Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση της κίνησης "Ε.ΛΑ.ΔΑ." από Μ. Θεοδωράκη, Μ. Γλέζο, Γ. Κασιμάτη...

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης παρουσίασαν την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α), μια κίνηση που, όπως είπαν οι ίδιοι, αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών. Εκπρόσωποι της πολιτικής, των επιστημών, των τεχνών και των γραμμάτων έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Όπως επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος, η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, γιατί φιλοδοξεί να συσπειρώσει >>>





όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων. Ο κ. Γλέζος κάλεσε τα κόμματα «να ενισχύσουν τον αγώνα, χωρίς όμως καθοδήγηση».  
Η νέα αυτή κίνηση έχει στόχο την προβολή και την συσπείρωση των κινημάτων και των ομάδων αντίστασης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και την τρόικα, τονίζοντας ότι «ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σε απαιτήσεις τύπου ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε». 
Δήλωσε ότι είναι «παιδιά που δεν το βάζουν κάτω και όπως αντιστάθηκαν στη δικτατορία θα αντισταθούν και τώρα, ενάντια στη βία που επιβάλει το καθεστώς με πολιτικές αλλά και πολιτιστικές μορφές αγώνα».

«Οι συμβάσεις του δανείου είναι παράνομες και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ίδιο το χρέος στρέφεται κατά του λαού, γι΄ αυτό η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να απορρίψει το μέρος του δανείου που είναι απεχθές» δήλωσε ο Γ. Κασιμάτης
Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις επιπτώσεις της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της ιδιωτικοποίησης του δημοσίου τομέα, η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί σε χώρες του Τρίτου Κόσμου με οδυνηρά αποτελέσματα και τώρα, όπως είπε, «το χρηματοπιστωτικό σύστημα πειραματίζεται με το ίδιο σχέδιο στην Ελλάδα» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ