Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ονόματα και ...διευθύνσεις, έχουμε;

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο "Για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος", αναφέρεται: "Μπροστά στα αδιέξοδα να διαχειριστούν την κρίση σε βάρος του λαού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δικαιολογημένα έχουν χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν για μια μεταβατική περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου..." 
Πριν να γράψω οτιδήποτε για το παραπάνω σχόλιο, θέλω να πω το εξής: Είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την 6η Μάη. Είναι επιλογή του, δικαίωμά του και θα κριθεί (εκλογικά) >>>
 



από τον κάθε κομμουνιστή, τον κάθε αριστερό κα τον κάθε πολίτη. 
Και αναφέρομαι βέβαια, στις πολιτικές θέσεις. 

Θεωρώ όμως ότι, όταν διατυπώνεται μια θέση - καταγγελία όπως το ότι: "μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν για μια μεταβατική περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ", πρέπει -για να κριθεί σαν πολιτική και όχι σαν ...παραπολιτική καταγγελία- να συνοδεύεται, από ...ονόματα, διευθύνσεις και από τα ανάλογα στοιχεία.
Γιατί τέτοιου είδους, ανώνυμες κι αόριστες καταγγελίες, αλλιώς ...ονομάζονται στην πολιτική και το έχει πει και το ίδιο το ΚΚΕ, σε άλλες περιπτώσεις...

Θεωρώντας το θέμα σοβαρό, 
λέω να περιμένουμε καναδυό μέρες, μήπως και το ΚΚΕ αποφασίσει να αποκαλύψει αυτούς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα ξαναλέμε...
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

« ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ ! »
Από τους φανατικούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες θεωρείται σχεδόν ιεροσυλία το να κάνεις κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Η χαρά τους για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσδοκίες τους για τις επόμενες εκλογές το εξηγούν. Δεν δεχόμαστε αυτή την αντιμετώπιση.
Δίκιο δεν έχουν πάντα οι πολλοί. Δίκιο έχουν αυτοί που τεκμηριώνουν την άποψή τους, άσχετα από το πόσους πείθουν. Π.χ. όταν ο Γαλιλαίος έλεγε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, όλοι πίστευαν το αντίθετο.
«ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ». Δεν είναι υπερβολικό να το ζητάει κάποιος από ένα ολόκληρα κόμμα;
«ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ». Αν το κάνει, δεν θα έπρεπε να το κάνει και όταν αναπαράγει αναρτήσεις από τα διάφορα μπλογκς, οι οποίες χτυπάνε ύπουλα το ΚΚΕ ( π.χ. Μπογιόπουλος ) κλπ.;
«ΠΟΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ;» αναρωτήθηκε πρόσφατα και ο Τσίπρας. «Πρέπει να λέμε ονόματα, για να το προσδιορίζουμε, όχι όπως το λέει γενικά η κυρία Παπαρήγα … ».
Βλέπετε τελικά πως τίποτα δεν είναι τυχαίο; Σε λίγο θα λένε ότι δεν ήξεραν ότι ο τάδε ήταν κεφάλαιο και θα ρίχνουν την ευθύνη στην Παπαρήγα, γιατί δεν τους έδωσε ονόματα και διευθύνσεις.
Αυτά προς το παρόν, Γιώργος Κ.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...

Γιώργο Κ.
ΠΡΩΤΟ:
Για το Μπογιόπουλο, δεν αναπαρήγαγα τίποτα, ήταν η δική μου, προσωπική άποψη και μάλιστα πολύ αργότερα, από άλλα δημοσιεύματα.
ΔΕΥΤΕΡΟ:
Αν έγραφα:
"Ο Γιώργος Κ. είναι υποκινούμενος από τη Δεξιά, για να χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ, με φερετζέ το ΚΚΕ" !!!
πως θα σου φαινότανε;
δεν θα το θεωρούσες συκοφαντία, αν δεν έλεγα ποιός είναι που σε υποκινεί και αν δεν παρουσίαζα στοιχεία;
Αυτά, είναι καταγέλαστα, ακόμα και στο διαδικτυακό χώρο της ανωνυμίας.
Πολύ περισσότερο, όταν γίνινται από ένα κόμμα...