Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χαλκιδική. Ν.Καλλικράτεια. Ενεργοί Πολίτες προς Υπ. Υγείας...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Κοττάκου 40 - Tηλ.2399021977 - 63 080 Νέα Καλλικράτεια
ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο
Κύριε Υπουργέ. Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών της περιοχής μας εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποπεράτωση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου της Νέας Καλλικράτειας. --->>>
 




Πρόκειται για ένα έργο που είχε δρομολογηθεί από το 2000 και όπως γίνεται αντιληπτό ο χρόνος της αναμονής για τους κατοίκους ήταν μεγάλος. Τώρα είναι έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο για να αρχίσει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής , που κατά του θερινούς μήνες ξεπερνούν τους 100.000. Σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας θα μας επιτρέψετε να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω: 
 
Με δεδομένη την τεράστια αύξηση του πληθυσμού, η περιοχή υπέφερε για χρόνια από έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. 
Πιστεύουμε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό το συντομότερο δυνατόν. 
Η νέα αυτή μονάδα θα λύσει έτσι πολλά προβλήματα της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στην Καλλικράτεια ενώ συγχρόνως θα ανακουφίσει και τις κοντινές ιατρικές μονάδες του νομού αλλά και της Θεσσαλονίκης με την άρτια υποδομή της και τις εντυπωσιακές δυνατότητες του ιατρικού εξοπλισμού της. 
Επειδή όμως επιχειρήθηκαν ήδη κάποιες προσπάθειες υποβάθμισης και αφαίμαξης αυτού του σύγχρονου εξοπλισμού πριν ακόμη παραδοθεί στους πολίτες εκφράζουμε την αντίθεσή μας σ’αυτήν την προοπτική. Κατανοούμε τις ανάγκες των άλλων ιατρικών μονάδων του δήμου μας και του νομού, αλλά αυτό το Κέντρο Υγείας έγινε για να εξυπηρετήσει πιεστικές ανάγκες της περιοχής μας και κάθε αντίθετη προοπτική θα μας βρει αντίθετους. Θεωρώντας ότι θα περιφρουρηθούν τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής μας, περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά την ημέρα των εγκαινίων.
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: