Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τζάμπα μάγκας και ..."Κυριακή κοντή γιορτή" !

Το άρθρο που ακολουθεί, αναρτήθηκε στις 5/8/2014 στο blog Ιερισσός.
Διαβάστε το και θυμηθείτε στη συνέχεια εδω και μια παλιότερη δική μας ανάρτηση (πριν 2 χρόνια !), με το ...αμίμητο "Κυριακή κοντή γιορτή" !!!
Τζάμπα μάγκας 
Η τροπολογία της ντροπής ψηφίστηκε τελικά από τους βολευτές της συγκυβέρνησης (50 – 47), κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και ηθικής, για να κάνει νομότυπες τις παρανομίες των αφεντικών τους, γιατί νόμιμες δεν θα γίνουν ποτέ, στον αιώνα τον άπαντα. >>>
 



Η ιστορία πολύ γρήγορα θα δείξει πως αυτοί οι προσκυνημένοι που το ψήφισαν
θα ντρέπονται (αν και ξετσίπωτοι) και δεν θα μπορούν να εμφανίζονται στους νομούς τους.
 
Τις μέρες που συζητιόταν στην βουλή αυτή η ντροπή, παρακολουθήσαμε την τοποθέτηση του κ. Δριβελέγκα, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, για το θέμα της επαίσχυντης τροπολογίας που κατέβασε το «συντροφάκι» του, ο κ. Μανιάτης (άλλος κύριος αυτός). 
Να θυμίσουμε επίσης πως την άδεια στην εν λόγω εταιρεία, την έδωσε το 2009, το άλλο «συντροφάκι» του κ. Δριβελέγκα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, μόλις ανέλαβε το υπουργείο. 
Η ακεραιότητα του εν λόγω κυρίου είναι υπεράνω πάσης υποψίας. 
Το ότι τον παρέπεμψαν για την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ και για το ότι έβγαλε από την λίστα τις ξαδέρφες του, είναι δουλειές –μεταξύ συνεταίρων που τα έσπασαν- του άλλου ακέραιου της κεντροαριστεράς, του κ. Βενιζέλου. 
Γενικώς βέβαια «είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα» εκεί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα εδώ άλλο είναι το θέμα, είναι η ομιλία του κ. Δριβελέγκα στην βουλή και η συμπεριφορά του εν γένει.
 
Έχουμε και λέμε λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και να μιλήσουμε με τις λέξεις που αρμόζουν, γιατί μας έχει πλακώσει από παντού η βρώμα και η υποκρισία και δεν πάει άλλο να κάνουμε τους ευγενείς (τους μαλάκες, επί το ελληνικότερον). Ο κ. Δριβελέγκας υποστήριξε την Ιερισσό για να γίνει έδρα του Δήμου Αριστοτέλη το 2010, τότε που ακόμα κι ο τότε Δήμαρχος που είχαμε, άλλα πράγματα έκανε κι αλλού σφύριζε (ήταν τα Βατοπέδια, αν θυμάστε, που έκαιγαν περισσότερο τότε και μόνο την μάχη για να γίνει η Ιερισσός έδρα του Δήμου δεν έδωσε). 
Τέλος πάντων, τον κ. Δριβελέγκα τον ευχαριστήσαμε για την στήριξή του αυτή και αρκετοί εκ των συνδημοτών μας (σχεδόν όλοι όσοι ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ) τον στήριξαν για μια ακόμα φορά στις εκλογές του 2012, για να μην πούμε πως όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στην Ιερισσό, για χάρη του κ. Δριβελέγκα το έκαναν. Ο κ. Δριβελέγκας έκανε κι ένα άλλο καλό για τον τόπο μας. 
Σταμάτησε τον διαχωρισμό του Δήμου που τον επεδίωκαν και η εταιρεία και ο Πάχτας, αλλά και διάφοροι άλλοι «πατριώτες» από Ιερισσό, πρώην φίλοι του Πάχτα και νυν φίλοι του Δριβελέγκα (αλλάζουν βλέπετε οι φιλίες και οι έχθρες στην πολιτική). 
Όλοι αυτοί, μέχρι τελευταία –λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου- το πάλευαν και ήλπιζαν και προσεύχονταν να τον χωρίσουν. 
Η εταιρεία κι ο Πάχτας για τους δικούς τους λόγους, οι άλλοι γιατί πίστευαν πως θα έβγαιναν δήμαρχοι και προύχοντες για να «ξανασώσουν» τον τόπο, ή ακόμα και για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν. 
Ο κ. Δριβελέγκας δεν τους άκουσε όμως κι έτσι ο Δήμος Αριστοτέλη έμεινε ενιαίος, κι είχαμε την εξέλιξη που είχαμε.
 
Αυτές είναι δύο αλήθειες που πολλοί της ξέρουν. 
Υπάρχει όμως και μια άλλη αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί: 
Και τα δύο αυτά καλά που έκανε στην Ιερισσό ο κ. Δριβελέγκας, τα έκανε για το δικό του καλό πρωτίστως. 
Και γιατί είχε εδώ κοπάδι μεγάλο που τον ακολουθούσε και –κυρίως- γιατί αυτές οι επιλογές τον εξυπηρετούσαν στην προσωπική του βεντέτα με τον Πάχτα. 
Γι’ αυτό τα έκανε όλα ο κ. Δριβελέγκας κι όχι γιατί μας αγάπησε πολύ.    

Ας έρθουμε όμως τώρα και στα τελευταία. 
Στην ομιλία του στην βουλή (1-8-2014), όπου ανάμεσα σ’ όλα τα άλλα γραφικά που εξεστόμισε περί υποκρισίας της κ. Ιγγλέζη (δεν θα την υπερασπιστώ εγώ, μπορεί και μόνη της), είπε και το απίθανο, πως ζητάει από το «συντροφάκι» του, τον κ. Μανιάτη, να αποσύρει την φωτογραφική τροπολογία (για την ELDORADO), για να μην έχουμε –λέει- φασαρίες μέσα στο καλοκαίρι. 
Ο ίδιος, αν είναι αντίθετος στο έγκλημα της εξόρυξης χρυσού δεν το είπε, ούτε καν το ψέλλισε. 
Κι αυτά τα σπουδαία τα είπε, αφού φρόντισε να μην είναι σ’ αυτό το θερινό τμήμα της βουλής για να μην ψηφίζει και εκτεθεί ο άνθρωπος. 
Πήγε όμως να μιλήσει για να τον ακούσουν οι ιθαγενείς στην Χαλκιδική και να κάνει το κομμάτι του, με άσφαιρα πυρά. 
Τέτοια λεβεντιά!    

Πρέπει κάποιος να του σφυρίξει πως μπορεί να κοροϊδεύει πολλά άτομα για λίγο καιρό, λίγα άτομα για πολύν καιρό, αλλά πολλούς για πολύ δεν μπορεί και γελοιοποιείται με τέτοιες πολιτικάντικες συμπεριφορές. 
Ο κ. Δριβελέγκας είναι ο ορισμός του πολιτικάντη και του «τζάμπα μάγκα».
 

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και τότε με τα «ήξεις, αφήξεις» στην συνέντευξη που έδωσε στον Τέλογλου και γελοιοποιήθηκε επίσης. 
Κι εκεί δεν κατάλαβε κανείς αν ο κ. Δριβελέγκας είναι υπέρ ή κατά στην εξόρυξη και στην μεταλλουργία χρυσού στην περιοχή μας. Αλλαμπουρνέζικα έλεγε, αν θυμάστε. 
Στην Ιερισσό έρχεται και λέει (σιγά – σιγά) πως δεν την θέλει, αλλά όλα τα χρόνια στήριξε και στηρίζει κυβερνήσεις και υπουργούς που δουλεύουν για την εταιρεία και τις παρανομίες της. 
Ποτέ δεν σήκωσε το ανάστημά του (έστω αυτό που έχει) για να τους σταματήσει. Γαργάρα και ξανά γαργάρα. 
Ξέρει ο κ. Δριβελέγκας ποιος είναι ο ορισμός της υποκρισίας, του πολιτικαντισμού και της ξευτίλας;
 
Ο κ. Δριβελέγκας, μετά και την τελευταία του συμπεριφορά, δεν θα έρχεται στην περιοχή μας με ψηλά το κεφάλι, γιατί φέρθηκε πρόστυχα. 
Μάλλον δεν θα έρχεται καθόλου, γιατί δεν τον θέλουμε πια. 
Σε έναν τόπο που αγωνίζεται και πονάει, τέτοιους πολιτικάντηδες δεν τους θέλουμε, έχουμε χορτάσει από πολλά χρόνια τώρα. 
Φαίνεται όμως πως τελικά, είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος που στην μια έχει τον Πάχτα. 
Αυτό είναι το μπόι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: