Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Είμαστε δυό, είμαστε τρείς... Είμαστε ...χίλιοι-δεκατρείς;;;

Μήπως το χθεσινό "Ξύπνα μαλ@κα !!!" (περιλαμβάνοντας όλους μας, δηλαδή) πρέπει να γίνει τελικά μόνιμο σύνθημά μας και πρωμετωπίδα σ' όλα τα blogs;;;
Ήδη (…εκτός από τα δημοσιογραφικά sites, όπου κυριαρχεί συγκαλυμμένη …ειρωνεία) και σε πολλά blogs, σχολιάζεται από σήμερα, η μικρή συμμετοχή στις σημερινές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες… Κι όταν αυτές της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζονται "μικρές" και του ΠΑΜΕ απλά …"αξιοπρεπείς", καταλαβαίνει ο καθένας την πραγματικότητα (αδυνατώντας να δώσει εξήγηση), αλλά και πόσους λόγους έχουν, για να …τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, οι κυβερνώντες…
"Από αύριο έρχονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις μισθών, αύξηση ωρών εργασίας και ότι άλλο έχουν αποφασίσει και το άφησαν για μετά την Πρωτομαγιά…" διαβάζω στο http://kepparou.blogspot.com/  και --->>> 



"Πού είναι οι εκατομμύρια άνεργοι; Είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν; Πού είναι οι εργάτες που κάθε μέρα τους ξεζουμίζουν ολοένα και περισσότερο; Που είναι η νεολαία, που την προορίζουν για μια "χαμένη γενιά", όπως οι ίδιοι το ομολογούν, προεξοφλώντας ότι ειδικά οι σημερινή νεολαία θα υποφέρει άγρια; Όσο για το τι πρέπει να γίνει επιτέλους για να βγουν όλοι αυτοί στους δρόμους, θα πρέπει κάποιος να τους δώσει ένα όραμα για να βγουν, αλλιώς είναι "ικανοί" να κάτσουν και να ψοφήσουν...αδιαμαρτύρητα"... στο Βαθυ Κόκκινο
 
Κι άφησα για το τέλος (των λίγων αναφορών) τη Χαλκιδική και την πρωτεύουσά της τον Πολύγυρο, όπως περιγράφεται στη σχετική ανάρτηση της Ρεσπέντζας: 

Εργατική Πρωτομαγιά 2011 - Πολύγυρος 

Κρύος ο καιρός σήμερα στον Πολύγυρο, λίγος ο κόσμος που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά! (όχι δηλαδή ότι θα γινόταν κάτι διαφορετικό με καλό καιρό!)

Τι να υποθέσει κανείς, πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, των κοινωνικών αγώνων και της ιστορίας ή ο κόσμος στέκεται απαράδεκτα παθητικά μπροστά στα όσα συμβαίνουν καθημερινά! Να απορεί κανείς!
Πάμε στις εκδηλώσεις κατά σειρά ...πλήθους:
Μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου η συγκέντρωση του ΚΚΕ και του Π.Α.ΜΕ., συμμετείχαν περίπου εβδομήντα (70) άτομα. Υπήρξε ομιλία από τον Ν.Παρθενιώτη, πορεία στο κέντρο του Πολυγύρου και κατάθεση στεφανιού στο ηρώο της Πόλης.
Στο ηρώο του Πολυγύρου έγινε η δεύτερη "συγκέντρωση", αυτή του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χαλκιδικής, συμμετείχαν ακριβώς δεκαεφτά (17) άτομα. Έγινε ομιλία από τον Πρόεδρο του Εργαστικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, και κατάθεση στεφανιού από το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, από το ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής και από το Σύνδεσμο ηλεκτρολόγων και ...έμεινε ένα στεφάνι "ορφανό" (βλέπε παρακάτω). 
Πάμε τώρα χαλαρά με ένα αστείο αλλά πραγματικό γεγονός:  

Ανάμεσα στα 17 άτομα της προηγούμενης συγκέντρωσης ήταν και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αργύρης Λαφαζάνης, να σημειώσουμε εδώ (όσο κι αν αυτό δεν θα αρέσει σε κάποιους) ότι ο Λαφαζάνης πάντα τιμούσε την εργατική πρωτομαγιά και πάντα ήταν παρών στις εκδηλώσεις στον Πολύγυρο πολύ-πολύ πριν γίνει βουλευτής!
Η παρουσία λοιπόν του Λαφαζάνη ενόχλησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και αποχώρησε (κόσμια, δε λέμε!) από την εκδήλωση!!! Μετά την εκδήλωση και ενώ αποχωρούσαν οι 17 (!) έκανε την επιδεικτική της εμφάνιση "ομάδα" αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που προαναφέραμε, άλλους δύο γνωστούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και ένα επίσης γνωστό ΝεοΔημοκράτη. Η "ομάδα των τεσσάρων" κατέθεσε το από πριν εναπομείναν "ορφανό" στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησαν κι αυτοί πάλι ως "ομάδα"! 
-"Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε"!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: