Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Συμφωνία για φόρους /// Ποιοι φοβούνται επιτυχία της κυβέρνησης;

Η συμφωνία για τους φόρους
*Στήριξη και ενίσχυση των εισοδημάτων από 20.000 έως 35.000 ευρώ
*Επιβαρύνσεις στα εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ με φορολογική





κλίμακα 45%, και 90 ευρώ στα εισοδήματα από 9.500 έως 20.000 ευρώ...




Ποιοι φοβούνται την επιτυχία της κυβέρνησης;

Αν δεν υπήρχε αντικείμενο αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να κατανοήσει κανείς τις αντιδράσεις που έχουν, υποτίθεται, στόχο τα πολιτικά κέρδη λόγω εντυπώσεων.
Ασφαλώς και η σημερινή κυβέρνηση, κυρίως λόγω απειρίας, δεν είναι αποτελεσματική και γρήγορη, όσο τουλάχιστον απαιτούν οι συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα. Και τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες κινείται η κυβέρνηση τις δημιούργησαν και τις παρέδωσαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Αφορμή για τον συγκεκριμένο πρόλογο, ο τρόπος που αντιμετώπισαν, κυρίως η Ν.Δ., το θέμα της διαφθοράς στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, αλλά και ο τρόπος που εγκάλεσαν την κυβέρνηση και τον υπουργό Πολιτισμού για τον διορισμό του Γιαν Φαμπρ ως διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών.
Τα κόμματα που σήκωσαν τα πανό "Μένουμε Ευρώπη" βούτηξαν στη λάσπη και επιτέθηκαν χωρίς την ανάγκη τεκμηρίωσης, ουσιαστικά μόνο με υστερικούς χαρακτηρισμούς, απαιτώντας την απομάκρυνση του διευθυντή ή την παραίτηση του υπουργού!

Ο νέος ηγέτης της Ν.Δ. μίλησε για αφελληνισμό του πολιτισμού μας!
Το Ποτάμι χαρακτήρισε τον Γιαν Φάμπρ "κενολόγο αποικιοκράτη"!! Μάλιστα ο βουλευτής Ι. Φωτήλας έκανε λόγο για την "αριστερή ιδεολογία της τσουτσούνας"!!! Τελικά πού θα μένουμε; Γιατί, έτσι Ευρώπη δεν μένουμε με τίποτα.
Η χώρα υποχρεώθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυστηρή κηδεμονία, ένα εκδικητικό πείραμα που και ο ίδιος ο Σαμαράς, πριν προσκυνήσει τα νεοφιλελεύθερα ιερατεία για να λάβει την εξουσία, είχε χαρακτηρίσει λάθος συνταγή, συνταγή που σκοτώνει.

Οι σκληρές προσπάθειες να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση δεν είναι μόνον υποχρέωση της κυβέρνησης.
Από τη στιγμή μάλιστα που το πλαίσιο της συμφωνίας έχει υπερψηφιστεί και από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, είναι πρόκληση να σηκώνεις το γάντι απαιτώντας τους μισούς φόρους για να έρθουν επενδύσεις.
Και είναι πρόκληση μαζί και υποκρισία να μην λες ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κοπούν όλες οι συντάξεις στο μισό του μισού, αφού το πρώτο μισό πρόλαβαν και το έκοψαν συνεταιρικά Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν είσαι λοιπόν τόσο τεχνοκράτης και τόσο νεοφιλελεύθερος, γιατί δεν υποβάλλεις την ολοκληρωμένη πρόταση;

Προτάσεις που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν μπορεί να κάνει ο καθένας ανάλογα με τον βαθμό ευθύνης που κουβαλάει.
Όμως, όταν είσαι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο μόνος ουσιαστικά υποψήφιος πρωθυπουργός στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, οφείλεις να είσαι και μέσα όσο σοβαρός παρουσιάζεσαι έξω. Πολύ φοβόμαστε ότι ειδικά ο Κυρ. Μητσοτάκης τρέμει στην ιδέα να καταφέρει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από τη στενωπό των Μνημονίων και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη. Και αυτή η πιθανότητα, όσο κυλάει ο χρόνος, μοιάζει πλέον πολύ πιθανή, περισσότερο από ποτέ, διότι όλοι πλέον γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: