Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Media: Η ώρα των διαπλεκόμενων συμφερόντων

Οτι ήταν να δώσει, να δωρίσει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, το έδωσε. Με μια έννοια, πράγματι το 2014 θα είναι το έτος της ανάπτυξης. Όχι γενικά, αλλά ειδικά. Της δικής τους ανάπτυξης. Αυτής που πατάει στο αίμα που έχυσε και συνεχίζει να χύνει από το 2010 και δώθε, η ελληνική κοινωνία. Το τραπέζι στο μέσον της «ανάπτυξης τους» έχει λοιπόν στηθεί και γύρω του θα παίξουν σε ρουλέτα την τύχη της ίδιας της χώρας. Ειδικότερα το τραπέζι εν μέσω των διαπλεκόμενων >>>




εκδοτικών συμφερόντων έχει σερβιριστεί. 
Τώρα, το 2014, είναι η δική τους σειρά.
Για να φανερωθούν οι ανταγωνισμοί τους, τα κοινά τους συμφέροντα, οι τυχόν συγχωνεύσεις ή το τέλος για όσους δεν βρουν οικονομικό και πολιτικό στήριγμα.

Τα δώρα για να προχωρήσουν τα εκδοτικά συμφέροντα σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης έχουν θεσμικά κατοχυρωθεί με κάθε είδους νομοθετική εκτροπή. 
Από το λουκέτο στην ΕΡΤ και την αθώωση όλων των πρωταγωνιστών του «μαύρου», τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης κρατικής εταιρίας η οποία για να λειτουργήσει θα πρέπει να πληρώνει ιδιωτικές εταιρίες με τα λεφτά των πολιτών, έως και το χάρισμα των ψηφιακών τηλεοπτικών αδειών, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το πλιάτσικο του δημόσιου συμφέροντος της ενημέρωσης.

Το 2014 είναι η χρονιά των διαπλεκόμενων εκδοτικών συμφερόντων να στήσουν και να στηθούν στο νέο πλιάτσικο της χώρας, να το ντύσουν με τον μανδύα της προπαγάνδας. 
Τα εργασιακά δικαιώματα στα ίδια τα ΜΜΕ έχουν προ πολλού καταργηθεί πλήρως. 
Τα όποιας μορφής συνδικαλιστικά μορφώματα αγωνιστικού προσανατολισμού έχουν εξολοθρευτεί. 
Η Ένωση των δημοσιογράφων ανέλαβε ρόλο επαίτη για τις δεκάδες εκατοντάδες ανέργων του κλάδου προς εξασφάλιση τουλάχιστον της τροφής τους. 
Το προϊόν της διαμεσολάβησης και εκπομπής στο «κοινό», η πληροφόρηση, μετατράπηκε σε ροή ψεύτικων, κατασκευασμένων σεναρίων που δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο τη ζωή, το παρόν και το μέλλον των πολιτών σε αυτή τη χώρα. 
Απλά προωθούν ακόμη πιο ενεργά τον στραγγαλισμό τους για να συνηθίσουν ομαλά τη μετάβαση στην «ανάπτυξη» που σχεδιάζουν τα διεθνή και τοπικά οικονομικά συμφέροντα.

Στο χώρο των media αναμένεται πλέον να δοθούν οι απαντήσεις ή «λύσεις» στα ανοιχτά εταιρικά θέματα
Το μέλλον του πολυιδιοκτησιακού Mega, στο οποίο τα έως χθες παραδοσιακά εκδοτικά συμφέροντα αντιμετωπίζουν αλλήλους με καχυποψία και το οποίο απαιτεί νέα οικονομική ενίσχυση για να επιβιώσει. 
Τη «σωτηρία» ως αυτόνομου εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ ή την ένταξη-συγχώνευσή του με το συγκρότημα Μπόμπολα κατ' επιταγή των τραπεζών. 
Την τύχη του τηλεοπτικού Αlpha. 
Τη μεταβίβαση του Ε-Chanel σε νέα επιχειρηματικά συμφέροντα με ειδικό ενδιαφέρον να συνδράμουν στη δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος Μέσων
Το καινούργιο παιχνίδι των διαπλεκόμενων για το Νέο Έτος είναι η ανάπτυξη του δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης.

Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια με την κοινή τους εταιρία αναμένεται να αγοράσουν το χώρο που προσφέρουν 4 ψηφιακές συχνότητες έναντι μόλις 16,3 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια. 
Σε αυτό το χώρο των τεσσάρων ψηφιακών συχνοτήτων χωράει η εκπομπή έως 32 τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. 
Ή η εκπομπή 6 καναλιών και νέων υπηρεσιών, όπως διαδραστικές υπηρεσίες ή internet. 
Οι οποίες προφανώς και δεν θα προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες.
Ματίνα Παπαχριστούδη - "Δρόμος της Αριστεράς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: