Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΥΓΗ. Παιχνίδια προσομοίωσης της ΠΟΛ.ΑΝ. στη Θράκη

Αλ. Τσίπρας από Ιεράπετρα: 
"Ο Σαμαράς εκπροσωπεί και επιδιώκει την ανωμαλία"
"Ο κ. Σαμαράς και η παρέα του εκπροσωπούν και επιδιώκουν την ανωμαλία", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως "το δίλημμα γίνεται κάθε μέρα πιο ξεκάθαρο: Με την Αριστερά ή με την Μέρκελ" (VIDEO).
 
 
 
 
 
Παιχνίδια προσομοίωσης της ΠΟΛ.ΑΝ. στη Θράκη
 
Άλλο ένα σύμπτωμα της παθογένειας του αποσυντιθέμενου δικομματικού συστήματος αποτελεί η αδίστακτη εθνικιστική πολεμική την οποία σκηνοθέτησε για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σαμαράς θυμήθηκε την ΠΟΛ.ΑΝ. και καταφεύγει στην πατριδοκαπηλεία (τόοοοσο Ευρωπαίος!) αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η μειονότητα στη Θράκη δεν είναι ζήτημα επιπέδου "Σκοπίων". 
Πυροδότησε μια πολιτική επίθεση που μπορεί να αποδειχθεί "ασύμμετρη απειλή" για τη Θράκη και για ολόκληρη τη χώρα. 
Αμφισβητεί το δικαίωμα των μειονοτικών Ελλήνων πολιτών να πολιτεύονται με την Αριστερά, κατηγορώντας τους συλλήβδην ως... "πράκτορες της Άγκυρας"!

Ο Σαμαράς το κάνει αυτό ενώ γνωρίζει ότι έχει τη φωλιά του λερωμένη
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, επί 25 χρόνια, ψηφοθηρούσαν στη Θράκη με την ανοχή ή και την ανοιχτή στήριξη της Άγκυρας. 
Η ψηφοθηρία εδικαιολογείτο με το επιχείρημα ότι είναι προτιμότερο η μειονότητα να εκπροσωπείται με βουλευτές που ανήκουν σε κόμματα του "εθνικού κορμού" παρά με ξεχωριστά εκλογικά σχήματα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν ακραίοι τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι, όπως είχε συμβεί με το κόμμα Σαδίκ το 1989-90. 
Στην ουσία, βεβαίως, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζαν τη μειονότητα ως εκλογική δεξαμενή και ήταν αναγκασμένοι να εφαρμόζουν, έστω αντιφατικά, ορισμένα μέτρα, ώστε να υπάρξει "κανονική και φυσιολογική" πολιτική ζωή στη Θράκη.

Το αλισβερίσι αυτό έφτασε στα όριά του, καθώς το δικομματικό σύστημα συντρίβεται και οι πολίτες στη Θράκη στρέφονται στην Αριστερά, η οποία δεν βαρύνεται με το παρελθόν του αυταρχισμού και των αποκλεισμών
Ούτε βεβαίως με το Μνημόνιο και τη λιτότητα, που έχουν καταδικάσει τη Θράκη σε μια δεύτερη ζώνη κοινωνικού αποκλεισμού. 
Αυτή η επανατοποθέτηση της μειονότητας, με την εκλογή δύο αριστερών μειονοτικών βουλευτών, ανατρέπει εκλογικές σταθερές χρόνων στην περιοχή, ενώ στέλνει μήνυμα κοινωνικής - πολιτικής χειραφέτησης, έστω σε πρώτο στάδιο, που δημιουργεί δυνατότητες μιας δημοκρατικής ρήξης, αδιανόητης για το "βαθύ ελληνικό" και το "βαθύ τουρκικό" κράτος.

Την ώρα που η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επιτίθενται φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητούν την εθνική ακεραιότητα ενός κόμματος που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαία στελέχη των δύο συστημικών κομμάτων διαπραγματεύονται με το ακραίο εθνικιστικό κόμμα μειονοτικών κύκλων, με αντάλλαγμα υποστήριξη στις τοπικές εκλογές. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλησε, ούτε επεδίωξε αλισβερίσι. 
Ήταν και είναι υπέρ της ανοιχτής και δημοκρατικής πολιτικής σχέσης με όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας. 
Μόλις διατυπώθηκαν υποψίες για αθέμιτες επιρροές, αμέσως ζήτησε την παραίτηση των δύο υποψηφίων. 
Δεν παζαρεύει την αξιοπρέπεια του πολίτη, ούτε την πολιτική φερεγγυότητα της Αριστεράς. 
Γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βαδίζει προς την εκλογική νίκη.

Αφήνουμε στα κατάλοιπα του μισαλλόδοξου παρελθόντος, στο χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο δικομματικό σύστημα, την "ικανοποίηση" να δίδουν μάχες οπισθοφυλακών. Ας γνωρίζουν όμως ότι με τη στάση τους στη Θράκη συμπεριφέρονται εφαρμόζοντας το γενικότερο σχέδιο και την πολιτική νοοτροπία ανωμαλίας. 
Είναι πολιτικοί σχηματισμοί άλλων εποχών, που ευτυχώς η ιστορική εξέλιξη έχει ενταφιάσει οριστικά στο παρελθόν. 
Η παλινδρόμηση του Σαμαρά στο ακροδεξιό παρελθόν της ΠΟΛ.ΑΝ. θα του βγει ξινή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: