Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σκουριές. Τριήμερη παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο (φωτο)

Το τριήμερο 24,25 και 26 Νοεμβρίου, κάτοικοι της περιοχής αλλά και αλληλέγγυοι παρευρέθηκαν στη θέση Χοντρό Δέντρο στη Μεγάλη Παναγία (είσοδος στο δάσος των Σκουριών) πραγματοποιώντας δράση διαμαρτυρίας παράλληλη με το Καραβάνι ενημέρωσης και αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παρέμβασης, συνεχής ήταν η παρουσία ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. όπως ΜΑΤ, ασφάλεια, τροχαία(!) και άλλα λοιπά όργανα. Εκτός από τη συνεχιζόμενη και με ταχείς ρυθμούς καταστροφή του δάσους του Κακάβου, οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν και την έναρξη εργασιών για την περίφραξη μεγάλου δασικού όγκου περιμετρικά των εργοταξίων της εταιρίας στις Σκουριές. Η εταιρία Ελληνικός Χρυσός χωρίς καμία απολύτως άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη έχει τοποθετήσει μεταλλικό φράχτη εκατοντάδων μέτρων μέσα στο δάσος. 
Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο αλλά και τη >>>




διακοπή των παράνομων εργασιών που εκτελεί η εταιρία; 
Ποιος επιτρέπει σε μία πολυεθνική εταιρία 
να ιδιοποιείται, περιφράσσοντάς την, δημόσια δασική έκταση;

Τι κάνει η αστυνομία για όλα αυτά εκτός από το να καλύπτει και να προστατεύει την καθ' όλα παράνομη Ελληνικός Χρυσός; 
Τι κάνει η αστυνομία εκτός από το να καθυστερεί αλλά και να ταλαιπωρεί τους αντιδρώντες κατοίκους που προσπαθούν να διέλθουν από το δασικό δρόμο των Σκουριών ώστε να έχουν γνώση και άποψη σχετικά με την καταστροφή του δάσους; 
Μήπως η καθυστέρηση των κατοίκων από την αστυνομία αποσκοπεί εκτός από την ενημέρωση της εταιρίας αλλά και στην παροχή χρόνου ώστε να σταματήσουν τυχών παράνομες εργασίες;

Επίσης, οι κάτοικοι διαπίστωσαν για άλλη μια φορά ότι η κατάσταση του επαρχιακού δρόμου Μεγάλης Παναγίας - Παλαιοχωρίου είναι άκρως επικίνδυνη από τα πεσμένα στο δρόμο υλικά που μεταφέρουν τα φορτηγά της εταιρίας, τις συνεχείς παραβάσεις του κ.ο.κ. από τα οχήματα της εταιρίας των εργολάβων αλλά και την πολύ κακή ποιότητα της οδοποιίας στο δασικό δρόμο προς τις Σκουριές (χρησιμοποιεί άραγε η εταιρία για τις οδοποιίες στείρα απόβλητα από παλαιότερες εξορύξεις;).
Τέλος, εντύπωση έκανε και η στάση των ανδρών της τροχαίας, οι οποίοι σταματούσαν την κυκλοφορία του κεντρικού επαρχιακού δρόμου ώστε να δώσουν προτεραιότητα στα οχήματα της εταιρίας που εξέρχονταν από το δασικό δρόμο των Σκουριών.

Ρουφιάνοι κάθε μέρα μανούρα θα σας κάνω,
και πάλι θα με βρίσκετε στον Κάκαβο απάνω...! 









  

Δεν υπάρχουν σχόλια: