Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χαλκιδική: Διεθνές Πανεπιστήμιο για την Υγεία / Λαϊκό Κίνημα Υγείας Καναδά

To “Διεθνές Πανεπιστήμιο για την Υγεία των Λαών” στην Ιερισσό 
Επισκέφτηκαν τον Κάκαβο και συναντήθηκαν με το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου στην Ιερισσό.
Μήνυμα από το Λαϊκό Κίνημα Υγείας του Καναδά
"Εμπνεόμαστε από τους θαρραλέους αγώνες αντίστασης των κοινοτήτων, που συχνά αντιμετωπίζονται με τη βία, και να τους υποστηρίζουμε" ΔΙΑΒΑΣΤΕ >>>
 



 

 To “Διεθνές Πανεπιστήμιο για την Υγεία των Λαών” στην Ιερισσό

Από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Πανεπιστήμιο για την Υγεία των Λαών (International People’s Health University-IPHU) του οποίου συνδιοργανωτές είναι η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το Κέντρο για την Παγκόσμια Υγεία του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Centre for International Health, University of Bologna), με θέμα “Ο αγώνας για την υγεία στην Ευρώπη”
Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για τις επιπτώσεις των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην υγεία, επισκέφτηκαν εχθές τη Β.Α. Χαλκιδική 60 συμμετέχοντες από 20 χώρες του κόσμου
Επισκέφτηκαν τον Κάκαβο και συναντήθηκαν με το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου στην Ιερισσό. 
Η συνάντηση ήταν θερμή και εποικοδομητική και συνέβαλε στις προσπάθειες συντονισμού ενός ευρύτερου δικτύου αντίστασης σε δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. 

Μήνυμα από το Λαϊκό Κίνημα Υγείας του Καναδά

To Λαϊκό Κίνημα Υγείας του Καναδά στέλνει θερμό χαιρετισμό στις κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες αντιστέκονται σε εταιρείες εξόρυξης. Εμείς στην ΡΗΜ του Καναδά είμαστε αλληλέγγυοι μαζί σας, κυρίως ενάντια σε εξορυκτικές δραστηριότητες που έχουν την νομική και οικονομική τους βάση στον Καναδά.
Αναγνωρίζουμε ότι η ιστορία της χώρας μας βασίζεται στον αποικισμό των εδαφών των αυτοχθόνων πληθυσμών, με πρωταρχικό σκοπό την εξόρυξης πόρων. 
Αναγνωρίζουμε ότι η δυναμική αυτή συνεχίζεται και σήμερα, τόσο σε αυτόχθονες επικράτειες στη χώρα μας και όσο και αλλού σε όλο τον κόσμο. 
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα έργα αυτά, εκτός εάν ελέγχονται, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη φυσιολογία των ανθρώπων, στη βιολογία της οικολογίας, καθώς και στις οικονομικές και πολιτικές δομές των κοινωνιών, με τέτοιο τρόπο που μειώνει δραστικά τη δυνατότητα για πλήρη υγεία.
Θρηνούμε την απώλεια της ζωής, τόσο των ανθρώπων όσο και των άλλων οργανισμών, που προέρχονται από αυτά τα έργα. 
Βλέπουμε αυτήν την επίδραση από τις μεταλλευτικές και πετρελαϊκές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα μας, όπως και στη δική σας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση αυτό το μοντέλο ανάπτυξης.
Εμπνεόμαστε από τους θαρραλέους αγώνες αντίστασης των κοινοτήτων, που συχνά αντιμετωπίζονται με τη βία, και να τους υποστηρίζουμε. Και ελπίζουμε ότι θα μας στηρίξετε κι εσείς, καθώς εργαζόμαστε για να καταρρεύσουν οι οικονομικές και πολιτικές δομές που επιτρέπουν τέτοια αδικία να διαιωνίζεται. Μακάρι να έχουμε μπροστά μας πολλά χρόνια συνεργασίας.
Με αλληλεγγύη,
Λαϊκό Κίνημα Υγείας του Καναδά

soshalkidiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: