Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Ομπάμα - Ντράγκι πιέζουν για λύση /// Όσα... δεν ρυθμίζουν οι αγορές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΚΤ
Νέες διαστάσεις, με σοβαρές ελπίδες για ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά την ηχηρή παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα και τη δημοσιοποίηση της ατζέντας πως στην συνάντησή του με την Άνγκ. Μέρκελ το προσεχές Σάββατο στο Ανόβερο θα τεθεί από την πλευρά του, εκτός από το προσφυγικό ζήτημα, και το θέμα επίλυσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, κάτι που αιφνιδίασε το Βερολίνο...
Βουλή. Εξεταστική Επιτροπή για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ 
Ολομέτωπη επίθεση σε ΝΔ και διαπλοκή εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. «Η ΝΔ χαρακτηρίζει μονομερή ενέργεια την απόφαση να επιλέξουμε τα μέσα υλοποίησης των συμφωνιών. Ούτε το ΔΝΤ δεν το κάνει αυτό» σημείωσε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν είναι μόνη.
Διαβάστε-Δείτε σχετικά:




Όσα... δεν ρυθμίζουν οι αγορές

Η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης ήταν αποκαλυπτική, αφού είχαμε μια ξεκάθαρη εικόνα για όλα όσα δεν... ρυθμίζουν οι πολυαγαπημένες αγορές που επικαλείται συνέχεια το δίπολο διαπλοκής - αντιπολίτευσης.
ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., Ποτάμι και σύσσωμη η διαπλοκή διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή με αφορμή την αδειοδότηση των καναλιών ότι η κυβέρνηση έρχεται με λογική ολοκληρωτικού καθεστώτος να επιβάλει πράγματα που στη δική τους λογική τα ρυθμίζει με τον καλύτερο τρόπο η αγορά.
Μόνο που αυτή η καραμέλα είναι ένα απλό σόφισμα - φερετζές της διαπλοκής, μιας κλειστής ομάδας που ρύθμιζε τα πάντα γύρω από το συμφέρον της, γιατί σε μια κανονική χώρα οι τραπεζίτες θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.
Σε μια κανονική χώρα, στην οποία θα ρύθμιζε τα πράγματα η αγορά και όχι αυτοί που ρυθμίζουν την αγορά, με τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας, δεν θα έπαιρναν 956 εκατομμύρια δάνεια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σε μια κανονική χώρα, όπου θα ρύθμιζε τα πράγματα η αγορά και όχι αυτοί που ρυθμίζουν την αγορά, οι τραπεζίτες δεν θα χορηγούσαν 200 εκατομμύρια δάνεια στη Ν.Δ. και 125 στο ΠΑΣΟΚ.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής όταν ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν εξυπηρετούνται τα δάνεια αυτά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά τον κορυφαίο συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, ξέχασε να υπερασπιστεί την υστεροφημία του κόμματός του και να απαντήσει αν εξυπηρετεί τα γαλάζια δάνεια.
Επειδή δεν υπάρχει όμως άλλο περιθώριο και η χώρα αυτή πρέπει να γίνει κανονική, η εξεταστική επιτροπή πρέπει ενδελεχώς να εξετάσει όλα αυτά τα δάνεια. 
Ποιοι τα έδωσαν και με ποιες εγγυήσεις. 
Ποιοι τα πήραν. Υπό ποιες συνθήκες και αν τα εξυπηρετούν.
Οι υπόλογοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και κυρίως να ενημερωθούν οι πολίτες.

Γιατί μέχρι τώρα τα σπασμένα από τις λαθροχειρίες της διαπλοκής, τις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και εγκληματικές συμπεριφορές φοροφυγάδων, τα πλήρωναν αδρά οι πολίτες.
Ώς εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: