Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτημα, προς τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, για τα ΝΕΑ μέτρα (R)

Το ερώτημα απευθύνεται φυσικά, σε όλους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Απευθύνεται όμως, συγκεκριμένα και προσωπικά -σε ότι αφορά τη Χαλκιδική- στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα και Αργύρη Λαφαζάνη, οι οποίοι στάλθηκαν από το λαό του Νομού, από ΄μας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να υπερασπίζουν τα τοπικά και γενικότερα συμφέροντά μας και ν' αγωνίζονται γι΄αυτά. Ψηφίστηκαν δε (για να μην ξεχνάμε τα αυτονόητα), με βάση το πρόγραμμα του κόμματός τους, όπως εξαγγέλθηκε προεκλογικά... 

Κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που (με πόνο ψυχής ασφαλώς), θα συμφωνήσετε και θα ψηφίσετε, όπως όλα δείχνουν, την πιο κοινωνικά άδικη πολιτική που έχει ποτέ εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα, στη νεότερη Ελλάδα, έχετε σίγουρα αντιληφθεί, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ;;; Ενδεικτικά:-->>











-Η γενιά των 700 ευρώ, που πριν λίγους μήνες έγινε γενιά των 590, θα μετατραπεί σε γενιά των 540 ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου (κανείς βουλευτής μέχρι σήμερα δεν το έχει επισημάνει, ίσως τα παιδιά τους είναι ανάμεσα στις 25.000 προσλήψεις που έγιναν το 2010)
.
-Οι συντάξεις των 450 ευρώ (κάτω από το όριο φτώχειας), θα γίνουν των 400 ευρώ.

-Άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για το ακίνητο που κατοικούν και απέκτησαν σε καλές εποχές. 
(Πώς; Ο κ. Οικονόμου σε ελεύθερη μετάφραση, απάντησε ότι θα δείξει το πείραμα).


Το σημαντικότερο, θα συνυπογράψετε τη καταδίκη της χώρας σε βαθύτερη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, ενώ πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε λουκέτο.


Συνομολογείτε λοιπόν:
-στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας με συνέπεια την εκτόξευση της ανεργίας σε απίστευτα επίπεδα, αλλά και την περαιτέρω μείωση των αμοιβών όσων "τυχερών" εργάζονται.

-στη μείωση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

-στην αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων (- οι αυτοκτονίες από το 4ο όροφο δεν θα αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό- ) και επομένως στην αύξηση των επισφαλειών στις ελληνικές τράπεζες, αυτό σημαίνει περαιτέρω μείωση της ρευστότητας στην αγορά και αδυναμία χρηματοδότησης της όποιας ανάπτυξης.

-στη συρρίκνωση του ΑΕΠ, που συνεχώς αναγκαστικά θα οδηγεί σε μικρότερο κράτος . Γιατί σε κάθε χαμηλότερο κύκλο της οικονομίας, θα αποδεικνύεται πως τα έσοδα δεν επαρκούν να συντηρήσουν τις συνεχώς μειούμενες δαπάνες του δημοσίου. Δηλαδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσουν σε όλο μεγαλύτερες απολύσεις στο δημόσιο και το σπουδαιότερο στην πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους (μείωση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία...).
Οι βαθιές οικονομικές κρίσεις, κατά κανόνα δεν προκαλούν την εξυγίανση της οικονομίας (όπως διαφημίζεται), αλλά την άνθηση της παραοικονομίας και της μαύρης αγοράς.
Και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού (πόσες φορές πρέπει να διαψευστεί για κινητοποιηθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ?), η πολιτική αυτή δεν θα οδηγήσει στη σωτηρία της χώρας, αλλά σε αναπόδραστη αδυναμία πληρωμής του χρέους της και αναγκαστικό κούρεμα.

Αφού όμως :
-η οικονομία της χώρα θα έχει επιστέψει σε επίπεδα πριν τη μεταπολίτευση

-οι πολίτες της χώρας θα έχουν δραματικά φτωχύνει και ειδικά η μεσαία τάξη της.

-η δημόσια περιουσία θα έχει πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές.

-τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου θα "κουρευτούν" τουλάχιστον κατά 50% ( σημερινές εκτιμήσεις), τα οποία κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες (επίπτωση στη ρευστότητά τους και στην αξιολόγησή τους), αλλά και το σπουδαιότερο τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας (επομένως αδυναμία πληρωμής συντάξεων και επίπτωση στην ποιότητα της παρεχόμενης υγείας).


Τα παραπάνω είναι συνοπτικά και ελλειπτικά του τι πρόκειται να συμβεί.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όμως μοιραίοι και άβουλοι, μέχρι χθες
ή ξεκατινιαζόντουσαν ανέμελοι στη βουλή για τα προνόμιά τους και για το ποιος είναι κηπουρός ή όχι (who Cares από τους πολίτες που αγωνιούν πώς θα πληρώσουν όλα αυτά τα μαζεμένα μπουγιουρτί;)
ή προσπαθούσαν να μουρμουρίσουν κάποιες επιμέρους διαφωνίες
ή υποστήριζαν ότι έχουν προειδοποιήσει. Αλλά δεν εξηγούσαν, γιατί αφού έβλεπαν τα βράχια έχουν ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια μέχρι σήμερα ;;
ή ονειρεύονταν συγκυβέρνηση για να μοιραστούν το πολιτικό κόστος.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την ώρα της ψηφοφορίας, οφείλουν να μην λησμονήσουν ότι κάθε ψήφος είναι πράξη ατομικής ευθύνης. 
Η ευθύνη δεν μετατίθεται και δεν τεμαχίζεται !!!
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ
peripasok., μέσω "βαθύ πράσινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: