Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο Μανώλης Γλέζος, στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Το θέμα των γερμανικών οφειλών στην "καρδιά της Ευρώπης" (ηχητικό)
Από τη μαρτυρική Βιάννο στην Κρήτη ο Αλ.Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου στις ευρωεκλογές του Μαΐου, τονίζοντας: «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που ουδέποτε τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, θα γίνει από τον Μανώλη Γλέζο, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου». 
24 Απριλίου 2013: 
Συζήτηση για τις Γερμανικές οφειλές στην Ελληνική βουλή >>>
 

 

 24 Απριλίου 2014 : H συζήτηση μεταφέρεται στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο 
Ακριβώς πριν ένα χρόνο, με πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα των Γερμανικών οφειλών συζητείται στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Εισηγητής ο Μανώλης Γλέζος ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ Ακολούθησαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους η Μαρία Κανελλοπούλου ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας ΒΙΝΤΕΟ- Όλη η ομιλία Αλέξη Τσίπρα για τις Γερμανικές οφειλές

Στον ένα χρόνο ακριβώς από τότε, όλοι όσοι σχολίαζαν απαξιωτικά τις προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και του Μανώλη Γλέζου, είδαν το θέμα να γίνεται πρωτοσέλιδο, να μπαίνει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας, να γίνεται απαίτηση από το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Ένα χρόνο ακριβώς από τότε, μετά, με την αναγγελία της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου, όλοι καταλαβαίνουν ότι το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών, θα μπει πλέον και στην Ευρωβουλή. 
Και αν κάποιοι άρχισαν να ανησυχούν, αυτοί είναι η Α.Μέρκελ και ο Β.Σόιμπλε
Ίσως και κάποιοι εδώ στην χώρα μας, που δεκαετίες τώρα προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: