Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ "ΤΟΞΟ" ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ
H κυβέρνηση πασχίζει να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι εγκαταλείπει τη γνωστή της στάση ανοχής προς το νεοναζιστικό «μόρφωμα», της Χρυσής Αυγής.
Η στάση , όμως, της κυβέρνησης , των διωκτικών αλλά και των δικαστικών αρχών αντί να ρίχνει φως στα αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά >>>




με τη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας ,της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την στάση της αστυνομίας, την εμπλοκή αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή, θολώνει τα νερά και προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά.
Οι «ξαφνικές» παραιτήσεις και μετακινήσεις ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας, τις οποίες ανακοίνωσε με πρωτοφανή σπουδή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση δεν επιχειρεί τίποτε άλλο παρά να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη στοχοποιώντας μεμονωμένα πρόσωπα!
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική ναζιστική οργάνωση . Το θέμα της αντιμετώπισής της είναι βαθιά πολιτικό και γι’ αυτό δεν πρέπει να ενεργοποιηθούν μόνο, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.
Η αντιμετώπιση ,όμως, των πολιτικών και πρακτικών του ναζιστικού μορφώματος, δεν είναι δυνατή μόνο με αστυνομικά και δικαστικά μέσα και πολύ περισσότερο με διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά κυρίως με την αναγκαία κινητοποίηση και δράση ενός ευρύτατου ενωτικού αντιμνημονιακού-αντιφασιστικού εργατικού λαϊκού κινήματος και την αλλαγή πορείας της χώρας .Σε διαφορετική περίπτωση η Χ.Α. θα συνεχίσει την , δήθεν, «αντισυστημική» ρητορία και θα ρίχνει στάχτη στα μάτια πολλών συμπολιτών μας.
Είναι επίσης προφανές ότι κυρίως η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του αστικού κατεστημένου, αξιοποιούν τη δράση της ΧΑ με τη θεωρία των δύο άκρων (και όχι μόνο) για να «χτυπήσουν» την Αριστερά και τον χειμαζόμενο από τις ταξικές μνημονιακές πολιτικές ελληνικό λαό.
Η επικαιρότητα της πάλης κατά του φασισμού δεν μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση , την τρόικα και τα μνημόνια για ένα νέο προοδευτικό δρόμο της χώρας. Αντίθετα η φασιστική πρόκληση καθιστά πολύ πιο επιτακτική την προσπάθεια για να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και να απαλλαγεί η χώρα από τον οικονομικό "φασισμό" των μνημονίων , που εκκολάπτουν και τον πολιτικό φασισμό της Χρυσής Αυγής.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΜΠΟΣ

ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες και εφημερίδες σχετικά με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Π.Φύσσα, καθώς και αποκαλύψεις για τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της "Χρυσής Αυγής".
«EΣΠΑΣΕ» Η ΟΜΕΡΤΑ
Μπαράζ αποκαλύψεων για τον τρόπο δράσης και την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής φτάνουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς το ένα μετά το άλλο μέλη της οργάνωσης «σπάνε» την «ομερτά» και δίνουν ονόματα, διευθύνσεις και λεπτομέρειες για τα παραστρατιωτικά σώματα της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «βαθύ λαρύγγι» της οργάνωσης κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα χθες στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη για τις παρασκηνιακές λειτουργίες της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του 34χρονου, Παύλου Φύσσα. Στις εισαγγελικές αρχές εμφανίστηκε και δεύτερος μάρτυρας-μέλος της οργάνωσης που έδωσε κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται και τρίτο άτομο να προσέλθει στον Άρειο Πάγο.
Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση και τη σύνταξη του πορίσματος για το εάν η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση φαίνεται ότι συμπληρώνουν όλο το «παζλ» με τα στοιχεία. Αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην οποία συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος.
Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στη σύντροφο του Παύλου Φύσσα που ήταν μάρτυρας της δολοφονίας και αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια τη Δευτέρα. Ήδη έχουν κληθεί και θα εξεταστούν ως μάρτυρες τρία πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου, Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας.
Μάλιστα στο εισαγγελικό γραφείο του Χαράλαμπου Βουρλιώτη έχουν φτάσει και οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΥΠ λίγο πριν από την δολοφονία του 34χρονου μουσικού. Οι τηλεφωνικές καταγραφές έγιναν, όπως όλα δείχνουν, τόσο στην περιφέρεια του Πειραιά όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής για λόγους εθνικής Ασφάλειας και είχε δοθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει δοθεί στους δικηγόρους της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλές παραλείψεις στην προανακριτική δικογραφία και αντιφατικές καταθέσεις μεταξύ των αστυνομικών.
«Ο ΠΑΤΕΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: "ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ"»
Σε μία προσπάθεια να «αθωώσει» τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας ο 45χρονος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα παραδέχεται τις συνομιλίες αλλά υποστηρίζει ότι πήρα αποστάσεις από τη δολοφονία.
Όπως είπε στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς έκανε αρκετές κλήσεις στο κινητό του Γιώργου Πατέλη και ζήτησε βοήθεια μετά τη δολοφονία.
«Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γιώργο Πατέλη και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ. Του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε: κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».
Για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το βράδυ της δολοφονίας ο Γιώργος Ρουπακιάς είπε: «Ήμουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα.
Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβα τηλέφωνο από τον Δ.Γ. απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια».
Η περιγραφή του για το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου είναι ότι μία ομάδα νεαρών του επιτέθηκαν και ο ίδιος έβγαλε το μαχαίρι προκειμένου να αμυνθεί. «Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητο μου. Είδα μία ομάδα ατόμων 40 έως 50 στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη, μία ομάδα 10 -15 ατόμων, μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου» ανέφερε ο Γιώργος Ρουπακιάς και συνέχισε: «Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν. Νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλων. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος: Αυτός είναι, αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν. Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο. Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος».
Παράλληλα επιμένει ότι δεν γνώριζε τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα και στο ερώτημα γιατί επιτέθηκε στον 34χρονο απαντά: «Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί. Ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».
Αναφορικά με τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή ο 45χρονος δολοφόνος επιμένει να αρνείται ότι είναι μέλος της οργάνωσης παρά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και τα βίντεο που τον δείχνουν να λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
«Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι’ αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή. Είμαι απλός υποστηρικτής» λέει ο Γιώργος Ρουπακιάς και υποστηρίζει ότι κάθε Πέμπτη πήγαινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για τις ομιλίες βουλευτών του κόμματος. «Έχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων, που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013» αναφέρει ο ίδιος.
Επιπλέον για το υλικό της Χρυσής Αυγής, το τέιζερ και το γκλομπ που βρέθηκαν σπίτι του ο Γιώργος Ρουπακιάς δηλώνει: «Το γκλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι, όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος, το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το γκλομπ και το τέιζερ τα είχα αγοράσει 20 ευρώ και τα είχα σπίτι για τους κλέφτες».
Πηγή: Real.gr

ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ  ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ «ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ», ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες προχώρησε, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η άρση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Χαρ. Βουρλιώτης, μετά τα ευρήματα των συνομιλιών μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ.
Πρόκειται για στοιχεία που εμπλέκουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και σε άλλες παράνομες ενέργειες, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Οι συγκεκριμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρεται να συνομιλούν με μέλη και άλλους σχετικά με πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία για σχέσεις επιχειρηματιών, αστυνομικών, αλλά και «ανθρώπων της νύχτας» με τη Χρυσή Αυγή.
Μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που αναφέρονται στην έρευνα δεν προκύπτει εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση. Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Στην έρευνα που διενεργεί ο κ. Βουρλιώτης, φαίνεται πως ανοίγει νέος κύκλος εξέτασης μαρτύρων, ενώ συγκεντρώνονται στοιχεία που μπορούν να «μετατρέψουν» συγκεκριμένους μάρτυρες σε υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δηλαδή κατηγορουμένους.
Δικαστικές πηγές μάλιστα τόνιζαν ότι κάποιες από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι εξίσου σημαντικές με αυτές που έχουν δώσει προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση, πρώην μέλη της ΧΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το βασικό ζητούμενο της έρευνας στον Άρειο Πάγο είναι αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε προσωρινές κρατήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την έρευνα αναμένεται να συνδυαστούν και με άλλες προανακριτικές πράξεις, όπως άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, μαρτυρικές καταθέσεις, κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών.
«Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» διευκρινίζει ο κ. Τέντες στην εγκύκλιό του, ανοίγοντας το δρόμο για παράκαμψη της Βουλής.

ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Η ΧΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ
Στοιχεία που βαρύνουν τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής φαίνεται να έχει εντοπίσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που μελετά την δικογραφία για την έκνομη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός αυτών των στοιχείων έχουν προκύψει επίσης βάσιμες ενδείξεις για εμπλοκές ανθρώπων της νύχτας οι οποίοι φέρονται να μετέχουν σε βιαιοπραγίες και επιθέσεις. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη εμπλοκή επιχειρηματιών σε δίκτυο εκβιασμών από στελέχη της ΧΑ.
Τα στοιχεία αυτά απορρέουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και πολλών απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που έδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η ΕΥΠ.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως γράφει η "Καθημερινή", πρόκειται να προσέλθουν να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα, τρεις χρυσαυγίτες τις προσεχείς ημέρες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες η ΧΑ πιέζει την κατάσταση απειλώντας οργανωμένα τους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ποτέ.
Ο κ. Βουρλιώτης στοχεύει να αποκαλύψει ποιοι μετείχαν στο σκληρό πυρήνα της ΧΑ που συντόνιζε σε πανελλαδική κλίμακα τις παραστρατιωτικές δράσεις, ενώ παράλληλα ερευνά και τα οικονομικά των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι συμμετείχαν σε κυκλώματα εκβιασμού μικροπωλητών και άλλων.
ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Όλα είναι ανοιχτά» ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου για το ενδεχόμενο να παραιτηθούν ομαδικά οι βουλευτές του, προκαλώντας εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας. «Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον προκειμένου να υπερασπιστούμε την πολιτική μας τιμή. Όλα είναι ανοικτά» είπε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από την είσοδο της Βουλής, ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «η Χρυσή Αυγή αμύνεται» και ότι «εάν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως, δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί που τη δαιμονοποιούν και τη χτυπούν με τόσο βρόμικο και παράνομο τρόπο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ΧΑ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα του οποίου η άνοδος δυσαρέστησε αυτούς που λεηλατούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού επί δεκαετίες» και «θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την πολιτική οντότητά της και την πολιτική της τιμή».
«Εγκληματίες και εγκληματική συμμορία είναι αυτοί οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑ
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικού, τον οποίο κατήγγειλε συνάδελφός του ότι εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι εγκωμιάζει τη δράση του κόμματος, ακόμη κι από ραδιοφωνικές συχνότητες.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, η οποία θα διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται οι πράξεις του «εγκωμιασμού αδικήματος» και της «συμμορίας».
Ο καταγγέλλων αστυνομικός απέστειλε τις τελευταίες ημέρες ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αρχηγό της ΕΛΑ., την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στην επιστολή κατονομάζει συνάδελφό του, ζητώντας από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να παρέμβει.
Όπως εξήγησε ο καταγγέλλων, αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε παρέμβαση του καταγγελλόμενου αστυνομικού σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Θεσσαλονίκη», στην οποία εκθείαζε τη δράση της Χρυσής Αυγής λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην ίδια επιστολή ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε τον συνάδελφό του από τη χαρακτηριστική του φωνή, τονίζοντας ότι είναι αθλητής του body building και εκπαιδευτής μελών της Χρυσής Αυγής σε γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικό.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
- Ανατροπή στην υπόθεση από τις μαρτυρίες δυο γυναικών που είδαν μπροστά στα μάτια τους τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 
- Πως διέφυγε τη σύλληψη ο άνδρας που ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά;
- Οι αστυνομικοί δεν είχαν αναφέρει την παρουσία του
- Κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες να κοιμηθείς είπε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια όταν του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς μετά το φονικό 
- Δεν ήμουν μέλος της Χρυσής Αυγής γιατί δεν είχα 20 ευρώ να πληρώσω είπε στην απολογία του 
Την ώρα που ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του υποστήριξε πως δέχτηκε επίθεση και αναγκάστηκε να πιάσει τον σουγιά που είχε στο αυτοκίνητό του για να αμυνθεί, οι μαρτυρίες δυο γυναικών που είδαν το φονικό μπροστά στα μάτια τους, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα της υπόθεσης. 
Βρίσκονταν σε παγκάκι κοντά στη στάση του λεωφορείου εκείνο το μοιραίο βράδυ της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου. Και οι δυο κατέθεσαν ότι μαζί με τον Ρουπακιά, στο σημείο της συμπλοκής, έφτασε και ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι. Ήταν ο συνοδηγός του στο αυτοκίνητο που μπήκε ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη
Μέχρι σήμερα, η παρουσία αυτού του άνδρα δεν ήταν γνωστή. Την παρουσία του δεν είχαν αναφέρει ούτε οι αστυνομικοί ούτε και ο ίδιος ο δράστης.Στην πολυσέλιδη δικογραφία, μέρος της οποίας αποκαλύπτει το «Βήμα», η γυναίκα αυτόπτης μάρτυς αποκαλύπτει ότι ο άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι ήταν συνοδηγός του Ρουπακιά, έφτασαν μαζί στο σημείο της δολοφονίας, κατέβηκε πρώτος από το αυτοκίνητο αλλά κατάφερε να ξεφύγει. 
Στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα αναφέρεται επί λέξει: «Τότε ήρθε η αστυνομία. Ο άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι βγήκε από τη θέση του συνοδηγού, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας…».Νωρίτερα, μια άλλη νεαρή που καθόταν στο ίδιο παγκάκι, λέει στην κατάθεσή της: «Είδα ότι βγήκε από το ασημί αυτοκίνητο, που είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα, από τη θέση του συνοδηγού, ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι. Άρχισε να τρέχει, ενώ ο οδηγός έμεινε εκεί…».

Και οι δύο νεαρές κοπέλες διηγούνται πως 20 άνδρες με στολές παραλλαγής κυνηγούσαν τους τέσσερις νεαρούς, πως ο Ρουπακιάς αγκάλιασε το θύμα και πως τον μαχαίρωσε.

Υπάρχει και η κατάθεση άνδρα, ο οποίος δηλώνει ότι είναι εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού και μοιάζει να εγγυάται στους αστυνομικούς ότι θα μεσολαβήσει για να λήξει το επεισόδιο αναίμακτα. 

Στην πολυσέλιδη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις πολλών χρυσαυγιτών, ένας από τους οποίους είναι και υπάλληλος της Βουλής. Όλοι τους δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τον Γιώργο Ρουπακιά!

Πηγή: www.newsit.gr

ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Να διεισδύσει στα σχολεία της χώρας επιχειρεί η Χρυσή Αυγή, ώστε να προπαγανδίσει την ιδεολογία της, να εκφοβίσει μετανάστες μαθητές αλλά και όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς εκδηλώνουν αντιφασιστική δράση.
Καθηγητές από πολλές περιοχές της Αττικής δηλώνουν στο «Έθνος» ότι στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν πυρήνες της Χρυσής Αυγής και γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών κυρίως από εξωσχολικούς.
Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, δηλώνουν ότι όλο και πιο συχνά δέχονται απροκάλυπτα απειλές από μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές, ακόμα και προκειμένου να τους βάλουν υψηλότερες βαθμολογίες.
Οι καθηγητές παραδέχονται ότι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έχει εισβάλει στα σχολεία, αλλά πολλοί φοβούνται να καταγγείλουν συγκεκριμένα γεγονότα για να μη στοχοποιηθούν.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ
ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ-ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ
Με σκιές για παράνομα κυκλώματα και συμπλοκές έκλεισε άρον-άρον η τοπική οργάνωση σχεδόν έναν χρόνο μετά τα «θριαμβικά» εγκαίνια, ενώ επισήμως προβάλλονται οργανωτικοί λόγοι. «Η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο έκλεισε ύστερα από αναφορές ότι ορισμένα μέλη της προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών και σε άλλες παράνομες ενέργειες στην περιοχή...» ανέφερε στο Βήμα στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Τα γραφεία της Χ.Α. στην Ανάβυσσο, στη συμβολή της λεωφόρου Σουνίου και της 25ης Μαρτίου, εγκαινιάστηκαν μετά βαΐων και κλάδων την 1η Ιουλίου 2012, λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές. Στο Υπόλοιπο Αττικής η Χρυσή Αυγή είχε λάβει 32.200 ψήφους (περίπου 10%), ενώ στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού όπου ανήκει η Ανάβυσσος είχε καταγράψει ποσοστό 8,3% με 1.340 ψήφους. Στα εγκαίνια ήταν παρών και ο βουλευτής της περιοχής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε την προσωπική εργασία για το καλό της Χρυσής Αυγής».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Βημα φαίνεται πως στην Ανάβυσσο υπήρξαν και προστριβές μεταξύ μελών της τοπικής οργάνωσης και αυτό φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι και τα γραφεία έκλεισαν τον περασμένο Ιούνιο.
Ουδείς όμως γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στα ενδότερα της Χρυσής Αυγής και μπήκε λουκέτο στα γραφεία της οργάνωσης. Μάλιστα φέρεται να ήταν τα μοναδικά που έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον πριν από τα γεγονότα του Κερατσινίου και τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από δέκα ημέρες από άτομο που «σιτιζόταν» στα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος.
Σύμφωνα με καταγγελίες, τον περασμένο Φεβρουάριο μέλη της Χρυσής Αυγής καταδίωξαν και χτύπησαν στην Ανάβυσσο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ επειδή δεν τους άρεσε η μουσική που άκουγε Το περίεργο «λουκέτο» στη Χρυσή Αυγή Αναβύσσου.
Πηγή: iefimerida.gr
ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
Ελεύθερος αφέθηκε ο 45χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, όπου μεταξύ άλλων είχαν βρεθεί μια φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγητικά φυσίγγια, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία ανήκουν στον αστυνομικό.
Ο 45χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος για την Παρασκευή.
Ο 45χρονος αστυνομικός είναι σε κατάσταση διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο του 2012, γιατί σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ερευνά τις διασυνδέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή, έχει μπει υψηλόβαθμος αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας, ο οποίος έχει επανειλημμένα προκαλέσει με τη δράση του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος.
Εις βάρος του υπάρχουν καταγγελίες και εκκρεμούν υποθέσεις για διάφορα παραπτώματα, ενώ θεωρείται ότι κάλυπτε τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο υψηλόβαθμος αστυνομικός φέρεται να παρείχε προστασία και πληροφορίες σε υψηλόβαθμα στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής: «Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, αφού ο αστυνομικός είναι κολλητός του Πατέλη».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ…ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ
Στοιχεία «φωτιά» έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.
Τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.
Επίσης από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.

Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

Σε ερώτηση του Βήματος στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σχετικά με το θέμα η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιον».
ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν την Τετάρτη δύο προστατευμένοι μάρτυρες, πρώην μέλη της ΧΑ, οι οποίοι αναμένεται να ρίξουν φως στη δομή και τη δράση της οργάνωσης.
Ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος από αρμοδίους περιγράφεται πλέον ως το «βαθύ λαρύγγι» στην όλη υπόθεση, κατέθεσε για περισσότερες από τέσσερις ώρες στον κ. Βουρλιώτη. Παρούσα στην κατάθεση ήταν και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Αργά το απόγευμα, στο γραφείο του κ. Βουρλιώτη προσήλθε και δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας, από τον οποίο –σύμφωνα με το Mega- αναμένονται αποκαλύψεις για τον εκτελεστικό βραχίονα, τους πυρηνάρχες και όλα τα άτομα που δίνουν εντολές και παίρνουν αποφάσεις για επιθέσεις και επιδρομές.
Oι καταθέσεις από τους δύο πρώην χρυσαυγίτες δίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα αλλά και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τους μάρτυρες–κλειδιά έχουν δει μόνο ο αντιεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλίωτης και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη που παρέχει και προσωπικά όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις στους μάρτυρες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από νωρίς το μεσημέρι ο 4ος όροφος του Αρείου Πάγου ήταν απροσπέλαστος, ενώ ο κ. Βουρλιώτης φέρεται να καταγράφει προσωπικά τη μαρτυρία του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, χωρίς την παρουσία γραμματέα.
Νωρίτερα κατέθεσαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Γ.Σωτηρέλης, εκπρόσωποι της πακιστανικής και αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.
Ο τελευταίος, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ότι «το χτύπημα σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί από 8 Αυγούστου από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Ν.Μίχο, τον Ηλ.Παναγιώταρο και τον Γιάννη Λαγό».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με Το Βήμα, δύο γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν καταθέσει ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στον τόπο του εγκλήματος όχι μόνος αλλά με παρέα. Μέσα στο αυτοκίνητό του συνοδευόταν από άλλον άνδρα που είχε ξυρισμένο κεφάλι.
Οι μαρτυρίες αυτές έχουν θορυβήσει όλες τις πλευρές της ανάκρισης, αφού φαίνεται ότι είναι δυνατόν να έχει διαφύγει από τις αρχές και άλλο πρόσωπο που έχει κομβικό ρόλο στη μοιραία πράξη. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί και στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.
Πηγή: tovima.gr

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.
«Πολιτική αυτοκτονία» για την Χρυσή Αυγή και «πρώτης τάξεως ευκαιρία για την οργάνωση του λεγόμενου συνταγματικού τόξου εναντίον της» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τις φημολογίες περί μαζικής παραίτησης των βουλευτών της ΧΑ, που διακινούνται τις τελευταίες ώρες.
«Δεν είναι απειλή» για το δημοκρατικό μέτωπο, «αλλά ίσως μια μεγάλη ευκαιρία» τονίζει.
Ειδικότερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Reuters τι θα συμβεί εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν μαζικά από το αξίωμά τους στο Κοινοβούλιο, όπως φημολογείται, ο Ευ.Βενιζέλος απαντά:
«Τότε έχουμε εκλογές, τοπικές εκλογές για τις συγκεκριμένες βουλευτικές έδρες, όχι γενικές εκλογές. Δηλαδή, εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες. Όμως, σύμφωνα με το νόμο, το πρώτο κόμμα, το κόμμα που έχει τη σχετική πλειοψηφία κερδίζει την έδρα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να πάρει την έδρα αυτή η ΧΑ.
»Για την ΧΑ κάτι τέτοιο μια τέτοια μεθόδευση θα ήταν ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας. Ίσως η ιδέα είναι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα είδος δημοψηφίσματος σε 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Ναι, αλλά από την άλλη πλευρά, θα αποτελούσε μια σπουδαία ευκαιρία ώστε το λεγόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης εναντίον της ΧΑ».
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου του Reuters, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα και εκλογές, αλλά θα ξεκαθάριζε και την ατμόσφαιρα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει:
«Ίσως και να ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να οργανωθεί το λεγόμενο συνταγματικό τόξο εναντίον της ΧΑ. Είναι εξαιρετική η ιδέα λοιπόν του ηγέτη της ΧΑ, διότι βοηθά να γίνει μια ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στη ΧΑ και στο δημοκρατικό μέτωπο του πολιτικού μας συστήματος. Άρα, δεν είναι απειλή για εμάς, αλλά ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία».
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: '' ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ''
Για πολιτική δολοφονία της Χρυσής Αυγής με τις ευλογίες του κράτους έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος τόνισε πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το κόμμα του αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά του.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε το γεγονός πως δεν συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα ο Γιάννης Πρετεντέρης όπως κανονικά θα έπρεπε να συμβεί με βάση τη νομοθεσία για τα περί Τύπου αδικήματα ενώ χαρακτήρισε καταγέλαστο τον φάκελο Δένδια και τόνισε πως δεν περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα.
«Το έγκλημα Ρουπακιά είναι η πολιτική δολοφονία της Χρυσής Αυγής- το καταδικάσαμε εξαρχης. Εμεις είχαμε ξεπεράσει το 20% και πηγαίναμε για την πρωτιά στον δήμο της Αθήνας» τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης και παρατήρησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέφερε το ίδιο το κόμμα.
Ακόμα, ο βουλευτής χαρακτήρισε αστείο το ρεπορτάζ που τρέχει και έκανε λόγο για στημένες τηλεδίκες με πληρωμένους ψευδομάρτυρες. «Είδα γύφτους να πυροβολούν στον αέρα και να λένε ότι εδώ κάνει εκπαίδευση η Χρυσή αυγή- αυτά είναι αστεία πράγματα» παρατήρησε ο κ. Κασιδιάρης.
Κληθείς να σχολιάσει μια εικόνα από το Ρέθυμνο με ελληνικές σημαίες, όπλα και την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής ο κ. Κασιδιάρης έκανε λόγο για προπαγάνδα. «Βλέποντας αυτή την εικόνα σοκαρίστηκα φαίνεται να είναι το όπλο Μ16 Α1 ενώ τελικά είναι όπλο airsoft αυτό που πάνε και παίζουν με τις μπίλιες. Την εφημερίδα τη βρίσκει κανείς στο περίπτερο τα βάζει μαζί και δημιουργεί κλίμα», σημείωσε ο κ. Κασιδιάρης και τόνισε πως στο Ρέθυμνο η Χρυσή Αυγή δεν έχει γραφεία.
«Δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη. Έχω κάνει ομιλίες, έχω καταγγείλει το ξενόδουλο καθεστώς που διοικεί τη χώρα αλλά δεν διέγειρα ποτέ τα πάθη», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης και σημείωσε πως ήταν από τους πρώτους που καταδίκασαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
«Όλοι αυτοί οι ανώνυμοι μάρτυρες να πάνε στη Δικαιοσύνη να καταθέσουν επώνυμα και να πάμε και εμείς - όχι να μιλάνε στα κανάλια και να παίρνουν 50ευρα και να στήνουν τηλεδίκες κατά της Χρυσής Αυγής» συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και τόνισε πως όλο αυτό που συμβαίνει γίνεται γιατί έβλεπαν να φουντώνει το κίνημα της Χρυσής Αυγής και να έχει μεγάλα ποσοστά που θα την οδηγούσαν στην εξουσία.
Απευθυνόμενος στον Φαήλο Κρανιδιώτη ο κ. Κασιδιάρης τόνισε πως «Είμαστε καθαροί σαν διαμάντι. Αν ένας αλήτης σκότωσε κάποιον δεν φταίει η Χρυσή Αυγή. Αν εσείς με πυροβολήσετε θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η ΝΔ και να συλληφθεί ο Σαμαράς;» και προειδοποίησε πως ακόμα και αν συλληφθούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης θα συνεχίσουν τον αγώνα.

ΚΡΗΤΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ
Ενας 43χρονος συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί στα Χανιά γιατί είχε στη κατοχή του συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ξίφος με μεταλλική λάμα , τρία μαχαίρια και διάφορα είδη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι και το γραφείο του, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ένα ανοιγόμενο μαχαίρι με μήκος λάμας δώδεκα εκατοστών, ένα ανοιγόμενο μαχαίρι με μήκος λάμας επτά εκατοστών, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας δέκα εκατοστών, ένα ξίφος με μεταλλική λάμα μήκους εξήντα εκατοστών, με θήκη, ένα κάλυκα φυσιγγίου πιστολιού 9 χιλιοστών, μπλουζάκι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗσ, έντυπο υλικό που απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και ένα αυτοσχέδιο έμβλημα το οποίο απεικονίζει το σύμβολο της 21 Απριλίου (φλεγόμενο φοίνικα). Ο 43χρονος, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Άλλα δύο άτομα 34 και 27 ετών συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων μετά από έρευνα που έγινε σε γραφείο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε γραφείο που διατηρεί η Χρυσή Αυγή στο Ηράκλειο, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 20 εκατοστών, μια ξύλινη ράβδος και ένα σφυρί.
Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων. Στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι χειροπέδες με κλειδιά, ηλεκτρικός εκκενωτής, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 23 εκατοστών, μια σιδερογροθιά , μια ξύλινη ράβδος, ένα αναισθητικό σπρέι, 38 ξύλινα κοντάρια με τη σημαία της Χρυσής Αυγής, τρία μπλουζάκια με λογότυπο του κόμματος και έντυπο υλικό της ΧΑ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στο μεταξύ σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή και 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Νεάπολης Λασιθίου ο 34χρονος από την Ιεράπετρα που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής οπλισμού, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε υλικό με τα εμβλήματα της Χρυσής Αυγής και της 21ης Απριλίου 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια: