Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χαλκιδική. Ορμύλια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατοίκων...

Kάτοικοι της Ορμύλιας, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, για τις επιλογές της ως προς την επένδυση χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική, για τη διαχείριση του ποταμού Χαβρία και για την έλλειψη προσωπικού στο Ιατρείο και στο Ταχυδρομείο της Κοινότητας. Στο ψήφισμά τους, το οποίο αποστέλλουν στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς, στους βουλευτές του νομού, σε όλα τα κόµµατα, στον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και στο σήµαρχο Πολυγύρου επισημαίνουν τα εξής: --->>>






"Εµείς οι κάτοικοι της Ορµύλιας, που μαζευτήκαµε σήµερα 8 lούνη 2011 στην κεντρική πλατεία σε πάνδηµη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού ακούσαµε τους οµιλητές που αναφέρθηκαν στη γενικότερη τραγική κατάσταση και στα ιδιαίτερα προβλήματα του τόπου µας, διαπιστώνουμε ότι:
Όλα τα μέτρα που παίρνονται και όλη η πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και φορτώνουν σε µας τα βάρη της κρίσης.
Για την εξυπηρέτηση των συµφερόντων της πλουτοκρατίας παραγνωρίζεται η καταστροφή που θα επιφέρει η μεταλλουργία χρυσού στο περιβάλλον και στη ζωή µας µε το κυάνιο, το αρσενικό και τα άλλα δηλητήρια.
Για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας σχεδιάζεται φράγµα στο Χαβρία κατά τρόπο που απειλεί να πνίξει την Ορµύλια και όλους τους οικισµούς µας.
Μαύρο είναι το μέλλον που έρχεται για µας και ιδιαίτερα για τη νέα γεvιά. Οι οικονοµικές αντοχές µας εξανεµίστηκαν. Η υποµονή µας εξαντλήθηκε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Τα χρέη να τα πληρώσει η πλουτοκρατία, που τα 'φαγε μαζί µε το πολιτικό προσωπικό της, και όχι η φτωχολογιά της πόλης και του χωριού.
2. Να ξαναλειτουργήσει άµεσα το ιατρείο µε δυο γιατρούς, όπως είχε πριν, και όχι µε ένα γιατρό τρεις μέρες µόνο την εβδοµάδα, όπως κατάντησε σήµερα.
3. Να ξαναλειτουργήσει άµεσα το Ταχυδρομείο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
4. Να µην επιτραπεί η λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού, που θα καταστρέψει το περιβάλλον και τη ζωή µας.
5. Να µην κατασκευαστεί το φράγµα στο Χαβρία, όπως σχεδιάστηκε και απειλεί να µας πνίξει.

Δηλώνουμε ότι είµαστε αποφασισμένοι να παλέψουµε µε όλες τις δυνάµεις µας και µε δυναµικές κινητοποιήσεις για την ικovοποίηση των αιτηµάτων µας και δεν πρόκειται να καµφθούµε και να υποχωρήσουµε σε κανέναν εκβιασµό και παράλογες δικαιολογίες."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ψηφισμα αυτο δειχνει οτι οι Ορμυλιωτες μπηκαν στην ουσια του προβληματος.