Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πάχτας: "Υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου"

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας παραδέχεται πως η συγκέντρωση αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής είναι αυξημένη, αν και σπεύδει να διευκρινίσει, πως αυτό δεν οφείλεται στην εξόρυξη χρυσού, καθώς και στο παρελθόν ήταν αυξημένο. Η δήλωση Πάχτα περιλαμβάνεται σε απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, μετά από ερωτήσεις της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και των Βουλευτών του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδη και Ελ. Γερασιμίδου για το ακατάλληλο >>>
 



νερό στο Δήμο Αριστοτέλη, το οποίο οι εν λόγω βουλευτές όπως και άλλοι το αποδίδουν στην εξόρυξη χρυσού που γίνεται στην περιοχή.
Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αριστοτέλη για την «υψηλότερη του ορίου συγκέντρωση αρσενικού σε γηγενή στοιχεία του εδάφους, «δεν πρέπει να συγχέεται με ανθρωπογενείς δραστηριότητες, σύμφωνα και με την άποψη του ΙΓΜΕ».
Ο κ. Πάχτας αναφέρει ότι «πρόσφατα το δίκτυο ύδρευσης του Νεοχωρίου, ανιχνεύτηκε να παρουσιάζει σχετικά αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού, έναντι του πρόσφατου ορίου των 10 mg/l». 
Και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση η συγκέντρωση του αρσενικού δεν υπερέβη το όριο των 30 mg/l που ίσχυε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. 
Πόσο μάλλον το όριο των 50 mg/l που ήταν η παραμετρική τιμή μέχρι το 2003».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: