Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

"Χούντα δεν γνωρίσαμε μα ούτε Δημοκρατία"

Ρηγόπουλος Φραγκίσκος Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής 
Σε κάθε εποχή της σύγχρονης ζωής, θεωρείται «ευλογημένη» η γενιά των τριαντάρηδων. Άνθρωποι παραγωγικοί, που είτε έχουν εκλπηρώσει τις υποχρεώσεις τους (εκπαιδευτικές, στρατιωτικές, οικογενειακές) και είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, είτε μετά το σχολείο μπήκαν στο στίβο της εργασίας και σε αυτήν την ηλικία είναι έτοιμοι για το βήμα παραπάνω. Έχουν, λοιπόν, όλη την ενέργεια και τα εφόδια να προσφέρουν στην κοινωνία, στην οικογένεια και στους εαυτούς τους. Σήμερα, όμως, το μόνο που αντικρίζουν είναι ανεργία, ανασφάλεια και ένα ακόμη πιο ζοφερό μέλλον. >>>
 



 
Όλοι εμείς που ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, μεγαλώσαμε ακούγοντας πόσο τυχεροί είμαστε που δεν ζήσαμε τη χούντα και ότι θα ωριμάσουμε γνωρίζοντας την δημοκρατία. 
Πόσο αληθινή βγήκε αυτή η εκτίμηση τον γονιών μας όμως; 
Αυτό μπορούμε έυκολα να το καταλάβουμε αν αναρωτηθούμε ποια είναι τα γεγονότα που έχουμε ζήσει και μας έχουν σημαδέψει.

 Ζήσαμε την εποχή της ανοικοδόμησης (έστω και στο τέλος της) της χώρας. 
 Τρελοί ρυθμοί εργασιών, κτίρια να ξεφυτρώνουν καθημερινά, χρήματα να κινούνται ανεξέλεγκτα πάνω και κάτω από το τραπέζι, με μεγάλο αποκορύφωμα την Ολυμπιάδα. 
Τι μας κληροδότησε αυτή η εποχή όμως; 
Μεταξύ άλλων χρέη, ασχήμια και νομιμοποίηση της νοοτροπίας που μας θέλει να κινούμαστε παρασκηνιακά και υπόγεια. 
Και να μην ξεχνάμε και μία σειρά φωτογραφικών νομοσχεδίων για να διευκολύνουν τις ζωές των μεγαλοεργολάβων καταστρέφοντας κάθε λογική σχετικά με την οικολογία και τα εργατικά δικαιώματα.

Ζήσαμε τον πρώτο Έλληνα Πρωθυπουργό, μη εκλεγμένο από το λαό! 
Μας τοποθέτησαν τον Παπαδήμο με το έτσι θέλω, ως ηγέτη όλων μας, για να διαχειριστή τη χώρα όπως έκανε και με τις τράπεζες. 
Επειδή, λοιπόν, ο λαός είχε σιχαθεί τους πολιτικούς που διοικούσαν με βάση το συμφέρον των τραπεζών, δικτατορικά έβαλαν στην κεφαλή τον αρχιτραπεζίτη!

Ζήσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης! 
Δε χρειάζονται πολλά σχόλια σε αυτό. 
Δεν την έκλεισε η χούντα αλλά η δημοκρατία της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ.

Ζήσαμε και ζούμε την πώληση της γης και της περιουσίας του ελληνικού λαού σε ντόπια και ξένα ιδιωτικά κεφάλαια. 
Παραλίες ιδιωτικοποιούνται, βουνά βιάζονται και εγκαταστάσεις χαρίζονται σε αυτούς που θα τάξουν τα περισσότερα σε κάθε τυχαίο ανθρωπάκι που θα βρεθεί στην θέση του υπουργού επειδή είχε τις σωστές δημόσιες σχέσεις.

Ζήσαμε και ζούμε την νομιμοποίηση του παρακράτους από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Μας έχουν φορτώσει μία εγκληματική οργάνωση για να καθαρίζει για για το κεφάλαιο και τους πολιτικούς και να επιτίθεται σε αγωνιστές, μετανάστες και κάθε έναν από μας που τολμά να εναντιώνεται στο σύστημα.

Ζήσαμε και ζούμε καταστάσεις πέρα από κάθε λογική στην Χαλκιδική. 
Χαρίζουν το βουνό σε χρυσοθήρες με αντάλλαγμα πολιτική και οικονομική στήριξη. Κυνηγούν τον αγωνιζώμενο λαό με παράλογες, εξωπραγματικές και τεχνητές κατηγορίες. Φυλακίζουν τους αγωνιστές για να τρομοκρατήσουν το κίνημα. 
ΜΜΕ, δικαιοσύνη και πολιτικοί άρχοντες πολεμούν με μανία και χουντικές μεθόδους, οποιονδήποτε σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτούς που πουλάνε το παρόν και καταστρέφουν το μέλλον όλων μας. 
Τις επόμενες μέρες, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη καλεί πολλούς συναγωνιστές μας, να δικαιολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε ένα κίνημα που μας αφορά όλους. 
Άλλη μία προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτισης.

Τελικά, δε γνωρίσαμε τη χούντα. 
Δε γνωρίσαμε όμως ούτε δημοκρατία. 
Είναι στο χέρι μας να αλλάξει αυτή η κατάσταση. 
Μαζική συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στις δικτατορικές τους βλέψεις και πρακτικές, ενάντια στο φασισμό σε όλες του τις μορφές, ενάντια στο ξεπούλημα του ιδρώτα μας.


·        Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές. Το δίκιο δεν δικάζεται, οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.

·        Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους διωκόμενους αγωνιστές.


·        Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: