Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Μας εύχονται ευτυχισμένο ...1941 ! Ας ευχηθούμε (κι ας πράξουμε) ανάλογα...

"Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων (σσ όπως της φωτο, σχετική ανάρτηση ΕΔΩ) το Υπ. Περιβάλλοντος, συστήνει στο κοινό τον περιορισμό καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπες), εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη"... 
Άκου τι λένε οι κουφάλες...!  
Αφού μας "ξέσκισαν" με τις δολοφονικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις περικοπές, τα βάρβαρα χαράτσια, τη φορολογία και την ακρίβεια, αφού μας βύθισαν στη φτώχεια και στην ανεργία... 
Αφού έκαναν το πετρέλαιο θέρμανσης "είδος πολυτελείας" και  πήγαν στα ύψη το ηλεκτρικό ρεύμα, αφού σε λίγο θα φορολογήσουν τα παλτά, >>>
 



τα σκουφιά, τα κασκόλ κι ότι άλλο "ζεστό"  φοράμε, αλλά και τις κουβέρτες και τα παπλώματα που σκεπαζόμαστε, νοιάζονται τώρα για το περιβάλλον και για την υγεία μας, και συνιστούν, να μην καίμε ξύλα κλπ, "εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη" !!!

Λες κι άμα "δεν υφίσταται άμεση ανάγκη", άμα δεν κινδυνεύαμε να γίνουμε ...χιονάνθρωποι δηλαδή, εμείς, οι γέροι μας και τα παιδιά μας ή άμα είχαμε λεφτά για πετρέλαια κλπ, θα καίγαμε ότι ξύλινο μας ...περισεύει, έτσι από ...βίτσιο...!!!

Χωμένοι στα γούνινα παλτά τους, χωμένοι στη θαλπωρή μέσα στα ζεστά σπίτια και γραφεία τους και χωμένοι -ως το γόνατο- στα παχειά χαλιά τους, μας συνιστούν τι να κάνουμε για την υγεία μας !!! 
μας συνιστούν να μην πεθάνουμε δηλαδή από την αιθάλη, την κάπνα, στην οποία αυτοί μας οδήγησαν, αλλά να πεθάνουμε απ' το κρύο !!! 
(θεωρείται φαίνεται πιο sic ...θάνατος αυτός, στην πλατεία Κολωνακίου...)

Μακριά, από το λαό και το καθημερινό δράμα που βιώνει, μακριά από τη ζωή, σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες, μας προτρέπουν με κυνισμό, να τρώμε ...παντεσπάνη, μια και δεν έχουμε ψωμί...!
Ξεχνάνε βέβαια, ότι η Μαρία Αντουανέτα, κάποια στιγμή καρατομήθηκε από το λαό...

Κι αφού αυτοί μας εύχονται (και μας υπόσχονται) χωρίς ντροπή, ένα ευτυχισμένο ...1941, ας τους ευχηθούμε ένα ...παγωμένο, αύριο.
Κι ας φροντίσουμε, να το κάνουμε πράξη...


Δεν υπάρχουν σχόλια: