Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στη δανειακή σύμβαση - σφαγείο !

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτούν νέο γύρο επίθεσης στους εργαζομένους και αντιδραστικής μετάλλαξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο σύμφωνο σταθερότητας ισοδυναμεί με παρατεταμένο πόλεμο στις κοινωνικές κατακτήσεις, συνταγματοποίηση της λιτότητας και συνεχή επιτροπεία των οικονομιών των επιμέρους χωρών από την ΕΕ. Στην Ελλάδα με αφορμή και τη νέα δανειακή σύμβαση αυτό μεταφράζεται ήδη σε απαιτήσεις για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και κατώτερων μισθών, για πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, για νέα φοροεπιδρομή για ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων. Η ελληνική αστική τάξη προσυπογράφει >>>
 
πλήρως την πολιτική αυτή για να ενισχύσει τη δική της θέση και να βαθύνει την εκμετάλλευση. 
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, παρά τις δηλώσεις περί «κόκκινων γραμμών», αποδέχονται πλήρως το νέο πακέτο έχουν ήδη βάλει την υπογραφή τους στο νέο σφαγείο των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Απέναντι σε όλα αυτά ένας δρόμους υπάρχει: Να πούμε όχι στη δανειακή σύμβαση και τις «δόσεις» τους, να προχωρήσουμε σε άμεση παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι στρατηγικές επιχειρήσεις, να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι των τραπεζών. Με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις, με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με δυνατή μετωπική αντικαπιταλιστική αριστερά.

2 σχόλια:

  1. "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ" δημοσιευεις τα αριστερα κομματα εκτος απο τη δημοκρατικη αριστερα.γιατι δε βαζεις καθολου θεσεις απο τη δημοκρατικη αριστερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ