Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ. Συνάντηση μελών της Ν.Ε. με τον πρόεδρο του Γ.Ν.Χ.

Μέλη της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής, επισκέφθηκαν χθες στις 12.00 τον πρόεδρο του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, Κο Ρέμελη, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση λειτουργίας του. Από την ενημέρωση που έγινε επί όλων των θεμάτων διαπιστώθηκε ότι η σημερινή κακή οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα, κυρίως των περικοπών που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση σε όλα τα νοσοκομεία >>>

της χώρας (50 στην ίδια κατάσταση) με την μέθοδο των συνεχών αρνήσεων του υπουργείου να εγκρίνει τις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών (4η στη σειρά) που κατατίθονται από την διοίκηση, καθιστερώντας αδικαιολόγητα την εκταμίευση του διαθέσιμου ποσού. Αποτέλεσμα της πρακτικής του υπουργείου, είναι η έλλειψη φαρμάκων (που όπως δήλωσε ο πρόεδρος, αποκαταστάθηκε) και η αδυναμία μέχρι και τώρα, παραγγελίας πετρελαίου θέρμανσης και τροφείων. Έγινε σαφές ότι ακόμα και αν δοθεί η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης των υπαρχόντων χρημάτων, αυτά δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου.

Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα που προκύπτει από την μη αναπλήρωση των οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό και η μη καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στο νοσηλευτικό προσωπικό, πράγματα που δυσχερένουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Από τα μέλη της Ν.Ε. ζητήθηκαν όλα τα έγγραφα για τις παραπάνω περιπτώσεις.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής μετά από την κατάθεση της ερώτησης στην βουλή που προηγήθηκε (από την βουλευτή του, Ιγγλέζη Κατερίνα, 26/11/12) την ενημέρωση από τον πρόεδρο του Γ.Ν.Χ (σήμερα), θα συγκαλέσει έκτακτα την επιτροπή Υγείας που έχει συσταθεί στο νομό μας και θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις για το σοβαρότατο ζήτημα της υγείας των πολιτών της Χαλκιδκής. Δηλώνει ότι θα βρεθεί στο πλευρό τόσο του διοικητικού προσωπικού όσο και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που παλεύουν για να εξασφαλίσουν υπηρεσίες ζωής στους πολίτες, υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για εκχώρηση όλων των κοινωνικών αγαθών στο μεγάλο κεφάλαιο και τους ιδιώτες.

Οι πολίτες της Χαλκιδικής, απαιτούν ένα αξιοπρεπές και δημόσιο σύστημα υγείας και για αυτό θα παλέψουμε με κάθε τρόπο.
 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: