Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Κύπρος: ΑΘΛΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤ !

"Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός"
γραφει με νόημα, στα αγγλικά, ένας διαδηλωτης...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δραματική δήλωση από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής «Θα επιδιώξουμε λύση έκτος Tρόικας όσο επώδυνη κι αν είναι!» 
ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 
ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Σε κινήσεις ωμού εκβιασμού σπεύδουν σε βάρος της Κύπρου οι "ληστές" της ΕΚΤ, προκειμένου να την υποχρεώσουν να προσέλθει μέχρι τη Δευτέρα(25/3) στον θανάσιμο μηχανισμό κηδεμονίας ΕΕ/ΔΝΤ !!! >>>




Να παρατείνει έως την ερχόμενη Δευτέρα τη χρηματοδότηση προς την κεντρική τράπεζα της Κύπρου αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα προς στις κυπριακές τράπεζες.
Δεδομένου ότι τα κρατικά ομόλογα της Κύπρου δεν μπορούν πλέον να προσκομιστούν ως εξασφαλίσεις για χαμηλότοκη χρηματοδότηση απευθείας από την ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα του νησιού παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες μέσω της έκτακτης διευκόλυνσης ELA της ΕΚΤ.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013», αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της.
«Στη συνέχεια, ο  έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας (ELA) θα χρησιμοποιείται μόνο εάν βρίσκεται σε ισχύ κάποιο πρόγραμμα από Ε.Ε./ΔΝΤ που θα διασφαλίζει τη φερεγγυότητα των εμπλεκόμενων τραπεζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: