Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συναγερμός στο Μαξίμου για τις διαφωνίες βουλευτών...

Φόβος και για καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου...
Τους βουλευτές, που  δεν εκφράζονται ανοιχτά, αλλά πιθανόν  να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  σταθερότητας με αιφνιδιαστικό τρόπο, αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου, μη κρύβοντας  την ανησυχία του για το εκρηκτικό  κλίμα, που διαμορφώνεται κατά της  κυβερνητικής πολιτικής στην κοινοβουλευτική  ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η επιστολή των 16 βουλευτών  προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (ΕΔΩ), από τον οποίο ζητούν να μην  καταθέσει το μεσοπρόθεσμο --->>>





πρόγραμμα  ως ένα άρθρο και να συγκαλέσει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, θορύβησε μεν  το πρωθυπουργικό επιτελείο, από  την άλλη όμως θεωρείται ότι εκτόνωσε και ένα μεγάλο μέρος των αντιδράσεων. Κι αυτό γιατί η κίνησή τους κρίνεται ως «αρκούντως διαχειρίσιμη», ενώ εκτιμάται ότι οι «16» δεν έχουν σκοπό τελικά να καταψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων, από τη στιγμή, που κατέθεσαν τη διαφοροποίησή τους και καταγράφηκαν στους ψηφοφόρους ως αντιδρώντες.

«Φοβόμαστε περισσότερο  εκείνους, που δεν μιλούν, παρά όσους  φωνάζουν ανοιχτά» ομολογεί συνεργάτης του πρωθυπουργού, που θυμίζει ότι οι βουλευτές που καταψήφισαν το μνημόνιο πέρσι, δεν είχαν κάνει κάποια ιδιαίτερη φασαρία νωρίτερα, αιφνιδιάζοντας τελικά την κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου  είναι ότι υπάρχει μία δεξαμενή όχι μεγαλύτερη των 5-6 βουλευτών, από  την οποία ενδεχομένως προκύψουν  από μία έως τρεις διαφοροποιήσεις  τελικά και εφόσον η διαχείριση της  κατάστασης δεν είναι η κατάλληλη, αλλά και η συμφωνία, που θα επιτύχει ο κ. Παπανδρέου με την τρόικα, είναι  εξαιρετικά επαχθής.

Πάντως στο πρωθυπουργικό  περιβάλλον υπάρχει η άποψη για  την κίνηση των «16», ότι οι βουλευτές  είχαν ενημερώσει πριν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εάν δεν τους ενεθάρρυνε, δεν τους απέτρεψε κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: