Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτημα, προς Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξη Τσίπρα...

Σύντροφοι, σας ακούμε να μιλάτε για αντίδραση, για ανυπακοή, για εξέγερση κλπ... 
Ειδικά στις συνεντεύξεις σας στη ΔΕΘ, σταθήκατε ιδιαίτερα σ' αυτό -και καλά κάνατε- και το τονίσατε έντονα. Και πολύ καλά τα λέτε και οι δυο (λέω εγώ), ο καθένας με το δικό του -έστω διαφορετικό- τρόπο. Και ρωτάω, εγώ, τώρα:
Αλήθεια, έχετε κάποιο "σχέδιο", για το πως μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά και να υλοποιηθεί και στη πράξη (πέρα από τα λόγια) η οργανωμένη ανυπακοή στα χαράτσια των ...ΔΝΤ-Τροϊκανών ;;; --->>>




...έχετε κάποιο "σχέδιο", έτσι ώστε η αντίδραση και η μη πληρωμή τους και μορφή μαζικού κινήματος αντίδρασης να πάρει, αλλά και να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση ;;;

Αν έχετε, πείτε το ΤΩΡΑ, γιατί η κυβέρνηση των ...φοροεισπρακτόρων βιάζεται και θ' αρχίσει να απειλεί και να εκβιάζει με τα γνωστά "περάστε από την εφορία δι' υπόθεσίν σας" και να κόβει το ρεύμα, κατά βούληση...


Αν πάλι δεν έχετε (σχέδιο), πάλι πείτε το μας, για να ξέρει ο κάθε πολίτης, που δεν μπορεί και δεν θέλει να πληρώσει, ότι αν αντιδράσει, θα είναι μόνος του, θα δώσει τον αγώνα του σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων βέβαια, ότι θα πάει ...σαν το "σκυλί στ' αμπέλι", όπως συνήθως...


Περιμένω μιαν απάντηση, αν βέβαια κάτι τέτοια ερωτήματα φτάνουν μέχρι τ' αυτιά σας κι αν δεν πάνε εξ' αρχής στον κάλαθο των αχρήστων, σαν λαϊκίστικα και ...προβοκατόρικα...
συντροφικά

10 σχόλια:

KOSTAS PAP είπε...

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΆΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ; ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!

Α-halk είπε...

φιλε προβοκατορα ρητορικο σαφως το ερωτημα σου οπως ρητοριες και τα λεγομενα των [συντροφων]???

Ανώνυμος είπε...

στις περιοδειες που εγιναν απο συνδικαλιστες του παμε την παρασκευη 9 σεπτεμβρη η προταση τους ηταν ανυπακοη και αρνηση πληρωμης των χαρατσιων αλλα οργανωμενα και οχι ατομικα.
οι εργαζομενοι να πιεσουν με καθε τροπο τα σωματεια και τα ανωτατα συνδικαλιστικα τους οργανα να λαβουν συλλογικες αποφασεις προς αυτην την κατευθυνση ωστε να καλυψουν τους εργαζομενους.
παραδειγμα το εργατικο κεντρο της λαρισας πηρε αποφαση να συγκεντρωση τα εκκαθαριστικα "χαρατσια"και να τα καψει εξω απο το υπουργειο οικονομικων.
δεν μπορουμε να μην τους αναγνωρισουμε πως ειναι μια πολυ καλη κινηση.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός φίλε προβοκάτορα.Αλλά Βέβαια απάντηση μη περιμένεις.Θα την επεξεργάζονται πεντε-εξι χρόνια.
και κατι άλλο.Μας λείπουν οι αναρτήσεις σου.
ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

και σωματειο συνταξιουχων καλει τα μελη του να τους δωσουν τα νεα χαρατσια και θα τα επιστρεψουν η θα τα καψουν.
ενα ενα τα σωματεια,οι ομοσπονδιες και τα εργατικα κεντρα με πλειοψηφιες ταξικες {παμε-συνεργαζομενοι}περνουν αναλογες αποφασεις.
αρα φιλε προβοκατορα καλα θα ηταν να μην τα ισοπεδωνουμε ολα,οσες διαφορες κι αν εχουμε με τις θεσεις του κκε,νομιζουμε πως κραταει ακομη ψηλα την σημαια του αγωνα και κραταει σταθερα τις θεσεις που ειχε χρονια τωρα,τιμωντας την ελληνικη αριστερα.

Ανώνυμος είπε...

Την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της “έκτακτης εισφοράς” αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας
Την μαζική, συλλογική , οργανωμένη μέσω του σωματείου τους , συντονισμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της περιβόητης “έκτακτης εισφοράς” αποφάσισαν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Επίσης θα διερευνηθεί ταυτόχρονα με την άρνηση πληρωμών και η δυνατότητα αγωγής κατά των συγκεκριμένων κυβερνητικών αποφάσεων.
Επίσης αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης με άλλα σωματεία και επαγγελματικές οργανώσεις της Πρέβεζας που θα λάβουν παρόμοια απόφαση.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας καλούν τα υπόλοιπα σωματεία και συλλόγους της πόλης ,τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας σε αντίστοιχη λήψη αποφάσεων και κοινή δράση

Ανώνυμος είπε...

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις



Η ομοβροντία νέων μέτρων που εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση προδιαγράφει βαρυχειμωνιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Και σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους φτάνουν τα πρώτα «μπιλιέτα» του κεφαλικού φόρου, η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ, μειώσεις μισθών, νέο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων, παράδοση στο κεφάλαιο των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, σχολεία που ανοίγουν χωρίς βιβλία. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), στις επικουρικές συντάξεις, στις όποιες προνοιακές παροχές έχουν απομείνει, στα επιδόματα, ενώ οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται καθημερινά με την επίσημη στατιστική να καταγράφει 800.000 ανέργους τον περασμένο Ιούνη.

Προσπαθούν να μας πετάξουν στη θάλασσα με τους καρχαρίες. Η θα παλέψουμε να βγούμε από εκεί, η θα μείνουμε και θα χάσουμε την ίδια μας τη ζωή και θα γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών.

Η παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων είναι ανάγκη άμεση .

Το ΠΑΜΕ καλεί τα ΔΣ των συνδικάτων να οργανώσουν ολοκληρωμένη συζήτηση στις Διοικήσεις και να πάρουν θέση. Να πάρουν απόφαση καταδίκης των μέτρων, αλλά κυρίως να σχεδιάσουν την οργάνωση της πάλης, της αντίστασης. Να οργανώσουν συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, Γενικές συνελεύσεις παντού, επιχείρηση την επιχείρηση, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο. Να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, να δυσκολέψουμε την εφαρμογή τους.



Να κουβεντιάσουμε με τους εργαζόμενους την κλιμάκωση της πάλης με την πρόταση για νέα 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη



Ο κάθε κλάδος να σχεδιάσει τον συγκεκριμένο αποτελεσματικό τρόπο που θα προχωρήσει στην οργανωμένη απάντηση στον τυφώνα των μέτρων. Για παράδειγμα μπορεί μετά από κάλεσμα του συνδικάτου, να συγκεντρώσει τα εντάλματα που θα έρθουν και με στάση εργασίας, η άλλο τρόπο μαζικά να πάει να τα παραδώσει στην κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να γίνει και κατά χώρο δουλειάς δηλώνοντας ότι δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και απαιτώντας να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα για την στάση μας αυτή. Απαιτώντας να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Ιδιαίτερα να δώσουμε βάρος στους ανέργους, στους απλήρωτους εργάτες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης. Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

Να βοηθήσουμε τον εργάτη να σηκώσει κεφάλι, στον εργοδότη, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε., στους μηχανισμούς, στην τρομοκρατία.

Να δυναμώσει η ευθύνη και ο ρόλος των σωματείων. Να περάσουμε μαχητικό πνεύμα, στον εργατόκοσμο ότι μπορούμε με καλή οργάνωση, σχεδιασμό, να υψώσουμε τοίχος στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δημιουργήσουμε ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική.



Να μην υπάρχει η μιζέρια, ο φόβος, η λογική δεν γίνεται τίποτα και ο κάθε ένας να κλαίει τη μοίρα του. Κανένας μόνος του. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή της εργατικής τάξης. Το χρέος δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Να γίνεται κατανοητό ότι η έννοια παρεμποδίζω σημαίνει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να δυσκολεύεται η κυβέρνηση, η ΕΕ να παίρνει αποφάσεις και να βρίσκει μπροστά της δυσκολίες, εμπόδια, για να περνάει τα μέτρα. Να βοηθήσουμε να παίρνονται πρωτοβουλίες και πολύμορφη δράση αξιοποιώντας όλες τις μορφές και να βρίσκονται και νέες που θα βοηθούν να μαζικοποιείται ο αγώνας.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ

Οι τελευταίες τοποθετήσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ τόσο στην επιστολή της στο Υπουργείο Εργασίας και στους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» για την αποχώρησή της από την επιτροπή «αναβάθμισης του ρόλου και της λειτουργίας του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας» (ΑΣΕ), όσο και στις τοποθετήσεις της για τα νέα χαράτσια και τις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ επιβεβαιώνουν το ρόλο της αυτόν της «πέμπτης φάλαγγας» στις γραμμές της εργατικής τάξης.

Οι πιο αντιδραστικές αντιλήψεις και θεωρίες του κεφαλαίου και των κομμάτων του αναπαράγονται με τρόπο αισχρό και ξετσίπωτο.

Μιλάνε για νεοφιλελεύθερα μέτρα αναπαράγοντας την απάτη ότι υπάρχει άλλη φιλολαϊκότερη διαχείριση του καπιταλισμού.

Λένε στην εργατική τάξη ότι ομόθυμα οι «εθνικοί διαπραγματευτές» ΣΕΒ και άλλοι εργοδοτικοί φορείς έχουν διακηρυγμένη θέση σεβασμού και προστασίας των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Το λένε αυτό την ίδια ώρα που εργαζόμενοι στους κλάδους δίνουν απεργιακές και άλλες μάχες ακόμα και για να προσέλθουν οι εργοδότες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και καθημερινά αντιμετωπίζουν την ωμή καταπάτηση και αφαίρεση των καταχτήσεών τους.

Ζητάνε από την κυβέρνηση, άκουσον – άκουσον, να στηρίξει έμπρακτα τη δέσμευσή της «για αποτελεσματική αντιμετώπιση της ύφεσης με όρους σεβασμού του υγιούς ανταγωνισμού και των θεμελιακών εργασιακών διαπραγματεύσεων».

Τέτοιες αντιεπιστημονικές αρλούμπες, ότι υπάρχει υγιής καπιταλιστικός ανταγωνισμός και καπιταλιστική κρίση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με προστασία των εργατικών δικαιωμάτων, δεν τις λένε ούτε οι πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ο ξεπεσμός τους δεν έχει πάτο. Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι τους γυρίσουν την πλάτη, τόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα δυναμώσουν την αντίστασή τους σε κεφάλαιο, τρόικα και κυβέρνηση και θα χαράξουν δρόμο προοπτικής.

Το Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...

Νομίζω ότι το ερώτημα, είναι απλό και κατανοητό και το ξαναλέω:
«έχετε κάποιο "σχέδιο", για το πως μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά και να υλοποιηθεί και στη πράξη (πέρα από τα λόγια) η οργανωμένη ανυπακοή στα χαράτσια των ...ΔΝΤ-Τροϊκανών ;;;»

Και το ερώτημα, δεν απευθύνεται στην κοινωνία γενικά, ούτε σε κάποια σωματεία, που είναι εύκολο να «σταμπαριστούν», να «διαλυθούν» από κυβέρνηση και ΜΜΕ και να πάνε σαν …πρόβατα στη σφαγή, τελικά…

Το ερώτημα απευθύνεται στα Κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή και στις ηγεσίες τους.
Να βγουν και να πουν στο λαό «…τέρμα, ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ... το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό, είναι παράνομο, έχουμε νομικές υπηρεσίες για να καλύψουμε όποιους δεν πληρώσουν, θα …ξεσκίσουμε στις μηνύσεις και στις αγωγές, τις υπηρεσίες και τη ΔΕΗ κι όποιον άλλο κερατά συμμετέχει σ’ αυτή τη ληστεία».
Και παράλληλα, να καλέσουν τον κόσμο να βγει μαζικά στους δρόμους. Λέω, να αισθανθεί αυτός ο κόσμος, ότι έχει μια πραγματική «ομπρέλα», που τον στηρίζει, που είναι δίπλα του, μπροστά του, πίσω του.
Ότι είναι καλυμμένος, από παντού…
Κι από εκεί και πέρα, τα σωματεία κλπ, έπονται… Όσο πιο πολλά συμμετέχουν τόσο πιο καλά.

Εγώ αυτό καταλαβαίνω σαν «οργανωμένη ανυπακοή» από την Αριστερά, απέναντι στους «χασάπηδες» κι αυτό ζητάω…

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμοι κύριοι,
Σήμερα την ……./…../2011 έλαβα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. γραπτή ειδοποίηση για την καταβολή του ποσού ……….. ευρώ. ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ, αλλά αδυνατώ να καταβάλλω το ανωτέρω ποσό εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων μου κατά 30-35% μηνιαίως(α), ή την απώλεια θέσης
εργασίας μου(β) με συνέπεια το ποσό που απαιτείται απο το κράτος να έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τους ισχύοντες νόμους.
Η άρνηση μου για τη μη καταβολή του ποσού έγκειται στο γεγονός ότι το κράτος αδυνατεί να τηρήσει την ισονομία μεταξύ των υπηκόων του, τι στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία αναφέρουν για δισεκατομμύρια οφειλές άλλων συμπολιτών μου και οι οποίοι με διάφορους άλλους τρόπους δεν καταβάλλουν τις ...οφειλές τους στο κράτος με συνέπεια να πληρώνω πάντα εγώ το πρόβλημα του ελλείματος στη χώρα.
Κατανοώ το πρόβλημα ωστόσο δεν θα αναζητήσω ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς οι οποίοι με τους νόμους που ψηφίζουν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα διαβίωσης μου(βλ. καταστατικό χάρτη ΟΗΕ)
Κάθε υπάλληλος του κράτους που θα προβεί σε αναγκαστικά μέτρα σε βάρος μου και σε απειλή κατά της περιουσίας μου, κατά του εισοδήματος μου και κατά της βούλησης του Ελληνικού λαού θα διωχθεί στα ποινικά δικαστήρια με την απαγγελία κατηγορίας “ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ” με το σκεπτικό ότι οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν λόγω αρμοδιότητας τις οφειλές άλλων οφειλετών οι οποίοι είτε είναι άφαντοι, είτε έχουν καλυφθεί με τον πρόσφατο νόμο περί υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με την παρούσα επιστολή μου καλώ τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει και να αποδώσει την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα που
Θα χρειαστουν και ανάλογοι φάκελοι
παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας και ταυτόχρονα με την παρούσα θα καταθέσω τη σχετική μήνυση και αγωγή σε βάρος του κρατικού υπαλλήλου που αρνείται να τηρήσει την εφαρμογή του Συντάγματος.
Με τα ανωτέρω επιφυλλάσομαι παντός νομίμου δικαιώματος και η αναζήτηση ευθυνών από τούδε και στο εξής θα έχει απόδοση ευθύνης κατά παντός υπευθύνου φυσικού προσώπου.

Με εκτίμηση
Ο φορολογούμενος.