Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ. Επί ψήφου κρεμάμενοι ! ...για φόρο ακινήτων - πλειστηριασμούς

*Σε οριακό σημείο η κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής από τις αντιδράσεις βουλευτών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στον γενικευμένο φόρο - χαράτσι στα ακίνητα, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τις -χωρίς προειδοποίηση- κατασχέσεις καταθέσεων και ενοικίων *Ολονύχτιο "μασάζ" από Μαξίμου και Χ. Τρικούπη σε βουλευτές για να καμφθούν οι αντιστάσεις τους *Μετατέθηκε από χθες βράδυ για σήμερα το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία επί του φόρου ακινήτων για να δοθεί χρόνος στις "διαπραγματεύσεις" *Άρνηση του Β. Πολύδωρα από το βήμα της Βουλής να ψηφίσει τη "δήμευση" των περιουσιών, ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ *Ολοήμερη μάχη για τους πλειστηριασμούς, που κορυφώνεται το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία
Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση 
για φόρο ακινήτων - πλειστηριασμούς >>>
 
Κατάσταση πανικού επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς οι ψηφοφορίες για τον φόρο ακινήτων και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών απειλούν την επιβίωση του κυβερνητικού σχήματος. 
Ήδη, η ψηφοφορία επί του φόρου ακινήτων, που είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ, αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι, ενώ στο παρασκήνιο οι επαφές, οι απειλές και τα "παζάρια" του Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη με τους βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν.
Η συμπολίτευση στη Βουλή εμφάνισε και χθες εικόνα "μπάχαλου", ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναγκάστηκε να αποσύρει τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, υπό την απειλή της καταψήφισης. 
Ταυτόχρονα, στο βήμα της Βουλής ακούστηκαν "βαριές κουβέντες" κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ χθες ο Αντ. Σαμαράς επέσπευσε την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να είναι παρών στις εξελίξεις. 
Η ψηφοφορία για τον φόρο ακινήτων, όπως προαναφέρθηκε, μεταφέρθηκε για σήμερα στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι επιτελείς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να έχουν περισσότερο χρόνο να συνεννοηθούν με όλους τους βουλευτές και να αποφευχθούν τυχόν "ανταρσίες". Εξάλλου, ήδη από χθες, ο Βυρ. Πολύδωρας ουσιαστικά προδιέγραψε την αρνητική ψήφο του, στην ομιλία του στη Βουλή, επιτείνοντας την ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου...

Κερκόπορτα για μαζικούς πλειστηριασμούς
Αλέξης Τσίπρας:
"Καλούμε κάθε βουλευτή να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σε αυτή την αρνητική προοπτική για την ελληνική οικονομία" 
Μαζικούς πλειστηριασμούς στη χώρα, μέσα στο 2014, διαβλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φέρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς. 
Για τον λόγο αυτόν, ακόμη μεγαλύτερη γίνεται η ευθύνη κάθε βουλευτή στη σημερινή ψηφοφορία, όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με την ΕΚΠΟΙΖΩ.
Πριν φτάσει όμως να καταγγείλει την κυβέρνηση για τη στάση της, ο Αλ. Τσίπρας έκρινε αναγκαίο να θυμίσει την τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που επανακατατέθηκε. 
Μια τροπολογία "που έχει δύο σκέλη: 
Το πρώτο αφορά την απαγόρευση μεταβίβασης κόκκινων δανείων στα distress funds, στα κοράκια που θα έρθουν να αγοράσουν φθηνά προκειμένου να κερδοσκοπήσουν. 
Και το δεύτερο την παράταση του νόμου Κατσέλη που προβλέπει την προστασία πρώτης κατοικίας με τους όρους που προβλέπει, δηλαδή αντικειμενική αξία 200 χιλιάδες ευρώ, η οποία όμως προσαυξάνεται για κάθε μέλος της οικογένειας και φτάνει για μια τετραμελή οικογένεια στα 450 χιλιάδες ευρώ. 
Και την παράταση ισχύος του λεγόμενου νόμου Παπαθανασίου, που προβλέπει την προστασία για χρέη προς τράπεζες έως 200 χιλιάδες ευρώ και προστασία από κάθε είδους πλειστηριασμό".....

Δεν υπάρχουν σχόλια: