Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η ΑΥΓΗ. Ψηφιακή Ελλάδα /// Η οικονομική ανεξαρτησία ως εθνικό ζήτημα

Ψηφιακή Ελλάδα με "προίκα" 1 δισ. / Την Τετάρτη το νομοσχέδιο στη Βουλή
Ένα από τα χρόνια προβλήματα "καθυστέρησης" στη λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου παίρνει τον δρόμο της επίλυσης. Η περιβόητη ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποκτά άμεσα τόσο τον φορέα όσο και τους πόρους που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, η κυβέρνηση έχει εντάξει και το σχετικό νομοσχέδιο για τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής...
Η οικονομική ανεξαρτησία ως εθνικό ζήτημα
Τις τελευταίες ημέρες όλοι οι παράγοντες της Ευρώπης δηλώνουν αισιόδοξοι για τη συμφωνία με την Ελλάδα και θεωρούν



την 24η Μαΐου ως ημερομηνία της ολοκλήρωσης και τυπικά
Αισιόδοξος και πιεστικός προς το Βερολίνο για το θέμα του χρέους εμφανίστηκε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου. 
Έξω πάμε καλά, που θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μόνο που το κόμμα που ίδρυσε, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτάσσει τον αγώνα για επάνοδο εδώ και τώρα στην εξουσία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η πολιτική αστάθεια στο παρόν και το μέλλον της χώρας.

Είναι ίσως μοναδικό πολιτικό φαινόμενο κόμματα που ευθύνονται για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας να μην αισθάνονται καμία ευθύνη για το κακό που προξένησαν στον τόπο, τον οποίο οδήγησαν στα Μνημόνια
Στα Μνημόνια που ο προηγούμενος αρχηγός της Ν.Δ. χαρακτήριζε λάθος συνταγή και τα οποία λειτούργησαν καταστροφικά, προκαλώντας τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά για τα οποία θεωρήθηκαν επιβεβλημένα. 
Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ τίποτα και ούτε αντέδρασαν όταν οι δανειστές παραδέχτηκαν ότι οι συνταγές που χρησιμοποίησαν ήταν λάθος! 
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει τιμωρηθεί σκληρά από την κοινωνία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κάνει την πάπια και επιπλέον να ζητάει και τα ρέστα κουνώντας το δάκτυλο και σκούζοντας πως ο κόφτης είναι ένα διαρκές Μνημόνιο.

Δυστυχώς, τα περισσότερα ΜΜΕ επιμένουν στην καταστροφολογία αποκρύπτοντας οτιδήποτε θετικό για το μέλλον της Ελλάδας. Παραμένουν, παρά την κρίση τους, εργαλεία του συστήματος που υποδούλωσε τη χώρα. Διότι η χρεοκοπία, είτε αφορά χώρα είτε επιχείρηση ή άτομο, συνιστά απώλεια ανεξαρτησίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι από την ιδρυτική συμφωνία για το κοινό νόμισμα οι όροι ήταν πως το έλλειμμα κάθε κράτους - μέλους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3%, με το χρέος να έχει ανώτατο όριο το 60% του ΑΕΠ και όσες χώρες το υπερβαίνουν πρέπει κάθε χρόνο να το μειώνουν ώστε να φτάσουν στο όριο.
Ο κόφτης είναι μέτρο προληπτικό ορισμένου χρόνου και κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα εφόσον η χώρα βρει τη δύναμη να ανακάμψει. Και καλά θα κάνουν όλοι να προσέχουν, διότι στον κόφτη ενδέχεται να μπουν και τα πλεονάσματα, δηλαδή οι μειώσεις των στόχων, που θα μειώσουν τα φορολογικά βάρη αυξάνοντας παράλληλα τα διαθέσιμα για ανάπτυξη κεφάλαια.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί τα κομματικά του συμφέροντα υπέρτερα των εθνικών αναγκών, όταν μάλιστα δεν έχει διατυπώσει εναλλακτικές προτάσεις. Στις κρίσιμες εθνικές στιγμές τα έθνη που τα κατάφεραν διέθεταν ενότητα και συνείδηση των δυσκολιών. Ας το καταλάβουν αυτό καλά όλοι - και όσοι τιμωρήθηκαν από το εκλογικό σώμα σκληρά και εκείνοι που έπεσαν στα μαλακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: