Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΕ προς τους πολίτες, για εκλογές & εξελίξεις


Φίλοι και φίλες, πολίτες της Χαλκιδικής, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς που εμπιστευτήκατε την πολιτική μας πρόταση εξόδου από την κρίση και τιμώντας μας με την ψήφο σας, μας αναδείξατε τρίτη (3η) πολιτική δύναμη στο νομό μας, εκλέγοντας για πρώτη φορά, βουλευτή της Αριστεράς, στη Χαλκιδική. Ευχαριστούμε επίσης τις εκατοντάδες των μελών μας και φίλων μας, που μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές μας έδωσαν έναν δυνατό και ανιδιοτελή αγώνα. Αντιμετωπίζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα με νηφαλιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Φίλοι και  φίλες, τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρό μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. >>>




Πρόκειται για ένα μήνυμα «ειρηνικής επανάστασης» απέναντι στην πολιτική της λιτότητας.


Ο λαός καταδίκασε το Μνημόνιο και τους πολιτικούς του εκφραστές· δεν νομιμοποίησε τα Μνημόνια της βαρβαρότητας.
Ο στόχος μας παραμένει: Oλοκληρωτική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, σχηματισμός κυβέρνησης της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας, θα ακυρώσει το Μνημόνιο της χρεοκοπίας, θα ξαναφέρει την ελπίδα και το όραμα στον κόσμο.
Θέλουμε μια Ελλάδα της δημιουργίας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας.


Η λαϊκή δυναμική παραμένει σήμερα ο ισχυρότερος  παράγων για την ακύρωση του Μνημονίου. Η δυναμική αυτή συναντάται  με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως αυτές καταγράφονται με την ήττα Σαρκοζί, αλλά κυρίως με τους αγώνες των λαών για ανατροπή των πολιτικών λιτότητας. Στη χώρα μας, τα κόμματα που υπέγραψαν τα Μνημόνια αποτελούν πλέον μειοψηφία. Οι υπογραφές τους δεν δεσμεύουν τον λαό, απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή  ετυμηγορία. Οποιαδήποτε κυβέρνηση επιχειρηθεί να συγκροτηθεί σε αντίθεση με την αντιμνημονιακή λαϊκή πλειοψηφία είναι καταδικασμένη.

Παράλληλα, ο ελληνικός λαός, τιμώντας την ενωτική μαχητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την πρότασή του για διακυβέρνηση της Αριστεράς, έδωσε σαφή εντολή και στην Αριστερά: να ξαναδεί το θέμα της ενότητας και να καταλάβει ότι δεν υπάρχει μόνο για να διαμαρτύρεται ως αντιπολίτευση.


Φίλοι και φίλες,

Είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις του Μνημονίου και της διαπλοκής, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την βούληση του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία: Με τρομοκρατία και συκοφάντηση όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ψηφοφόρων που επέλεξαν το αντίθετο από ότι αυτές θα ήθελαν.
Η μέχρι τώρα επιχειρηματολογία τους, το λιγότερο που κάνει, είναι να υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών. Το ουσιαστικό όμως είναι ότι προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να ανατρέψουν την απόφαση του λαού. Ήδη, όλοι γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαστρέβλωσης των θέσεών του, τόσο από τις δυνάμεις του μνημονίου και τα Μ.Μ.Ε. που τους στηρίζουν, όσο – δυστυχώς – και από το Κ.Κ.Ε. που δεν θέλει να αντιληφθεί το πολύ απλό: Η κοινωνία αλλάζει και η Αριστερά ενωμένη, θα πρέπει με διαφορετικούς όρους να κάνει πράξη την πολιτική της και τις ιδέες της, με πρώτο και ανυποχώρητο στόχο την διάσωση της κοινωνίας, σήμερα,Τώρα και όχι στο μακρινό μέλλον. Η ευθύνη της ηγεσίας του ΚΚΕ απέναντι στο λαό μας, είναι τεράστια και ιστορική και δυστυχώς για ακόμα μία φορά λειτουργεί προς όφελος του συστήματος.


Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Χαλκιδικής, σ’ εκείνους που βρεθήκαμε καιρό τώρα σε κοινούς αγώνες και σε όλους εκείνους που για πρώτη φορά μας πλησίασαν στην κάλπη, και τους καλούμε να συμπορευτούμε και να συνεχίσουμε μαζί τους αγώνες για την ολοκληρωτική ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.


Η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδκής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλη συνέχεια παιδιά