Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις για τη μικρομεσαία αγροτιά, από ΑΥΡΙΟ...

από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Από ΑΥΡΙΟ 23 Γενάρη η μικρομεσαία αγροτιά κλιμακώνει την πάλη της με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απευθύνει η ΠΑΣΥ σε όλους τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Αγώνας και σύγκρουση.  
Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Ενισχύοντας και μαζικοποιώντας τους αγροτικούς συλλόγους, συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις της ΠΑΣΥ. >>>
 
Χρειάζεται να αναδειχθεί ακόμα πιο πλατιά και πειστικά η πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, πρόταση η οποία είναι ρεαλιστική, επίκαιρη και έχει ωριμάσει στη μικρομεσαία αγροτιά, βρίσκοντας όλο και μεγαλύτερη αποδοχή και απήχηση μέσα στον αγροτικό κόσμο, αλλά και συνολικά στον ελληνικό λαό.

Αυτό προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας. 

Ετσι θα υπάρξει λαϊκή ευημερία και όχι ανεργία, αφού το κριτήριο παραγωγής θα είναι οι λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο έντονα και με μεγαλύτερο πείσμα την υλική και ηθική συμπαράσταση στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και παίρνουμε μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις όπου και να γίνονται. Κανείς δεν είναι μόνος του. 
Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων μας

Οι κινητοποιήσεις σε Μακεδονία - Θράκη
Τη Δευτέρα 23 Γενάρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια στις 12 μ.μ. και στην Κοζάνη στις 10 π.μ. στον ΕΛΓΑ και στις 12 μ.μ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Την Τρίτη 24 Γενάρη στις 9 π.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμός των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια συμμετοχή στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της πόλης, όπου δικάζονται συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ύστερα από μήνυση της επιχείρησης «ΤΖΑΜΠΟ».
Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, στις 10 π.μ., συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, την Καστοριά και τη Κοζάνη.
Την Παρασκευή 27 Γενάρη στις 11 π.μ., κινητοποιήσεις στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και στα καταστήματα των Περιφερειών του ΟΓΑ, σε Σέρρες, Λαγκαδά, Σκύδρα, Κατερίνη, Νάουσα, Μουδανιά, Κοζάνη και Καστοριά. Την ίδια μέρα, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΗ σε Σέρρες και Λαγκαδά.
Την Κυριακή 29 Γενάρη, στις 11 π.μ., άνοιγμα των Διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και τη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Την Τρίτη 31 Γενάρη, στις 11 π.μ., συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Ορεστιάδας.
Το Σάββατο 4 Φλεβάρη μεγάλη συγκέντρωση στις 12 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς την ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://chatzisrevolt.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ποδαρικό... στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012, 14:27

Την αρχή στις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις κάνουν οι αγρότες της Χαλκιδικής.

Οι αγρότες στάθμευσαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στην άκρη του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τη συμπίεση του εισοδήματος τους.
zougla.gr