Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ιψενική πραγματικότητα

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι τούτη η θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει παραβιάσει ακόμα και την ιψενική πραγματικότητα. Την θεωρία δηλαδή του ζωτικού ψεύδους, η οποία επιτρέπει, μέχρι ενός σημείου βέβαια, να αγνοεί κάποιος την κατάσταση, η οποία επικρατεί γύρω του. Τα κακά νέα όμως για την κυβέρνηση Σαμαρά είναι ότι όχι μόνο έχει πει αμέτρητα ψέματα στην ελληνική κοινωνία, αλλά θέλει με το ζόρι να παρουσιάσει το ψέμα ως αλήθεια, την καταστροφή ως επιτυχία. Ποτέ άλλοτε στη Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας δεν ήταν >>>
 



απολύτως περιθωριοποιημένο, χωρίς δηλαδή καμιά ελπίδα ένταξης στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και στην παραγωγική διαδικασία. 
Πέρα όμως από αυτό το φαινόμενο, από τους υπόλοιπους, σχεδόν ο μισός ελληνικός λαός υποφέρει από αυτή την κυβέρνηση, η οποία πνέει τα λοίσθια μεν, αρνείται να αποχωρήσει δε και να οδηγήσει με ομαλότητα τον τόπο στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, γνωρίζει πολύ καλά ότι η δική της πτώση θα σημάνει την πτώση ενός ολόκληρου παρακυβερνητικού συστήματος, το οποίο βασίστηκε από το 1830 και μετά σε μια βλαχομπαρόκ «ελίτ», σε μια πτωχευμένη μιντιοκρατία και στα υποσυστήματά τους, τα οποία διείσδυσαν στους θεσμούς και αλλοίωσαν την δημοκρατική διαδικασία. 
Όλα αυτά βέβαια για να ασκηθεί η εξουσία από συγκεκριμένα συμφέροντα και για να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε βάρος βέβαια της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. 
Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε όλα αυτά, πέρα από κάποια φωτεινά διαλείμματα δημοκρατικών κυβερνήσεων, οι οποίες υπηρέτησαν, όσο μπορούσαν βέβαια, τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα, είναι ότι ακόμα και τώρα, αφού δηλαδή η χώρα έχει πέσει στα βράχια, το σύστημα αυτό δεν αφήνει την εξουσία, αλλά θέλει να διαχειριστεί την επόμενη κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, πέρασε από τις ψηφοφορίες για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς. 
Ήταν κάτι δεδομένο ότι θα συμβεί. 
Άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την βοήθεια των εξίσου συστημικών ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να ψηφίσουν χειρότερα και πιο εξωφρενικά πράγματα. 
Όταν για παράδειγμα παραχωρείται μέσω των Μνημονίων η εθνική κυριαρχία, τι σημασία έχει να πάρει το σπίτι του Έλληνα η Εφορία, η τράπεζα ή κάποιος εκ των δανειστών σε κάποιο δικαστήριο της Αγγλίας ή του Λουξεμβούργου. 
Το θλιβερό αυτό κυβερνητικό συνονθύλευμα, υποβοηθούμενο από το πλέον αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό που θα μπορούσαν να έχουν οι Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βγαίνει πλέον απροκάλυπτα και τονίζει στην ελληνική κοινωνία ότι δεν πολυενδιαφέρεται για το πόσοι θα έχουν επιβιώσει στην έξοδο από την «κρίση».

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας, προσπαθούν απεγνωσμένα να κερδίσουν πολιτικό χρόνο, ο οποίος όμως δεν υπάρχει για έναν πολύ απλό λόγο. 
Τον έχουν εξαντλήσει. 
Έχουν τελειώσει πολιτικά και το γνωρίζουν άριστα. 
Άλλωστε, ο πολιτικός χρόνος είναι κάτι που θα μπορούσε να δοθεί ακόμα και σε μια κακή κυβέρνηση, αρκεί η ίδια να ήταν σε θέση να δείξει ότι καταβάλλει έστω και μια υποτυπώδη προσπάθεια να κυβερνήσει δίκαια και να υλοποιήσει ένα δικό της, τυπικό έστω, κυβερνητικό έργο. 
Δυστυχώς όμως για τους ίδιους, βγαίνουν καθημερινά και δηλώνουν ότι εφαρμόζουν το Μνημόνιο, δηλαδή τις εντολές των δανειστών. 
Πέρα από αυτό είναι και ιδιαίτερα προκλητικοί, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την δουλοπρέπεια και την ισοπέδωση της μισής τουλάχιστον ελληνικής κοινωνίας. Αναμφίβολα, αυτό χρειάζεται θράσος, αναισθησία, και πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες μιας «πολιτικής», η οποία έχει οδηγήσει μια χώρα δυτικού τύπου σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο θλιβερός «πολιτικός θίασος», προσπαθεί μάταια να φτάσει μέχρι την άνοιξη και να «πιστοποιήσει» το πρωτογενές πλεόνασμα για να δείξει ότι θα μοιράσει 500 περίπου εκατομμύρια ευρώ στις ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού. 
Σε εκείνες τις ομάδες που ο ίδιος εξόντωσε. 
Τραγική ειρωνεία. 
Η θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και όσοι ακόμα έχουν απομείνει να την στηρίζουν, καθαρά λόγω ικανοποίησης ιδιοτελών συμφερόντων, θεωρεί ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ικανό να σώσει από την συντριβή στις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 
Την ίδια στιγμή, εκτιμούν ότι η Άνγκελα Μέρκελ, η ίδια που τους «κάρφωσε» ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν, πρόκειται να θέσει ζήτημα για το ευρωπαϊκό χρέος πριν από την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών. 
 Υπενθυμίζεται ότι δεν το έπραξε ακόμα και μετά τις περίφημες γερμανικές εκλογές, τις οποίες η κυβέρνηση Σαμαρά είχε θέσει ως ορόσημο για την πολιτική της επιβίωση.

Κακά τα ψέματα. 
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσπαθεί να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά τον εξαθλιωμένο πλέον ελληνικό λαό
Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο κι αν ο ελληνικός λαός, θέλησε έστω και για λίγο να πιστέψει στην θεωρία του ζωτικού ψεύδους του Ίψεν, πλέον βλέπει, έχοντας υποστεί τις συνέπειες των επιλογών του, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα. 
Το ακόμα χειρότερο είναι ότι το δείχνει κιόλας. 
Όχι, οι εκλογές, αντίθετα με όσα διαλαλεί το «σύστημα» και οι παπαγάλοι του δεν θα γίνουν το 2016, ούτε το 2015 λόγω της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Θα γίνουν το 2014 για έναν πολύ απλό λόγο. 
Δεν θα υπάρχει χώρα το 2015 αν εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η συγκυβέρνηση…

 του Κώστα Καπνίση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: