανασυνθέσεων στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μόνο που αυτοί που θα κληθούν να τις κάνουν πράξη πρέπει να είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν. Και με τόσα βαρίδια μέσα στο σώμα τους αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Αυτοί όμως θα αποφασίσουν.
=======================================
Μήνυμα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, για την 25η Μαρτίου
"Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη. Ως τέτοιος, ο Ελληνικός Αγώνας για την Ανεξαρτησία ενέπνευσε ένα διεθνές κύμα θαυμασμού, αλληλεγγύης και ενεργούς υποστήριξης, το Φιλελληνισμό", τονίζει στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.
Σήμερα, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός βρίσκονται, ξανά, στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και, μάλιστα, μέσα σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.
Στον αγώνα αυτόν, ο λαός μας αποδεικνύει ότι έχει αντοχές, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του. Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: