Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πολεοδομία Αρναίας: "Διακοπή οικοδομικών εργασιών στις Σκουριές"


Εδώ και πολλούς μήνες η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ προσπαθεί να πάρει από την Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη έγκριση δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών.  
Η Πολεοδομία τηρώντας το νόμο, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ, επέστρεψε στην εταιρεία το φάκελο της αίτησης χωρίς να την εγκρίνει διότι δεν ήταν σύμφωνη με τις διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση. 
Σήμα Πολεοδομίας Αρναίας / Προς: Το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας
Θέμα: Διακοπή οικοδομικών εργασιών
Παρακαλούμε σύμφωνα με την παρ 5α του άρθρου 4 του Ν. 4067/2012 “Νέος Οικοδομικός Κανονισμός” [ΦΕΚ 79Α/2012] να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση “Σκουριές” της Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας διαπιστώθηκαν >>>
 



εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης.

Προκειμένου να αποσαφηνιστεί η νομιμότητα των διαπιστωθέντων εργασιών και κατασκευών από τους συναρμόδιους φορείς (σε περίπτωση αποκλειστικής τους αρμοδιότητας για την αδειοδότηση) θα συνταχθεί διερευνητικό ερώτημα προς το ΥΠΕΚΑ, Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, ενώ έως τότε θα τηρηθεί η διακοπή των εργασιών για την αποφυγή δημιουργίας τετελεσμένων -  αυθαίρετων κατασκευών με περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Εφόσον δεν αποδειχθεί η νομιμότητα των εκτελούμενων εργασιών-κατασκευών θα συνταχθεί έκθεση αυτοψίας, υπολογισμός αξίας και επιβολή προστίμων των αυθαίρετων κατασκευών.
Η συνέχιση θα επιτραπεί μόνο με νεότερο σήμα μας ανεξάρτητα αν σας παρουσιαστεί οποιαδήποτε αδειοδότηση.

============================

Όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία παρανομούσε συνειδητά και εν γνώσει της ότι δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες.  
Ωστόσο τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ηλεκτροδοτήθηκαν και λειτουργούν ως χώροι κύριας χρήσης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ antigoldgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: