Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για τις απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης καταγγέλλει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία «Αττικό Μετρό» και η Εφορία αρχαιοτήτων με εκτελεστή την κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ. Οι απολύσεις 25 εργαζομένων με ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διαρκή παρουσία στους αγώνες του σωματείου, ανάμεσά τους και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελεί πρόκληση απέναντι σε όλο το εργατικό κίνημα. Η εργοδοσία χρησιμοποιεί τη μνημονιακή νομοθεσία που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις >>>
 



σε συνεργασία με την τρόικα απελευθερώνοντας ουσιαστικά τις απολύσεις, για να ανανεώσει το προσωπικό της εταιρείας και να αναγκάσει τους νεοπροσλαμβανόμενους να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση ή ακόμα και ατομικές συμβάσεις. Είναι φανερό ότι σ’ όλη την Ελλάδα οι καπιταλιστές προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου και του Παπαδήμου. 
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργάτες και τις εργάτριες της «Αττικό Μετρό» και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίησή τους αύριο Πέμπτη στην επιθεώρηση εργασίας της οδού Αισώπου στις 11πμ.  
Όπως οι εργάτες του Μετρό στην Αθήνα ανέδειξαν στις εκλογές τους σε πρώτη δύναμη τους πιο μαχητικούς συναδέλφους τους, έτσι και οι εργάτες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη δεν θα αφήσουν μόνους τους αγωνιστές συναδέλφους τους. Η απάντηση πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εργοδοτική επίθεση: Με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό από τα κάτω με τους κλάδους και τα σωματεία που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια της εταιρείας και τον εργασιακό Μεσαίωνα που θέλει να επιβάλλει. Θα συνεχίσουμε μαχητικά διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων στην «Αττικό Μετρό», την απαγόρευση των απολύσεων με νόμο και την υπογραφή Συλλογικών και όχι ατομικών Συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: