Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. ζητά η τρόικα !

ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ
«Εχετε δύο δρόμους: ο ένας είναι να προχωρήσετε στα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει ώστε να εκσυγχρονιστεί η οικονομία σας. Ο δεύτερος είναι να κάνετε τελικά το ίδιο ύστερα από κάποια χρόνια, αλλά αφού προηγουμένως θα έχει περάσει η Ελλάδα μέσα από μια πολύ πιο δύσκολη περίοδο με βίαιη μείωση του βιοτικού επιπέδου και μεγάλη αύξηση της φτώχειας». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, στη διάρκεια συνάντησης σε υπουργείο. --->>>





Αυτό που εκφράζουν ευθέως οι εκπρόσωποι της τρόικας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί πλέον σε ύπατους πολιτικούς αρμοστές, και γίνεται σαφές και από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε., είναι η ανάγκη οι βασικές πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν ώστε, όπως λένε, «να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Σε συνάντηση μάλιστα σε υπουργείο έγινε ευθέως λόγος για «μεγάλο συνασπισμό» (grand coalition, ήταν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε) μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Η ανάγκη για συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων τέθηκε ανοιχτά και από τον Ολι Ρεν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη πίεση στη Ν.Δ. για κάποιου είδους συνεννόηση με την κυβέρνηση. Παράγοντες της Ε.Ε. θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Πορτογαλίας, όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησαν στους όρους του μνημονίου και στα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=275404

Δεν υπάρχουν σχόλια: