Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Χαλκιδική. Η Απεργία και η ντροπή της τοπικής συνδικαλιστικής "ηγεσίας"...

Αξίζει να διαβάστε παρακάτω, την  επιστολή ενός Δημοσίου Υπαλλήλου, Αναγνώστη  της Ρεσπέντζας. Είναι άκρως διδακτική -κυρίως για τους νεότερους- για το ρόλο του εργατοπατερισμού, που αποτελεί διαχρονικά, ένα από τα κυριότερα "πλοκάμια" της κάθε εξουσίας, για το στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και μια από τις πιό "φαρδιές" ...κερκόπορτες, για να περάσει οτιδήποτε αντιλαϊκό και αντιδραστικό. Διαβάστε με πόσο ..."ζήλο" οι επικεφαλής ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Χαλκιδικής "ενημέρωσαν" τα μέλη τους και "οργάνωσαν" τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Πολύγυρο, κάνοντας (εννοείται) ότι μπορούν, για να ...αποτύχει ! --->>>







 Αναδημοσίευση της επιστολής του Δημοσίου Υπαλλήλου, Αναγνώστη  της Ρεσπέντζας


Η ντροπή της συνδικαλιστικής "ηγεσίας" στη Χαλκιδική
"Σήμερα, ήταν γνωστό από μέρες, είναι η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ως Δημόσιος υπάλληλος το γνώριζα και αντιδρώντας στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης συμμετείχα στην απεργία.
Σήμερα όμως δε γνώριζα ότι το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Χαλκιδική είχε συγκέντρωση στον Πολύγυρο. 


Το έμαθα τυχαία στις 9:25 σήμερα το πρωί  από mail που μου έστειλε ο Προϊστάμενός μου στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ήταν το μήνυμα του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χαλκιδικής το οποίο στάλθηκε σήμερα (5-10-2011, στις 9:11 το πρωί !!!) και μας καλούσε στην  συγκέντρωση στις 10:00!!! 


Ήθελα να βρεθώ στη συγκέντρωση, ήθελα να πράξω το καθήκον μου ως πολίτης αυτής της Χώρας, ήθελα να αντιδράσω για όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων... και έτρεξα να προλάβω... να είμαι παρών... αλλά δυστυχώς στις 10:00 στο χώρο που είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ!!! Ούτε και κάποια "σημάδια" (πανό κ.λ.π.) που να δείχνουν ότι επρόκειτο κάτι να γίνει! 
Ούτε η "ηγεσία" της οργάνωσης στη Χαλκιδική, ούτε της ΓΣΕΕ, ούτε του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ!

Απογοητεύτηκα, για μία ακόμα φορά, από την "ηγεσία". Θέλω όμως να τους διαμηνύσω πως το ηθικό μου, ως πολίτης, ως εργαζόμενος, δεν θα καμφθεί από τις δικές τους σκόπιμες ή μη ολιγωρίες. Θα είμαι εκεί μέχρι τελικής ανατροπής της πολιτικής των ...πολιτικών τους φίλων και της αρρωστημένης συνδικαλιστικής τους πρακτικής! 

Τελειώνοντας αναρωτιέμαι: μήπως οι "συνδικαλιστικοπατέρες" του δημοσίου στη Χαλκιδική, με την τόση ποιοτική και ποσοτική συνδικαλιστική δουλειά τους, πρέπει αντί για το μειωμένο ωράριο εργασίας να έχουν ΠΛΗΡΗ απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα;" 
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΟΝΙΜΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


ΥΓ προβοκατορα:
Κι επειδή οι ηγεσίες ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ στο Νομό δεν είναι απρόσωπες, αλλά είναι εκλεγμένες κι έχουν ονοματεπώνυμο, να αναφέρω ότι πρόκειται για τους Πράτσα Άγγελο και Αδάλη Θεόδωρο αντίστοιχα, ανήκοντες (δικαίωμά τους, βέβαια) στο χώρο του ΠΑΣΟΚ...
Είπατε τίποτε, για ...κυβερνητικό συνδικαλισμό ;;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρος Παναγοπουλος του Νομου μας,προεδρος του ΕΚ Πρατσας, και ο μικρος Τσικρικας του Νομαρχιακου Τμηματος ΑΔΕΔΥ, δεν κανουν τιποτα λιγοτερο απ΄οτι κανει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε κεντρικο επιπεδο, μονο που εδω τους παιρνει να το τραβουν στα ακρα, ενω σε κεντρικο επιπεδο, αν εκαναν τα ιδια, θα τους επαιρναν φαλαγγι το ΠΑΜΕ και οι μικροτερες αγωνιστικες συνδικαλιστικες κινησεις
Β.