Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΚΚΕ και ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου...

ΚΚΕ
Το χρέος του λαού σήμερα είναι να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που τον οδηγούν στην πτώχευση, υπηρετώντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και μπλέκουν τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. --->>> 



Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ηγηθεί μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία
Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί ολόπλευρα προς όφελος του λαού. Αυτό μπορεί να γίνει σχεδιασμένα αν γίνουν κοινωνική περιουσία οι μεγάλες συγκεντρωμένες επιχειρήσεις με λαϊκή εξουσία, με εργατικό κοινωνικό έλεγχο, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Για να αντιμετωπίσει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα, βασική προϋπόθεση είναι να απαλλαγεί από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπηρετούν την ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Πρέπει να αποκρούσει την εθνικιστική αλλά και την κοσμοπολιτική διαστρέβλωση της ιστορίας. Η επιστημονική γνώση και η εξαγωγή συμπερασμάτων και διδαγμάτων από την ιστορία των λαών αποτελεί ισχυρό όπλο στην πάλη για κοινωνική απελευθέρωση, κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα για τις δυνατότητες των λαών να αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης και να επιβάλουν τη θέλησή τους.
Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση αυτονόητων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεξάγει σήμερα την πιο σκληρή επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας και τη νεολαία.
Οι λύσεις που σχεδιάζουν οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη στοχεύουν στο να αποτελειώσουν το κοινωνικό κράτος και τις λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών. Η δημόσια παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οι στιγμές που ζούμε σήμερα απαιτούν την ένταση της οργανωμένης πάλης και των συλλογικών, ενωτικών αγώνων όλων των εργαζομένων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για να μην πληρώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης οι οικονομικά αδύνατοι. Για να διεκδικήσουμε μια Ευρώπη των λαών, ενάντια σε μια Ευρώπη των κερδοσκόπων. Για να νικήσει η δημοκρατία και η ελευθερία στις χώρες του αραβικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: