Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ σε ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΙ / ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11 ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβαν στην συνέλευσή τους το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους τη Δευτέρα (2/12) και την Τρίτη (3/12). Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, >>>
 



ευθυγραμμιζόμενοι με τους συναδέλφους τους του Μετσόβιου.

Μετά τις χθεσινές συναντήσεις εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας με τον υπουργό Παιδείας,  ο τελευταίος επανέλαβε ότι από τους 1.349 εργαζόμενους οι 650 θα τεθούν σε κινητικότητα και το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών, όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν.
Ωστόσο, παρά τις φαινομενικές αναδιπλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου και τις απόπειρες των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης να παρουσιάσουν ένα σκηνικό "συναίνεσης", ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει συστηματικά να στήνει νέες παγίδες, καθώς θέτει επί τάπητος την διαϊδρυματική κινητικότητα.
Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου θα έχει τη Δευτέρα (2/12).
Θυμίζουμε ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνάντηση πραγματοποίησαν χθες μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων και ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θ. Πελεγρίνης με τον Υπουργό Παιδείας. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε πως «ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση». Για λύση του αδιεξόδου έκαναν λόγο πηγές του Υπουργείου Παιδείας.
Λίγες, όμως, ώρες αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων του ΕΚΠΑ, οι οποίοι καταγγέλλουν τους όρους αυτής της διαπραγμάτευσης, όπως αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε αλλά και το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων που έσπευσε να ανακοινώσει στα ΜΜΕ την αποδοχή των προτάσεων Αρβανιτόπουλου χαρακτηρίζοντάς τες ως «θετικές».
Ολόκληρο το δελτίο Τύπου της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ, έχει ως εξής:
"Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σήμερα, 28/11, αποφάσισε τη συνέχιση του απεργιακού μας αγώνα με τρεις 24ωρες απεργίες την Παρασκευή, 29/11, τη Δευτέρα, 2/12 και Τρίτη, 3/12.
Αίτημά μας παραμένει η αναστολή της ΚΥΑ.
Δεν αποδεχόμαστε καμιά διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων μας.
Σε διάλογο πάμε μόνο με εκπροσώπους από όλες τις πληττόμενες κατηγορίες, διαθέσιμους λόγω κατάργησης κλάδου και κατόπιν μοριοδότησης, μη απογραφέντες, αλλά και όλους τους άλλους συναδέλφους μας που υφίστανται την πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου του υπουργείου."

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συνεχίζονται σήμερα - και μέχρι την Δευτέρα 9/12, οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενάντια στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και μεταξύ άλλων προβλέπει κινητικότητα σχεδόν ολόκληρου του προσωπικού του Οργανισμού και ενδεχομένως κλείσιμο των υγειονομικών μονάδων.
Χτες, υγειονομικοί και εργαζόμενοι - που βρίσκονται στη δεύτερη μέρα απεργίας - μαζί με τους γιατρούς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.
Ανάλογη συγκέντρωση έγινε στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των άλλων συνταξιουχικών σωματείων, που πραγματοποίησαν προγραμματισμένη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.
Στην Αθήνα αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν εξαιρείται κανείς από την κινητικότητα, πλην των διοικητικών υπαλλήλων. Η κυβέρνηση επείγεται να έχει το σχετικό πόρισμα μέχρι τις 6/12/2013, οπότε θα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία της κινητικότητας για το προσωπικό. Χτες, ο υφυπουργός Υγείας, Α. Μπέζας, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθούν γιατροί, όταν τέθηκε το θέμα από την Ομοσπονδία των γιατρών στο πλαίσιο των συζητήσεων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Η προηγούμενη απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ προέβλεπε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Τρίτη (3/12). Το θρασύ και εκβιαστικό μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Αδ. Γεωργίαδης (βλ. παρακάτω), ο οποίος δηλώνει έτοιμος να απολύσει όλο το προσωπικό που θεωρεί περιττό (γιατρούς, υγειονομικούς και διοικητικούς), δεν έμεινε αναπάντητο, με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να αποφασίζουν κλιμάκωση του αγώνα, μέσω παράτασης της απεργίας μέχρι και τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρίου.
«Ο αγώνας των γιατρών - οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ είναι αγώνας με κοινωνική αναφορά που έχει σαν στόχο την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες, η μάχη για την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού και την αξιοπρέπεια των λειτουργών της υγείας θα συνεχισθεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
Τη συμμετοχή όλων των Εργαζομένων στην Υγεία στην κινητοποίηση που οργανώνουν επαρχιακά Νοσοκομεία την Παρασκευή 30 Νοέμβρη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ υιοθετώντας και σχετική πρόταση του Ενωτικού Ψηφοδελτίου Ριζοσπαστικής Αριστεράς:
Eργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΟΕΝΓΕ αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Υγείας, στις 12 μ. Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για το Λεκανοπέδιο Αττικής και κάλυψη των απεργιών που θα γίνουν στην επαρχία αύριο Παρασκευή.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Δρομοκαΐτειο θα αποφασίσουν με Γενικές Συνελεύσεις για τις παραπέρα κινητοποιήσεις. Χτες, οι εργαζόμενοι από το «Δρομοκαΐτειο» έκλεισαν συμβολικά για λίγο την Ιερά Οδό και αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία ως το Παλατάκι. Στο ΨΝΑ, οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο στάσης εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) συγκεντρώθηκαν έξω απ' την πύλη του ψυχιατρείου.
Το Γενικό Συμβούλιο ανάμεσα στα άλλα αποφάσισε:
1. Συμμετοχή στην κινητοποίηση  που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία της Περιφέρειας για 29-11-2013, με 4ώρη στάση εργασίας (11π.μ.- 3μ.μ.) στην Αττική,  και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας, μαζί με την ΟΕΝΓΕ.
2.  Κάλυψη με 24ώρη απεργία την ίδια μέρα, για τα Σωματεία πού βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ. τους.
3. Μαζική παρουσία συνέδρων της ΠΟΕΔΗΝ που συμμετέχουν στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο στις 12 μ.
4. Κοινή συνεδρίαση και κοινή συνέντευξη τύπου, ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδίας ΕΟΠΥΥ για να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
5.  Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου του 25ευρου. Η Ομοσπονδία να δώσει κατεύθυνση στα Σωματεία, ώστε να οργανώσουν καταλήψεις ταμείων των Νοσοκομείων για να αποτρέψουν την πληρωμή του νέου χαρατσιού που επιβάλλει η Κυβέρνηση.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Εκβιαστικό μήνυμα προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται σε απεργία έως τις 3 Δεκεμβρίου έστειλε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Πέμπτης.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν θα αφήσει(!) «κανέναν να νομίζει ότι μπορεί να εκβιάζει το κράτος», προσθέτωντας ότι διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς.
«Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι [...] γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 
ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 
ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΟΥΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ
Την διακοπή των συμβάσεων που διατηρεί ο ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικά ιατρεία που ανήκουν σε ιατρούς-υπαλλήλους του Οργανισμού, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (28/11) ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντ. Μπέζας.
Η απόφαση αφορά περίπου 850 μόνιμους γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι μετά το πρωινό τους ωράριο στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, δέχονται στο ιατρείο τους ασφαλισμένους.
Ο Αν. Μπέζας, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε πως «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΠΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί». Έτσι, ανακοίνωσε ότι «από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ».
Με αφορμή την εκβιαστική ενέργεια του υφυπουργού Υγείας Α. Μπέζα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: 
"Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν.
Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι’ άλλους γιατρούς από το Ε.Σ.Υ.
Καλούμε την Κυβέρνηση αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των περιστάσεων να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία, με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή.
Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας.
Ζητούμε να μας παρουσιάσουν τη στρατηγική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον τρόπο με τον οποίον έχουν διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του νέου συστήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: