Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Σκουριές. Έφεση του ΥΠΕΝ, για την ακύρωση προστίμου στην Eldorado

Έφεση του ΥΠΕΝ για την ακύρωση προστίμου 1,7 εκ. ευρώ, στην Eldorado
Ανακοίνωση εξέδωσε (στις 10/1/2018) για το θέμα, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής
Την άσκηση έφεσης κατά των υπ' αριθμ. 22056/2017 και 22065/2017 δύο αποφάσεων του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες ακυρώθηκαν τα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.000 ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ζήτησε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή που απέστειλε στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τομείς Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Δασών. Υπενθυμίζεται ότι




τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Ιανουάριο 2016, στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών, ενώ οι προαναφερόμενες, δύο αποφάσεις του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αν και δεν αμφισβητούν τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών ελέγχων, συνεπώς και τις περιβαλλοντικές παραβάσεις στην περιοχή, εντούτοις περιορίζουν το βασικό σκεπτικό τους στην πάροδο του "εύλογου χρονικού διαστήματος" των 33 μηνών, κατά το οποίο η Διοίκηση όφειλε να είχε αποστείλει τις αποφάσεις των προστίμων.


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ TOY ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 1,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ EL DORADO
"Εκεί που μας χρώσταγε η El Dorado, μας πήρε και το βόδι..."
Η πρωτοφανής και αστεία απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών να "απαλλάξει" - προσώρας - την "Ελληνικός Χρυσός" από την πληρωμή του προστίμου ύψους 1,7 εκ. ευρώ για 22 περιβαλλοντικές παραβάσεις που επέβαλλε το ΥΠΕΝ το 2016, καθιστά για ακόμη μια φορά τη δικαιοσύνη κρινόμενη στη συνείδηση του Ελληνικού λαού και την El Dorado σε μεγάλο-μπαταχτσή του δημοσίου και της κοινωνίας. 
Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία των χρυσοθήρων, που κατά τα άλλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι σέβονται τους νόμους και ότι προσφέρουν στην εθνική οικονομία, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.
Χρέος της πολιτείας είναι να μην υποχωρήσει
Να απαιτήσει και να επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας, προασπίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος της Β.Α. Χαλκιδικής.

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: