Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται πλέον στα όρια της επιβίωσης. Αντί να αποτελέσει το μοχλό της εθνικής οικονομίας και τη βάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας οδηγείται, ως συνειδητή πολιτική επιλογή, στη συρρίκνωση και εξαφάνιση του, υπό το βάρος της κατάρρευσης των τιμών παραγωγού, της υπερφορολόγησης, της πιστωτικής ασφυξίας και των κόκκινων τραπεζικών δανείων. Τούτο συμβαίνει καθώς προωθείται συστηματικά η εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγροτική γη σε λίγα χέρια, να δημιουργηθούν >>>
 



ολιγοπώλια και τραστ που θα ελέγχουν τα παραγωγικά μέσα, την πρωτογενή παραγωγή και τις τιμές. 
Στα πλαίσια αυτής της ακολουθούμενης καταστροφικής πολιτικής εντάσσεται και το νέο πλαίσιο φορολόγησης των αγροτών, το οποίο το μόνο που θα επιτύχει θα είναι η πλήρης εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου, χωρίς πραγματικό δημοσιονομικό όφελος. 
Όλοι οι πολίτες πρέπει να συνεισφέρουν στα φορολογικά βάρη, αρκεί να φορολογούνται με ένα δίκαιο, ανάλογο με τη φοροδοτική τους ικανότητα τρόπο, λαμβανομένων υπόψη των πραγματικών συνθηκών.
 
Η ανατροπή των σχεδίων τους και η αντίσταση στη διάλυση της οικογενειακής γεωργίας, της αγροτικής παραγωγής και της επιβίωσης της υπαίθρου είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους και βρίσκεται στο πλευρό τους.

Απαιτείται να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση, μια μακρόπνοα αγροτική πολιτική, και όχι αποσπασματικά, ταμειακού χαρακτήρα, φορομπηχτικά μέτρα, πρόχειρα και επικίνδυνα νομοθετήματα που ουσιαστικά αποδομούν ένα νευραλγικό παραγωγικό τομέα, βυθίζοντας στην απόγνωση και την οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες μικρούς και μικρομεσαίους αγρότες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και της ανόρθωσης της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: