Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εκδόσεις Δια Βίου. Ιερισσός. "Είδαμεν ζωήν… ελευθέραν"

100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Ιερισσού
Σχετικά με το βιβλίο 
Η απελευθέρωση της Ιερισσού και η ένταξή της στο Ελληνικό κράτος είναι το γεγονός που πραγματεύεται ο Χρήστος Καραστέργιος στο βιβλίο του Είδαμεν ζωήν… ελευθέραν. Χρησιμοποιώντας ως βασική ιστορική πηγή το ανέκδοτο ημερολόγιο του Ιερισσιώτη Χριστόδουλου Ι. Σακελλαρίου, καθώς και πλούσια βιβλιογραφία, μας εξιστορεί όσα συνέβησαν εκείνες τις μέρες στη γενέτειρά του και στην ευρύτερη περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής και οδήγησαν στην απελευθέρωσή της μετά από τετρακόσια ενενήντα περίπου χρόνια σκλαβιάς. 
Πρόκειται για ένα βιβλίο, που καταγράφει ηρωικές/ση-μαντικές στιγμές της τοπικής ιστορίας, συμβάλλοντας στη διαφύλαξή της και στη μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα αξιόλογο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δια Βίου.
Χρήστος Μ. Καραστέργιος
Ο Χρήστος Μ. Καραστέργιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου και ζει με την οικογένειά του. 
Αν και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών του δεν σχετίζεται με το χώρο της ιστορίας, ωστόσο το ενδιαφέρον του για την έρευνα καθώς και η αγάπη >>>
 



του για το γενέθλιο τόπο τον οδήγησαν στην αναζήτηση αρ-χειακού υλικού που αναφέρεται σε αυτόν και στη δημιουργία και διατήρηση ενός ση-μαντικού προσωπικού ιστορικού αρχείου. 
Παράλληλα έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα ιστορικού περιεχομένου σε σχετικά περιοδικά. 
Το βιβλίο του με τον τίτλο Είδαμεν ζωήν… ελευθέραν είναι το πρώτο του 
και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δια Βίου.

Εκδόσεις Δια Βίου (2013)
ISBN 978-960-87001-9-2
Σχήμα 15,7cm Χ 24cm, σ. 72

Δεν υπάρχουν σχόλια: