Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση του Βουλευτή ΝΔ Χαλκιδικής Γ. ΒΑΓΙΩΝΑ...

13/2 για το Ν/Σ των Συγκοινωνιών

Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία, που μας δίνετε να εξηγήσουμε τους λόγους που υπαγορεύουν στον καθέναν από τους Βουλευτές του Νομού μας, να έχει μία συγκεκριμένη άποψη πάνω σε αυτό το ζήτημα. 
Κατ' αρχήν επέλεξα να απαντήσω μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή, για τον απλούστατο λόγο ότι ήθελα να έχω μπροστά μου το κείμενο και τις τελικές τροποποιήσεις στις οποίες θα προχωρούσε η κυβέρνηση, και τις οποίες τελικά και έκανε μετατρέποντας σε πλημμέλημα το αδίκημα της μη καταβολής του αντιτίμου του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης. 
Καταψήφισα το νομοσχέδιο για τον απλούστατο λόγο ότι διαφωνώ
κάθετα με το χειρισμό του όλου θέματος
αλλά και το περιεχόμενο των αποφάσεων που έχει πάρει η κυβέρνηση. --->>> 




 
Αυτό δε σημαίνει ότι δίνω δίκιο σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που αποφασίζει τη μία μέρα να μην πληρώσει το εισιτήριο του στα μέσα μεταφοράς ή στα διόδια και την επομένη ενδεχομένως να κάνει το ίδιο στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εφορία ή οπουδήποτε αλλού. 

Αυτό δεν είναι λύση, αντίθετα είναι μία λογική διαλυτική για το μηχανισμό και τη
λειτουργία του κράτους ενώ δε συνάδει με την υπευθυνότητα που πρέπει να διέπει τον πολίτη μίας οργανωμένης κοινωνίας. 
Η άποψή μου αυτή, όμως, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την αντίστοιχη υποχρέωση του κράτους να μην έχει παράλογες απαιτήσεις από τους πολίτες. Και όταν λέμε κράτος, εννοούμε στην προκειμένη την κυβέρνηση που πήρε τις απαράδεκτες αποφάσεις για κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων και των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, προκαλώντας αυτή τη δικαιολογημένη οργή από τους πολίτες. 

Χωρίς καμία πρόνοια για τις ειδικές κοινωνικές ομάδες, χωρίς καμία προνοητικότητα για τους ανθρώπους, τους οποίους εξαναγκάζει να πληρώσουν σήμερα διόδια για ελάχιστες οδικές αποστάσεις, χωρίς να δίνει εναλλακτική λύση σε εκείνους που η μετακίνησή τους θα τους επέτρεπε να φθάσουν στη δουλειά ή τον προορισμό τους από άλλες παράπλευρες αρτηρίες, που έπρεπε να παραμείνουν ανοιχτές!  

Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση να ζητάει από τους πολίτες να πληρώσουν αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις, για δρόμους μάλιστα που εδώ και χρόνια είναι ρημαγμένοι και έχουν το κακό τους το χάλι, επιβαρύνοντας συνειδητά τον ήδη συρρικνωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. 
Με απλά λόγια δε μιλάμε μόνο για κοινωνική αναλγησία αλλά πραγματικό κυβερνητικό παραλογισμό στον οποίον ούτε εγώ προσωπικά ούτε η ΝΔ ήταν δυνατόν να συναινέσουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν μπράβο ρε προβό για την πρωτοβουλία σου.
Eπειδή σιχάθηκα τους ψεύτες και την αντιπολίτευση που όταν γίνεται κυβέρνηση ξεχνάει τα πάντα και ρημάζει τον τόπο,επειδή δε γουστάρω την εκμετάλευση των blogs απο τους βουλευτές για να το παίζουν διαδικτυόφιλοι,επειδή δεν θεωρώ τιμή το οτι απλά απάντησε ο βουλευτής κι επειδή σε λιγες μέρες η τιμή των διοδίων αυξάνετε πάλι....λέω το εξής:ο βαγιωνας μας λέει ότι "...εξαναγκάζει να πληρώσουν σήμερα διόδια για ελάχιστες οδικές αποστάσεις,χωρίς να δίνει εναλλακτική λύση...ζητάει απο τους πολίτες να πληρώσουν αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις..".
Ο βουλευτής προφανός ξεχνά.Για την κοντή μνήμη του κι επειδή σιχαθήκαμε να πληρώνουμε αέρα λεφτά ας θυμηθεί τον νόμο 3605/2007 που κυρώθηκε στις 8/8/2007 και που ψηφίστικε στις 1/8/2007.Η κυβέρνηση του βαγιωνά,δηλαδή της ΝΔ τον ψήφισε!!!
Όσοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια δεν ξεχνούν πλέον.Ούτε βαγιωνάδες και την κυβέρνησή τους που ψήφισε τον απεχθές νόμο ούτε τους Ρέππες που αντί να αντισταθούν στα μεγαθήρια τα βαζουν με τα ψαράκια.
Το ψέμα και η κοροϊδία έχει πλέον κοντά ποδάρια.
Άρα μη μιλάει ο κ.Βαγιωνάς για ρημαγμένους και κακό χάλι την στιγμή που η δική του κυβέρνηση ψήφισε αυτό που σήμερα πληρώνει ο κοσμάκις.Και έρχετε τώρα ο βαγιωνάς να πει τι;
Οτι φταίει η σημερινή κυβέρνηση;Φταίει και παραφταίει.Δεν ήταν τόσο λαλίστατος όμως επι του θέματος όταν ψήφισε το νόμο η ΝΔ.
Το τραγικό για τη χώρα είναι οτι οταν το πασοκ γίνει αντιπολίτευση θα κάνει ακριβώς το ίδιο.Τραγωδία η πολιτική.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...

Φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Το "αβαντάζ" της Αντιπολίτευσης, σε κάνει να δείχνεις πιο φιλολαϊκός, αλλά δεν σε απαλάσσει από το παρελθόν και ίσως από το ...μέλλον.