Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Το μπουρδολογείν ουκ εστί φιλοσοφείν...

Στάθης στον eniko
«Το θέμα των φαρμάκων έτσι όπως έχει τεθεί (σ.σ. από τον κ. Α. Γεωργιάδη) χωρίς καμμιά μελέτη είναι επικίνδυνο» 
Ποιος το είπε αυτό; Κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Οχι! 
Το είπε ο πρώην υφυπουργός Υγείας και νυν τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Προσέτι, ιατρός.
«Θα παραδώσουμε τα πάντα (σ.σ. με την (ν)τροπολογία Γεωργιάδη) στις πολυεθνικές γενοσημικές εταιρείες, όπως η TEVA κι άλλες» 
Ποιος το είπε αυτό; κάποιος βουλευτής του ΚΚΕ (αντί να λέει παρών σε διερχόμενα κοτσίφια); Οχι. Πάλι ο κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. 
Ο οποίος προέβλεψε στη συνέχεια ότι «θα αυξηθεί το κόστος >>>
 



της υγείας», ότι «θα λείψουν φάρμακα απ’ την αγορά» και ότι «θα μπούμε σε περιπέτειες οικονομικές και ιατρικές» 
Ο κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος δεν είναι μπολσεβίκος. 
Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να διαβάσει την πραγματικότητα. (προς επίρρωσιν
αυτής της διαπίστωσης, ας θυμηθούμε τις διαφοροποιήσεις του κ. Γιαννόπουλου απ’ τα καμώματα Λοβέρδου, όταν ο ελαφρόφρων αυτός ΠΑΣΟΚιος είχε αρχίσει να ξεχαρβαλώνει ό,τι είχε απομείνει απ’ το Εθνικό Σύστημα Υγείας).
Ολα αυτά βεβαίως ελάχιστη σημασία έχουν σε ένα πολιτικό τοπίο όπου περισσεύουν οι κλόουν, κορυβαντιούν οι τσαρλατάνοι και κινούν τα νήματα οι πονηροί. Το μπαράζ που έφαγε απ’ τα ΜΜΕ της Διαπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των φαρμάκων είναι άνευ προηγουμένου
Κάτω
απ’ την μπακέτα του κ. Γεωργιάδη (στον οποίον ο κ. Γιαννόπουλος διέγνωσε «γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα») ενορχηστρώθηκαν όλα τα ΜΜΕ της Διαπλοκής σε ένα παροξυσμικό κρεσέντο της ελεεινής μορφής που ξεκινούσε απ’ την καταγγελία ότι το «Κόκκινο 105,5 FM» «τα παίρνει» από τις φαρμακοβιομηχανίες, κι έφθανε στα «φθηνά φάρμακα Σαμαρά» έναντι των «ακριβών φαρμάκων Τσίπρα». 
Ασσος στα επικοινωνιακά ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε για Διαπλοκή όσους έχουν φάει τη ζωή τους για να την ανατρέψουν.
Μπούρδα, θα μου πείτε. 
Η μπούρδα που αναπαράγεται από 1.000.000 ντουντούκες γίνεται προπαγάνδα, και η προπαγάνδα που αναπαράγεται από 1.000.000 μεγάφωνα ου μην και μαρκουτσόφωνα γίνεται εικονική πραγματικότης, και η εικονική πραγματικότης που κρατάει πολύ γίνεται εφιάλτης.

Σε παλαιότερες εποχές, επί ομαλότερου κοινοβουλευτικού βίου (πριν να τον διαπομπεύσει και να τον ακυρώσει η Τρόικα) αν κάποιος επιφανής πολιτικός της συμπολίτευσης έλεγε για τον Υπουργό Οικονομικών όσα είπε η κυρία Μπακογιάννη για τον κ. Στουρνάρα, θα δημιουργείτο μείζον θέμα! 
Τι είπε η Ντόρα; ότι: «αν θεωρούμε
ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση και ότι έχουμε περιθώρια να φορολογήσουμε κι άλλο, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά». 
Οχι μόνον θα φορολογήσουν κι άλλο (ο κ. Στουρνάρας επέμεινε με νέες δηλώσεις, μετά τη δήλωση Μπακογιάννη), αλλά θα μας ξεσκίσουνε στη φορολόγηση. 
Οχι μόνον «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», αλλά
πνίγονται μέσα σε ένα πέλαγος μπούρδες, όπως αυτή που αμόλυσε ο θαυμαστός κ. Θεοχάρης λέγοντας ότι «ο φόρος ακινήτων είναι αριστερός» ή οι μπούρδες Χατζηδάκη (που δεν έχει ιδέα τι παράγει η χώρα στον τομέα τροφίμων) ή η ουρανομήκης μπούρδα Γεωργιάδη ότι «σκέφτεται» (!) να αποσύρει τα 25 ευρώ για εισιτήριο στα Νοσοκομεία που ο ίδιος επέβαλε! μπούρδες, μπούρδες, μπούρδες.
Ομως σε μια χώρα που πολλά χρόνια τώρα «μικραίνει», η μπούρδα θεριεύει και οι ολίγιστοι ακμάζουν. Τζαμτζής ο Μεγαλοπρεπής και Κοπροκτόνος. 
Το Κιλελέρ της πεντάρας - επαναστάτης στα πλατώ, πτυελοδοχείο μπροστά στον υπουργό του. Πρωθυπουργός που να ομιλεί για βουλευτές-μαξιλαράκια (άλλος χυδαίος νεολογισμός αυτός εφάμιλλος εκείνου με τα «μασάζ» όταν πρόκειται για ζυμώσεις, δούναι και λαβείν ή απλώς πλύση εγκεφάλου). 
Ομως έτσι μικρύναμε, έτσι πορευόμαστε,
με τον κ. Βενιζέλο, να κορδακίζεται στη Βουλή μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι πήρε τα «αμυντικά σχέδια» της χώρας σπίτι του, με τον... ελληνόψυχο κι ελληνομαθή Χρυσαυγίτη βουλευτή να αποκαλεί Κωνσταντίνο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη,
με τον κ. Βενιζέλο (ναι, πάλι αυτός) να κατηγορεί για διαπλοκή τον ΣΥΡΙΖΑ περί το θέμα των υποβρυχίων και να απειλεί ότι θα ανοίξει το στόμα του - άνοιξέ το, χρυσέ μου!  
Ξέρεις κάτι και δεν το λες
Εκβιάζεις για να μην το πεις; 
Πήρε μήπως διαφήμιση 3.500 ευρώ απ’ τη Λίστα Λαγκάρντ το «κόκκινο» και δεν το ξέρουμε; 
Πούλησε μήπως σε off shore τον κ. Λαφαζάνη ο κ. Στρατούλης και μας το κρύβει ο κ. Παπαδημούλης
Αν έχετε κάτι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Βενιζέλε, οφείλατε να το είχατε πει ήδη στον λαό, και όχι να περιμένετε πότε θα καταθέσει πρόταση για Εξεταστική η Αξιωματική Αντιπολίτευση.  
Αυτονόητα πράγματα, αλλά
μας έχει πήξει η πονηρία
Και για αυτό περισσεύουν η ευτέλεια και οι μπούρδες
Διότι χωρίς τις μπούρδες η πονηρία απομένει γυμνή.
Ομως τα πράγματα έχουν σοβαρέψει
Στη Γερμανία η κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» που σχηματίζεται, με το SPD αποδυναμωμένο και πλήρως ενσωματωμένο, θα έχει πιθανόν ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά
Τα οποία θα προσπαθήσει να απεικονίσει στην Ενωση.
Σε αυτήν την πολύ σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται στη Γερμανία ( και την Ενωση), δεν μπορεί να αντεπεξέλθει η Ελλάδα με μία κυβέρνηση καρικατούρα, όπου η Ν.Δ διαθέτει υπουργείο ΠΑΣΟΚ, βουλευτές μαξιλαράκια και μαινόμενα μη χάσουν την κουτάλα ΜΜΕ ως μόνο, πρώτο και τελευταίο «στράτευμα»- αν
ετίθετο θέμα «στρατεύματος» για τα ανδρείκελα
Που δεν τίθεται.
Ζητείται λοιπόν «στράτευμα». 
Οι καιροί ου μενετοί και τα εξ εσπερίας νέφη έχουν αποβιβασθεί και αλωνίζουν στην Αιτωλία, χάνονται μία μία οι Συμπολιτείες. 
Διαβάζω στις εφημερίδες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει «σύμπραξη με τα πιο δημιουργικά μυαλά της χώρας». 
Με εισήγηση του κ. Αλέξη Τσίπρα κι απόφαση της Γραμματείας του κόμματος θα δημιουργηθούν πέντε «επιτροπές σοφών» για τους τομείς 
α) της παραγωγικής ανασυγκρότησης 
β) της κοινωνικής προστασίας από την ανθρωπιστική κρίση 
γ) της ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης 
δ) της διαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης και ε) της πολισμικής αναγέννησης.
Είναι ένα καλό πρώτο βήμα
Αν αυτές οι «επιτροπές σοφών» λειτουργήσουν όχι με αριστερόστροφα οργανωτικίστικα στερεότυπα, αλλά με υπέρτερες φιλοδοξίες, υπάρχει η ελπίς να συγκρουσθεί ο λόγος με τη μπούρδα και να τη νικήσει. 
Στην άμυνα, στην υγεία, στην παιδεία, σε όλους τους τομείς η Ελλάδα έμεινε επί πολλά χρόνια μπανανία, οι ευκαιρίες της λιγοστεύουν - πόσον ακόμα Αδωνις του Αδώνιδος θα φάμε στη μάπα, πόση ακόμα Ντοϋτσεμπανκ θ’ αντέξουμε;...
«Η σωτηρία της πατρίδας είναι υπέρτατος νόμος» έλεγαν οι Λατίνοι και σε περιπτώσεις κινδύνου μόνον ο λαός ήταν που έσωζε την πατρίδα, διότι έτσι έσωζε τον εαυτόν του. 
Την «πεζούλα του» που έλεγε και ο Αρης, τα «μάρμαρα» που έλεγε και ο Μακρυγιάννης. Σκορποχώρι το «στράτευμα» σήμερα, γίγαντας λαός απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, αν βρει τον μίτο της Αριάδνης και βγει στο Μεϊντάνι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: