Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χαλκιδική 2012. "Νόμος είναι το δίκιο της ELDORADO" ! (2 video)

 ΔΕΙΤΕ 2 VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ >>>


00.06 Και οι 16 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στο νοσοκομείο ένας εκ των συλληφθέντων με πρόβλημα στην καρδιά λόγω χημικών, καθώς ΜΑΤ πετάξαν δακρυγόνα μέσα στο αγροτικό του την ώρα που οδηγούσε. Τον ίδιο άνθρωπο κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας! Οι υπόλοιποι 15 κατηγορούνται για στάση.

Ποινικός Κώδικας
Άρθρο 170

Στάση
1. Όποιος με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις κάποια από τις πράξεις του άρ. 167 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
2. Οι υποκινητές της στάσης, καθώς και εκείνοι που μεταχειρίστηκαν σωματική βία ή απειλές σωματικής βίας ή βιαιοπράγησαν τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν άλλη διάταξη νόμου δεν τιμωρεί την πράξη με βαρύτερη ποινή.
Άρθρο 167
Αντίσταση
1. Όποιος μεταχειρίζεται βία ή απειλή βίας για να εξαναγκάσει κάποια αρχή ή υπάλληλο να ενεργήσουν πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά τους ή να παραλείψουν νόμιμη πράξη, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί κατά υπαλλήλου ή προσώπου που έχει προσληφθεί ή άλλου υπαλλήλου που έχει προστρέξει για να τον υποστηρίξει ενώ διαρκεί η νόμιμη ενέργειά του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται η μετατροπή ή η αναστολή της ποινής.
2. Αν οι πράξεις που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος έγιναν από πρόσωπο που οπλοφορεί ή φέρει αντικείμενα με τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη ή έχει καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του ή έγιναν από περισσότερους, καθώς και αν το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πράξη διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

00:00
Και ένα σχόλιο που αλιεύσαμε από το facebook:Τι δεν καταλαβαίνεις; Πιο απλά δεν γίνεται. Οι κάτοικοι υπερασπίζονται ένα βουνό, ένα δάσος, δυο σπιθαμές γης και ουρανού και η κυβέρνηση προστατεύει έναν επιχειρηματία με κάθε μέσο. Επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής και κυνηγάει τον κόσμο με δακρυγόνα και ξύλο επί 7 χλμ, σπάει πόδια, σπάει τζάμια αυτοκινήτων και πετάει μέσα καπνογόνα και δακρυγόνα, επιτίθεται σε βουλευτές, απαγορεύει για ώρες την είσοδο δικηγόρων. Αυτά είναι τα γεγονότα. Σήμερα για άλλη μια φορά δεν έχουμε ευτυχώς κάποιον πολύ σοβαρά τραυματία ή νεκρό από τύχη. Τώρα εσύ πρέπει να πάρεις θέση. Να κάνεις κάτι. Και να θυμάσαι πως αν μείνεις ξανά αμέτοχος θα είσαι συνειδητά με τους δολοφόνους του κέρδους, της καταστροφής και της εκμετάλλευσης. Αυτά.

23:58
Δεν υπάρχει ακόμη καμία εξέλιξη με τους προσαχθέντες. Κόσμος παραμένει έξω από το ΑΤ του Πολύγυρου απαιτώντας την απελεύθερωσή τους. Πιθανή θεωρείται η απαγγελία κατηγοριών.

23:37
Νωρίτερα, τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο που πήγαν διαδηλωτές για ράμματα από δακρυγόνα υπήρχαν ΜΑΤ που τους τραμπούκιζαν.

23:28
Η 55χρονη που της ζητήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και να γονατίσει έχει κάκωση στο νεύρο από πάτημα αρβύλας. Αφέθηκε από το τμήμα όπου ήταν, μετά από διαμαρτυρίες και πήγε στο νοσοκομείο με τον σύζυγό της αφού τους αφαίρεσαν πινακίδες.
(Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

23:00
Στον Πολύγυρο πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης και οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται ξανά μπροστά στο ΑΤ ζητώντας την απελευθέρωση των 16 προσαχθέντων. (Πηγή: alterthess.gr)

22:53
Αυτοκίνητο υπαλλήλου της εταιρίας, κατοίκου Ιερισσού, αναποδογυρίστηκε από αγνώστους έξω απ´το σπίτι του.

22:44
16 οι προσαγωγές στον Πολύγυρο και 4 σε περιφερειακά ΑΤ.

22:42
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Αστυνομικοί σπάσανε το φακό της μηχανής του φωτογράφου @nikospilos

22:40
Οδόφραγμα με φωτιές στην είσοδο της Ιερισσού. Το Α/Τ Ιερισσού άδειο, δέχθηκε μικρή επίθεση με πέτρες. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

22:35 Τηλεφωνική επικοινωνία με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη
: Έφθασε έξω από το ΑΤ Πολύγυρου. Δήλωσε τα στοιχεία της και την ιδιότητά της και ζήτησε να περάσει. Αστυνομικός με πολιτικά την εμπόδισε φωνάζοντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ανάμεσα σε άλλα της είπε «ποια νομίζεις ότι είσαι», «άντε τράβα από δω». 
Όταν εξανέστη για τη συμπεριφορά του και ζήτησε το όνομά του, κόλλησε το πρόσωπό του στο πρόσωπό της και φώναζε ωρυόμενος το όνομά του. Έπειτα την έσπρωξε και τη χτύπησε με γκλομπ. Θα γίνει μηνυτήρια αναφορά. Η Κ. Ιγγλέζη δηλώνει ότι στις Σκουριές σήμερα βίωσε «την πιο σκληρή και ανελέητη καταστολή» στη ζωή της.

22:30
Μόλις ανακοίνωσαν σε έναν 50άρη με τη γυναίκα του κ ένα σκυλάκι (!) ότι τελικά προσαγάγονται κι αυτοί. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: