Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Φαντάσου: Και ανάπηρος και φτωχός...!!!

απο το left.gr
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και άτομα με προβλήματα όρασης. Ο Σύλλογος Παραπληγικών αντιδρά στις περικοπές στα προνοιακά επιδόματα. Οι διαδηλωτές προχώρησαν με τα αναπηρικά αμαξίδιά τους σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου στην οδό Νίκης, όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.>>>






Παρόντα έξω από το ΥΠΟΙΚ ήταν και άτομα με προβλήματα όρασης που διαμαρτυρήθηκαν για τις προωθούμενες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα. 
Όπως ανέφεραν σε σχετικό κάλεσμά τους: 
"Σας καλούμε όλους να δώσετε δυναμικό παρών, διαδηλώνοντας μαζικά ενάντια στα σκληρά και ανάλγητα μέτρα που συνεχώς λαμβάνει η Πολιτεία, καθώς και στα εξοντωτικά επερχόμενα, αδιάκριτα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που επιϕέρει στον άνθρωπο η αναπηρία".

Προνοιακά επιδόματα στο βωμό του μνημονίου...
Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό τοπίο της τελευταίας τριετίας έχει μετατραπεί σε έναν εφιάλτη φτώχειας και ανασφάλειας για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Εδώ και τρία χρόνια, κάθε 5-6 μήνες θεσπίζονται ρυθμίσεις και λαμβάνονται κάθε φορά νέα και ακόμα πιο επώδυνα μέτρα που καταργούν κάθε έννοια ασφαλιστικής δικαιοσύνης ακόμα και με όρους αυστηρής ανταποδοτικότητας. 
Οι διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων και οι περικοπές παροχών υγείας και προνοιακών παροχών είναι ένα έργο που συνεχίζεται χωρίς ορατό τέλος. Οι αλλεπάλληλες μειώσεις κοινωνικών παροχών μας βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στην οικονομική και κοινωνική κρίση, ενώ κάθε περικοπή εντείνει τον φαύλο κύκλο της  ύφεσης και οδηγεί σε νέες περικοπές.


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: