Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εντάσσονται στις ...κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις !!! για τα δάνεια

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των δανείων με διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο ζητούν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Μιχάλης Καρχιμάκης και Ανδρέας Λυκουρέντζος αντίστοιχα, με τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αποδεκτή και θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τις «κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις»
Την ώρα δηλαδή που οι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις λόγω του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει >>>




η δημοσιονομική κρίση και αναμένουν από την κυβέρνηση να μεριμνήσει, τα δύο μεγάλα κόμματα σπεύδουν να νομοθετήσουν για την τακτοποίηση των δικών τους δανείων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δισέλιδο κείμενο που κατέθεσαν οι κ.κ. Καρχιμάκης και Λυκουρέτζος προτείνεται «η αποπληρωμή του κεφαλαίου των δανείων ή πιστώσεων που έχουν συναφθεί μέχρι 31.12.2011 από πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς με εκχώρηση των μελλοντικών ποσών (σ.σ. υποθηκεύοντας τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις) προς εξόφλησή τους, αφού διαγραφούν οι τυχόν ανεξόφλητοι τόκοι, ρυθμίζεται να εξοφληθεί ολοσχερώς σε ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις και με σταθερό επιτόκιο 4%».

Επιπροσθέτως ζητούν για τα κόμματα των οποίων οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ «οι ετήσιες δόσεις να ανέρχονται στο 50% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται» ενώ για εκείνα των οποίων οι υποχρεώσεις δεν ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο ποσοστό να καθοριστεί στο 20%. Τα ποσά που θα προκύπτουν για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων θα καταβάλλονται απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο στα τραπεζικά ιδρύματα ενώ το απομένον ποσό θα δίνεται στα κόμματα. 

προβοκατορας:  
απόλυτα ...ρεαλιστικό, το να εντάσσονται τα κόμματα του δικομματισμού στις ...κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για να κάνουν τα τερτίπια τους...
Ωστόσο στο ρεπορτάζ του mega το μεσημέρι, άκουσα ότι αυτή τη "ντροπολογία", ετοιμάζονται να την ψηφίσουν κι άλλα κόμματα !!!
Για να δούμε, ποιά είναι για το ...στάβλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: