Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Αποφάσεις της Ν.Ε.

Συνεδρίασε την Πέμπτη 23 Αυγούστου η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο όπου και συζητήθηκαν τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στον νομό μας αλλά και η οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος στις παρούσες πολιτικές συγκυρίες. 
Η Ν.Ε., ομόφωνα αποφάσισε: >>>




1)    Την άμεση, οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος στο νομό μας, με την ισχυροποίηση των τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε κάθε δήμο, με ίδρυση γραφείων και την παράλληλη οργάνωση της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών, εν όψει της προετοιμασίας των συνεδριακών του διαδικασιών μέσα στο φθινόπωρο. Εκτιμήθηκε και διαπιστώθηκε η διαθεσιμότητα πολλών πολιτών και στην Χαλκιδική, όχι μόνο να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αλλά και την θέλησή τους να συμμετέχουν ενεργά και να συνδιαμορφώνουν την πολιτική του κόμματος στο νομό, ώστε να οργανώσουν μαζικά την αντίστασή τους στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.  
Επίσης αποφασίστηκε ο τρόπος συνεργασίας και παράλληλης δράσης, της Ν.Ε. με την βουλευτή του κόμματος στο νομό μας, για καλύτερη και έγκαιρη προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της Χαλκιδικής και των πολιτών της.

2)   Την επείγουσα ανάγκη να στηριχθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης απέναντι στην πλέον υποτελή κυβέρνηση στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στις απαιτήσεις των δανειστών. 
Απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά που, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία και συντρίβοντας κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, καταστρέφει το λαό και τη χώρα, με άμεσα και ορατά τα προβλήματα που παρουσιάζονται και στο νομό μας, όσων αφορά στην λειτουργία των  Δήμων (οικονομική δυσπραγία – μη πληρωμή των εργαζομένων στους ΟΤΑ - κατάρρευση κοινωνικών παροχών),  στην υγεία (λειτουργία νοσοκομείου και ΕΣΥ – έλλειψη προσωπικού - συνταγογραφήσεις κλπ), στην παιδεία (μείωση του αριθμού των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς – σχολικές αίθουσες – έλλειψη κονδυλίων για θέρμανση και ηλεκτροδότηση – μεταφορά μαθητών κλπ) και των αντιλαϊκών, φορομπηχτικών μέτρων (νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ). Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χαλκιδικής, θα αναπτύξει δράσεις αντίστασης για όλα τα παραπάνω και καλεί τους πολίτες της Χαλκιδικής να βρεθούν μαζικά, στην πρώτη γραμμή.

3) Την οργάνωση της συμμετοχής των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χαλκιδικής, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων στη ΔΕΘ

4)    Την διεύρυνση της Ν.Ε. με νέα στελέχη μέσα από τις τοπικές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χαλκιδικής, που θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: