Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μπλακ – άουτ στην Υγεία...

Αναβρασμός επικρατεί στον τομέα της Υγείας καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντιδρά στη μείωση της ιατρικής μεικτής αμοιβής από 20ευρώ σε 10, αλλά και στην απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην συνταγογραφούν, πλέον, όσοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία.  Μάλιστα,ο ΠΙΣ με επιστολή προς τα μέλη του, καλεί τους γιατρούς να μην συμβληθούν με τα ασφαλιστικά ταμεία ή με τον ΕΟΠΥΥ, το νέο ενιαιοποιημένο οργανισμό παροχών υπηρεσιών υγείας.  Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 τα προβλήματα για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα καθώς οι προμηθευτές των Νοσοκομείων της χώρας >>>




παγώνουν τις προμήθειες σε όλα τα νοσοκομεία που τους οφείλουν χρήματα.

Στην Αθήνα τα περισσότερα χρήματα οφείλουν ο Ευαγγελισμός, το Αττικό, και η Αγία Όλγα ενώ στην περιφέρεια τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Λάρισας. Αν και επανειλημμένως οι προμηθευτές έχουν λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα εξοφληθούν, παρ' όλα αυτά τα χρέη μεγαλώνουν. Κάνοντας έτσι λόγο για εμπαιγμό από μεριάς του υπουργείου Υγείας.

Ενδεικτικά τα συνολικά χρέη των Νοσοκομείων ανέρχονται στα 2,7δισ€. Αυτή την ώρα εκκρεμούν οφειλές ύψους 150εκατ.€ για το 2009 και ενώ το Μάρτιο του 2011 το υπουργείο υποσχόταν εξόφληση του 2010 έχει έρθει Δεκέμβριος και δεν έχει πληρωθεί ακόμη το τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους, ενώ για το 2011 έχουν εξοφληθεί μόλις ο Ιανουάριος και Φεβρουάριος.

Πάντως, την Τετάρτη (28/12) αναμένεται με ενδιαφέρον η κοινή συνέντευξη τύπου που θα δώσουν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, κύριοι Λοβέρδος και Κουτρουμάνης, μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει με τους γιατρούς του ΙΚΑ.

Κινητοποιήσεις και των Φαρμακοποιών

Στο χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν και οι Φαρμακοποιοί, από την 1η Ιανουαρίου,την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία τους οφείλουν περισσότερα από 200.000 ευρώ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει μέτρα για νέα μείωση στο περιθώριο κέρδους επί τις τιμής του φαρμάκου.

Αναστέλλεται η 48ωρη απεργία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά

Μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για δεσμευτικές κινητοποιήσεις από 1 Ιανουαρίου 2012, αναστέλλεται η 48ωρη απεργία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά για την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά είχαν αποφασίσει να βάλουν λουκέτο στα φαρμακεία 27 και 28 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: