Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ - Κ. Ιγγλέζη για ..."εγκληματική οργάνωση" (!!!) των κατοίκων

Είκοσι τρεις κάτοικοι του χωριού και 4 Θεσσαλονικείς έλαβαν κλήσεις για να εμφανιστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Την ώρα που οι απηνείς διώκτες του εγκλήματος εξαπολύουν – υποτίθεται – ανθρωποκυνηγητό κατά των ναζί, είναι οι Ιερισσίωτες πάλι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Νόμο ως δυνάμει τρομοκράτες.
- "Εγκληματική οργάνωση" βαφτίζει το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στέλνοντας κλήση σε 27 >>>




 κατοίκους για προκαταρκτική εξέταση
- Δεν είμαστε φορείς βίας, αλλά δέκτες της κρατικής βίας, απαντούν οι Επιτροπές Αγώνα χαρακτηρίζοντας "κατασκευασμένες" τις κατηγορίες και διαβλέποντας προσπάθεια συμψηφισμού με τις δολοφονίες και τα μαχαιρώματα των ναζιστών

Η θεωρία των «δύο άκρων» ζει και βασιλεύει στο Μαξίμου και την κυβέρνηση. 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και εκφραστής του δόγματος «νόμος και τάξη...» δεν άντεξε να ανοίξει μέτωπο μόνο με την νεοναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή...
Μόλις έστειλε τον φάκελο με τις 32 καταγεγραμμένες στην ΕΛ.ΑΣ. και τη Δικαιοσύνη εγκληματικές ενέργειες της φασιστικής συμμορίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έσπευσε να χαρακτηρίσει «εγκληματική οργάνωση» το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. 
Είκοσι επτά ενεργά μέλη του παρέλαβαν χθες, κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν συστήσει «εγκληματική οργάνωση».

Οι 22 ελέγχονται για: 
κατασκευή – προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, 
βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, 
απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, 
διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, 
διατάραξη κοινής ειρήνης (με την επιβαρυντική περίσταση του κουλονόμου). 
Τα περιστατικά για τα οποία καλούνται να εξηγήσουν την πιθανή συμμετοχή τους έλαβαν χώρα από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά» του όρους Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. 
Η «εγκληματική οργάνωση» βαρύνεται κατά την αστυνομία με τον τραυματισμό 4 αστυνομικών κι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και κατοίκων που «δεν αντιτίθενται στην επένδυση».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ: 

Η Ελληνική Αστυνομία καθοδηγούμενη από την θεωρία των συμβούλων και συνεργατών του πρωθυπουργού για την ύπαρξη "δύο άκρων" στοχεύει για άλλη μια φορά το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και δεν διστάζει, με κατασκευασμένες κατηγορίες, να χαρακτηρίζει μία ολόκληρη κοινωνία ως "εγκληματική οργάνωση". 
Οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια αγνοούσαν, αν δεν συγκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν σήμερα, στοχευμένα να "συμψηφίσουν" ένα παλλαϊκό κίνημα που αγωνίζεται για το περιβάλλον, τη ζωή και το μέλλον του τόπου του με την  δράση του ναζιστικού μορφώματος. 
H προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων αλλά αντιθέτως ενδυναμώνειν την πεποίθησή τους ότι η σωτηρία του τόπου τους εξαρτάται από την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της αυταρχικής πολιτικής της.
  
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: